آیا نگران این هستید که یک زایمان زودرس داشته باشید؟ در حالی که برخی از علایم و مشکلاتی که در روزهای منتهی به زایمان رخ می دهند را می توان با استراحت، و یا رسیدگی های پزشکی برطرف کرد، اما بیشتر خانم ها از این می ترسند که مبادا زودتر از حد موقع علایم زایمانشان شروع شود. و خدای ناکرده اتفاقی برای خودشان و یا نوزادشان بی افتد.
وبسایت نسخه در این مقاله به بررسی شایع ترین علایم اولیه زایمان در خانم های باردار می پردازد. اگر در هفته ها یا روزهای منتهی به تولد نوزاد خود هستید، به محض مشاهده علایم زیر خود را برای زایمان آماده کنید:
فشار بر ناحیه لگن زمانی رخ می دهد که جنین در موقعیت زایمان قرار گرفته و سعی دارد با کمک انقباضات رحم و واژن به سمت مجرای زایمان حرکت کند. این وضعیت ممکن است در اوایل دو تا چهار هفته قبل از زایمان اتفاق بیافتد.
درد لگن در این مرحله، معمولاً با افزایش تکرر ادرار و همچنین فشار بر لگن و ناحیه رکتوم همراه است. از آنجایی که در این موقعیت جنین از دیافراگم فاصله گرفته است مشکل تنفسی شما یعنی کوتاهی تنفس، تا حد زیادی برطرف خواهد شد.
از دست دادن و دفع پلاگ مخاطی معمولا در ۱ یا ۲ هفته و یا تنها چند ساعت پیش از شروع زایمان دیده می شود. چیزی که دفع می شود در اصل یک توده مخاطی غلیظ است که از طریق کانال گردن رحم و مهبل خارج می شود.
هنگامی که این پلاگ با خون آغشته می شود، به آن شو خونی نیز گفته میشود. بعضی اوقات این ضایعات دفع شده با انقباضات خفیف همراه هستند.
به این انقباضات در اصطلاح پزشکی انقباضات کاذب (false contractions) گفته می شود. انقباض های برکستون هیکس اغلب سه یا چهار هفته یا قبلتر از زمان شروع زایمان آغاز می شوند.
در این وضعیت زن حامله وجود انقباض یا گرفتگی نامنظم و خفیف که معمولاً در قسمت تحتانی شکم رخ می دهد را احساس می کند. این انقباضات چند ثانیه طول می کشند و ممکن است در طول شب و هنگام ورزش افزایش یابند.
نکته جالبی که این گرفتگی ها را از انقباضات واقعی زایمانی جدا می کند، این است که انقباض های برکستون هیکس بر خلاف نمونه های واقعی، تنها چند ثانیه طول می کشند و با مرور زمان افزایش پیدا نمی کنند.
کیسه مایعات آمنیوتیک، که تحت عنوان کیسه آب نوزاد نیز شناخته می شود، به طور خود به خود در نزدیکی شروع زایمان، به صورت کاملا طبیعی و در نتیجه تغییر موقعیت و تحرک جنین پاره می شود.
زمانی که کیسه حاوی مایع آمنیوتیک پاره شود، مایعات داخل آن از رحم خارج شده و از طریق واژن نشت می کنند. دمای این مایع با توجه به اینکه از داخل بدن بیرون آمده گرم است.
گاهی اوقات تشخیص این مایع با ادرار کمی دشوار است. اما تفاوت های شاخصی بین ادرار و مایع آمنیوتیک وجود دارد. اما معمولا مایعات آمنیوتیک باید پاک باشد و کمی بوی تندی داشته باشد.
بنابراین اگر فکر می کنید که کیسه آب شما پاره شده است حتما یا با پزشک تماس بگیرید یا به بیمارستان مراجعه کنید.
یکی از اصلی ترین و البته قطعی ترین نشانه های شروع زایمان، آغاز انقباضاتی است که با مرور زمان شدیدتر، دردناکتر و طولانی تر میشوند. این گرفتگی ها پس از پاره شدن کیسه آب آغاز میشوند.
برخلاف برخی از انقباضات کاذب مثل انقباض های برکستون هیکس، تغییر موقعیت یا راه رفتن انقباضات اصلی و واقعی زایمان را متوقف نمیکند.
ساده ترین تفاوت بین انقباضات واقعی و دردها و انقباض های کاذب زایمان این است که، انقباضات واقعی باعث ایجاد ناراحتی و درد قابل توجهی در ناحیه کمر یا شکم می شوند که شدت آن ها قابل توصیف نیست.
بسیاری از خانم ها انقباضات واقعی را شدیدتر و دردناک تر از گرفتگی های شکم حین قاعدگی توصیف میکنند.
نشت خون یا مایعات دیگر از واژن یا تغییر در نوع ترشحات از واژن شما می تواند یکی از نشانه های زایمان زودرس باشد. اگر ترشحات قهوه ای به نظر برسد، می تواند پلاگ مخاطی باشد که در طی دوره بارداری دهانه و گردن رحم را محافظت میکرده است.
اگر چنین علایمی داشتید حتما با پزشک خود تماس بگیرید زیرا احتمال دارد که کیسه آب شما پاره شده باشد.
در این دوره ممکن است شاهد بروز گرفتگی هایی مشابه با دوره قاعدگی، با یا بدون اسهال باشید. علاوه بر این ممکن است احساس کنید که کم شما درد میکند. اگر چنین علایمی داشتید حتما با پزشک تماس بگیرید.
اگر هر یک از علائم اولیه زایمان که در این مقاله ذکر شده است را تجربه می کنید ، مکانی آرام پیدا کنید که بتوانید در آن دراز بکشید، استراحت کنید، نفس بکشید و برای مراحل بعدی آماده شوید.
در حین استراحت، چند لیوان آب یا مایع دیگری بنوشید. کم آبی بدن اغلب باعث گرفتگی و تشدید درد می شود. اما نوشیدن آب می تواند علائم شما را تا حدودی کاهش دهد. از همسر خود و یا یکی از دوستانتان بخواهید یک ساعت یا بیشتر در کنار شما بنشینند تا بتوانید علائم زایمان زودرس خود را ردیابی کند.
اگر درد شما بدتر شد یا بعد از یک ساعت از بین نرفت، با پزشک تماس بگیرید یا خودتان به بیمارستان بروید.
اگر علائم زایمان زودرس از بین رفت، نگران نباشید اما برای اینکه بتوانید شرایط را تحت کنترل داشته باشید پزشک خود را باخبر کنید. سعی کنید ریلکس باشید و اصلا نگرانی به دلتان راه ندهید تا علایم بعدی شروع شوند.
ترجمه شده از وبسایت: parents.com