نارسایی قلبی ترسناک به نظر می رسد، و یک وضعیت جدی است که نیاز به مراقبت پزشکی فوری دارد. نارسایی قلبی (HF) به معنای آن است که قلب شما خون کافی را برای تأمین نیازهای بدنتان پمپاژ نمی کند.
این وضعیت ممکن است به این دلیل باشد که قلب شما به اندازه کافی از خون پر نمی شود یا به اندازه کافی قوی نیست که بتواند خون را در طول بدن به طور مؤثر پمپاژ کند.
نارسایی قلبی یک بیماری مزمن است که در حدود ۶ میلیون بزرگسال در ایالات متحده را درگیر خود کرده است. هر ساله ۴۰۰۰۰۰ تا ۷۰۰۰۰۰ مورد جدید با این وضعیت تشخیص داده می شود.
اگر نارسایی قلبی دارید، باید به صورت روزانه علایم حیاتی خود، فشار خون و وزن خود را چک کنید. علاوه بر این ها، باید سبک زندگی خود را مدیریت کنید و همیشه گوش به زنگ باشید تا کوچکترین علایم مربوط به حملات قلبی و مشکلات دیگر را شناسایی کید.
در ادامه این مقاله با ۸ نکته کلیدی که به شما کمک می کند از شر نارسایی قلبی در امان بمانید آشنا خواهید شد.
شما باید هر روز صبح خود را وزن کنید. افزایش وزن یکی از اولین نشانه های نارسایی قلبی است. زیرا به این معنی است که شما مایعات بدن خود را حفظ کرده و همین مایعات موجب بالا رفتن وزن شما میشوند.
الگوی وزنی خود را به صورت روزانه چک کنید. اگر بیش از ۱ تا ۱.۵ کیلو در یک روز یا ۲ تا ۲.۵ کیلو در یک هفته بدست آوردید باید با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر افزایش وزن ناگهانی را تجربه کرده اید، برای اطمینان بیشتر مچ پا، پاها و شکم خود را برای تشخیص تورم و ادم بررسی کنید. اضافه وزن می تواند نشانه ای از ادم یا احتباس مایعات در بافتهای بدن شما باشد که نیاز به توجه فوری پزشک دارد.
ممکن است پزشک از شما بخواهد که به صورت روزانه فشار خون خود را ارزیابی کنید. زیرا با گذشت زمان فشار خون بالا می تواند بر قلب شما تاثیر گذاشته و کارایی آن را تضعیف کند.
شما میتوانید به راحتی فشار خون خود را از طریق انواع دستگاه های فشارسنج اندازه بگیرید. اگر فشار خون شما زیاد شود، ممکن است پزشک شما را زودتر از زمان برنامه ریزی شده، ملاقات کند.
نوشیدن بیش از حد مایعات می تواند نارسایی قلبی شما را بدتر کند. بیماران اغلب فکر می کنند که اگر مایعات بخورند برای بدنشان مفید خواهد بود. اما مصرف مایعات زیاد در مورد نارسایی قلبی کارساز نیست و حتی وضعیت شما را بدتر خواهد کرد.
در کسانی که نارسایی قلبی دارند، کلیه ها به درستی قادر به دفع سدیم و آب نیستند. اکثر مردم نیاز به محدود کردن نوشیدنی هایی مانند قهوه، چای، آب میوه و میوه های نرم دارند.
AHA پیشنهاد می کند که مصرف مایعات خود را به دو کوارتس (حدود ۲ لیتر) یا کمتر در روز محدود کنید. اما مراقب باشید که مایعات مصرفی خود را بیش از حد محدود نکنید. کمبود آب بدن نیز میتواند به نوبه خود به بذن شما آسیب برساند.
نمک به دلیل به دام انداختن مایعات اضافی در بدن و بدتر شدن نارسایی قلبی ماده خطرناکی محسوب میشود.
متأسفانه، مردم هنوز مصرف نمکشان بالا است. اما برای کاهش مصرف این ماده اقدامات ساده و عملی در دسترس است. اکثر غذاهایی که از فروشگاه ها تهیه میکنید فرآوری شده هستند و حاوی مقادیر بالایی سدیم هستند. اگر غذاهای کنسرو شده یا یخ زده خریداری می کنید، آنهایی که حاوی نک کم هستند یا به اصطلاح کم نمک تر هستند را انتخاب کنید.
اگر نارسایی قلبی دارید یا در خطر آن قرار دارید سعی کنید کمتر غذاهای فست فودی بخورید زیرا مقادری بالایی از سدیم در این غذاها وجود دارد.
بسته به علت نارسایی قلبی و شدت آن، ممکن است پزشکتان تعدادی داروی مختلف برای معالجه علائم بیماری شما تجویز کند. شما باید بر اساس توصیه های پزشک و دقیقا همانگونه که برای شما تجویز شده به مصرف دارو بپردازید.
اگر به تنهایی زندگی می کنید، با روش های مختلف به خود یادآوری کنید که در موعد مقرر قرصها و داروهای خود را بخورید. مثلا روی یخچال برای خود یادداشت بگذارید و یا از گوشی همراه استفاده کنید تا آلارم بزند و به شما یادآوری شود که باید دارو مصرف کنید.
به منظور پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی دیگر، سعی کنید در برخی مواقع از جوراب های ضد واریس استفاده کنید. بسته به شرایط آب و هوایی که در آن قرار دارید تلاش کنید لباسی بپوشید که موجب سرد شدن یا گرمای بیش از حد بدنتان نشود.
گذشته از کمک به مشکلات جدی بدن، داشتن یک خواب با کیفیت، برای سلامتی کلی ضروری بدن است. وقتی نارسایی قلبی دارید، استراحت خوب می تواند بسیار مهم باشد. براساس تحقیقات منتشر شده در سپتامبر ۲۰۱۵ در ژورنال پزشکی نیوانگلند، بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بیشتر از افراد عادی احتمال دارد که در حین خواب با مشکلات تنفسی و بی نظمی در خواب مواجه شوند.
هرچه نارسایی قلبی بدتر شود، شیوع آپنه خواب نیز بیشتر می شود. برعکس با کنترل بیماری و مدیریت خواب میتوان از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کرد.
برای بهبود کیفیت خواب موارد زیر را در نظر بگیرید:
سیستم های دستگاه مانیتورینگ در منزل می توانند شما را ایمن نگه دارند و پیشرفت روزانهتان را بررسی کنند. به طور کلی، این دستگاه ها فشار خون، ضربان قلب، وزن، احتباس مایعات و دمای بدن شما را ردیابی می کنند.
تحقیقات منتشر شده در مارس ۲۰۱۷ در پروتکل های تحقیقاتی JMIR نشان می دهد که وجود دستگاه های مانیتورینگ در منزل و استفاده مداوم از آن ها می تواند سودمند باشد.