از آنجا که یائسگی می تواند تغییرات زیادی در بدن شما ایجاد کند، دهه ۵۰ زندگی شما زمان مناسبی است که در مورد سلامت کلی خود، برخی معاینات و غربالگری ها را دنبال کنید.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC)، حدود ۷۰ درصد از افراد بین ۵۰ تا ۶۴ ساله حداقل با یک بیماری مزمن روبرو می شوند. و بسیاری از آنها همزمان دو یا سه بیماری دارند.
متاسفانه علیرغم این واقعیت که غربالگری های اولیه می تواند باعث حفظ سلامتی افراد شود، از بین هر ۴ نفر تنها ۱ نفر در سنین ۵۰ تا ۶۴ سالگی اقدامات پیشگیرانه مثل واکسیناسیون یا غربالگری انجام می دهد.
وبسایت نسخه در این مقاله به بررسی ۸ تست و آزمایش غربالگری مختلف خواهد پرداخت که باید هر زنی پس از ورود به سن ۵۰ سالگی، آن ها را به صورت مرتب انجام دهد. در ادامه با این تست ها بیشتر آشنا خواهید شد.
با گذشت زمان، ویروس هپاتیت C به کبد صدمه می زند. سپس خطر ابتلا به سرطان کبد و نارسایی اعضای بدن تحت تاثیر این ویروس افزایش پیدا می کند. انجام غربالگری این بیماری امروزه ضروری است و با توجه به شیوع آن باید مورد توجه قرار بگیرد.
اگر نتایج آزمایش شما منفی است، ممکن است شما نیازی به آزمایش دیگری نداشته باشید. مگر اینکه عوامل خطر شما تغییر کنند. در صورت مثبت بودن نتیجه تست و وجود ویروس در بدن شما، پزشک معاینه پیگیری را انجام می دهد تا تشخیص دهد که در حال حاضر عفونت دارید یا خیر.
براساس اعلام CDC، حدود ۱۵ تا ۲۵ درصد افرادی که به هپاتیت C مبتلا می شوند، به طور طبیعی ویروس را از بدن خود بیرون می کنند، در حالی که متاسفانه بقیه به عفونت مزمن مبتلا می شوند.
اگر پیشتر از این مشکلی نداشته اند، خانم ها باید اولین ماموگرافی های خود را بین سنین ۴۰ تا ۵۰ سال انجام داده باشند. کارگروه خدمات پیشگیری ایالات متحده می گوید، زنان باید هر دو سال یکبار از سن ۵۰ سالگی به بعد تحت معاینه با ماموگرام قرار بگیرند. متخصصان توصیه می کند که در مورد غربالگری با پزشک خود صحبت کنید، به خصوص اگر سابقه خانوادگی سرطان سینه را دارید.
این آزمایش به شما این امکان را می دهد که تا قبل از پیشرفت و گسترش بیماری، تومورهای پستان را زودتر شناسایی کرده و درمان کنید. در زنان ۵۰ تا ۶۹ ساله، ماموگرافی ها خطر ابتلا به سرطان پیشرفته پستان را حدود ۲۰ درصد کاهش می دهند.
اگر سابقه خانوادگی پوکی یا شکستگی استخوان دارید، به این تست حتما نیاز دارید. شما باید در سنین ۶۵ سال و احتمالاً کمی زودتر اقدام به انجام این غربالگری کنید. به طور ویژه چنانچه مادر شما از پوکی استخوان رنج می برده یا می برد شما باید حتما به پزشک مراجعه کنید.
وزن و تراکم استخوان شما در دهه ۲۰ به اوج خود خواهد رسید. سلامت استخوان برای خانم ها به ویژه پس از یائسگی تحت تأثیر قرار می گیرد. تخمین زده می شود که نیمی از زنان یائسه دچار شکستگی مربوط به پوکی استخوان شوند.
آزمون سنجش تراکم استخوان (DXA) به پزشک شما کمک می کند تا در مورد ایجاد تغییرات شیوه زندگی یا تجویز داروهای پوکی استخوان برای محافظت از استخوانهای شما تصمیمات بهتری اتخاذ کند.
این تستها به طور کلی برای خانم های ۲۱ تا ۶۵ ساله توصیه می شود. پاپ اسمیر می تواند سرطان دهانه رحم یا ضایعات پیش سرطانی را تشخیص دهد. براساس یک مطالعه که در ژانویه سال ۲۰۱۷ در ژورنال سرطان منتشر شد، زنان در مقایسه با آنچه که قبلاً تصور می شد، امروزه بیشتر از سرطان دهانه رحم می میرند. (به خصوص زنان آفریقایی آمریکایی و پیرتر)
بیشتر زنان باید در ۵۰ سالگی اولین غربالگری کولونوسکوپی خود را انجام دهند. اما در صورت ابتلا یا داشتن به فاکتورهای خطری مانند سابقه خانوادگی سرطان روده بزرگ یا سابقه شخصی کولیت اولسراتیو یا بیماری کرون، ممکن است غربالگری روده زودتر درخواست داده شود.
این آزمایش می تواند سرطان روده بزرگ را زودتر تشخیص دهد و شانس بقا افراد را بهبود می بخشد. طبق آماری که در آوریل ۲۰۱۷ در مجله اندوسکوپی دستگاه گوارش منتشر شده است، تخمین زده می شود که کولونوسکوپی ها از بروز ۲۹ تا ۳۴ درصد مرگ و میر ناشی از سرطان روده بزرگ پیشگیری می کند.
یکی از اصلی ترین دلایل اصلی مرگ و میر در زنان، بیماری های قلبی عروقی است. و ما می دانیم که عوامل خطرناکی مانند کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت به شدت با پیشرفت آن ارتباط دارند.
کلسترول می تواند در عروق شما جمع شده و به انسداد آن ها منجر شود که می تواند در نهایت به حمله قلبی ختم شود. تست کلسترول می تواند خطر بیماری قلبی عروقی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
پس از ۵۰ سال، فشار خون شما باید در هر مراجعه به دفتر و مطب پزشک یا مراکز درمانی بررسی شود. فشار خون بالا دیواره رگ ها را تحت فشار قرار می دهد و این فشار می تواند قلب و مغز را تحت تاثیر خود قرار دهد.
در مطالعهای که در ژانویه سال ۲۰۱۷ در ژورنال فشار خون بالا منتشر شده است، بزرگسالان ۵۵ ساله و دارای فشار خون بالا، با افزایش ۴۰ درصدی خطر مرگ و میر در اثر بیماری قلبی عروقی را داشتند.
همه افراد بالای ۴۵ سال، به خصوص اگر چاق باشند یا علائم دیابت مانند تشنگی بیش از حد، تاری دید یا بی حسی در پاهای خود را تجربه می کنند باید به صورت مداوم تحت این غربالگری قرار بگیرند.
افزایش سطح قند خون یا قند خون بالا نشانه دیابت است. این بیماری مستقیم یا غیرمستقیم با هورمون انسولین شما در ارتباط است. دیابت می تواند منجر به بروز مشکلات زیر شود: