درمان های اندکی برای میگرن های شدید وجود دارد. برخی از انواع میگرنها، درد بسیار شدیدی را بر افراد مبتلا تحمیل می کنند که گاهی با تهوع، سرگیجه و حساسیت به نور و صدا همراه است. اما با اجتناب از خوردن یا مصرف برخی از محرک های شناخته شده این سردردها، می توان تعداد حملات میگرنی را تا حد زیادی کاهش داد.
یکی از این محرک ها می تواند مصرف برخی از مواد غذایی است. در حالی که رژیم غذایی به ندرت باعث برافروخته شدن سردرد میگرنی شود، اما نمی توان تاثیر آن ها در تشدید این وضعیت را نادیده گرفت.
شواهد مختلفی وجود دارد که نشان می دهد غذاهای خاصی می توانند سردردهای میگرنی را تحریک کنند. اما ممکن است پاسخ افراد مختلف در برابر این محرک ها یکسان نباشد. بنابراین مصرف این مواد غذایی می تواند طیف گسترده ای از علایم و واکنش ها را ایجاد کند.
در ادامه با ۸ ماده غذایی و خوراکی که می توانند علایم میگرن در اغلب افراد را تشدید کنند بیشتر آشنا خواهید شد. ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
در برخی مواقع، کافئین و نوشیدنی های حاوی آن در واقع می تواند به رفع سردرد کمک کنند. اما مصرف کافئین به نوعی یک شمشیر دو لبه است. وقتی کسی هر روز مقادیر زیادی نوشیدنی کافئین دار مصرف کند می توان گفت به مصرف روزانه آن عادت پیدا می کند.
خبر بد این است که مصرف ۸۰ میلی گرم کمتر از مقدار معمولی که یک نفر هر روز مصرف می کند، می تواند موجب بروز سردردهای ناخوشایندی شود. (زیرا مغز عادت کرده که هر روز یک دوز خاص از کافئین را دریافت کند و چون برای مثال امروز مقداری کمتر از حد همیشگی مصرف میکنید دچار سردرد میشوید. اگر به میگرن مبتلا باشید سردرد شما میتواند شدید باشد)
بنابراین چنانچه که عاشق کافئین هستید و میگرن هم دارید، تلاش کنید که میزان مصرف خود را کنترل کنید. و از محصولات حاوی کافئین در حد نیاز و اندازه معقول بخورید.
تصور می شود که نیترات و افزودنی های موجود در سالامی ها و سایر گوشتهای قدمت دار باعث میگرن می شوند. به علاوه، این غذاها بسیار شور هستند، که می توانند باعث کمبود آب بدن شما شود. (در اصل باعث به دام افتادن آب بدن میشوند و نیاز مصرف آب را نیز بیشتر میکنند)
به گفته منابع علمی معتبر خود الکل نقش اندکی در ایجاد سردرد شدید میگرنی دارد. هیچ مدرک خوب و محکمه پسندی وجود ندارد که نشان دهد شراب قرمز بیشتر از سایر نوشابه های الکلی مضر باشد، اما گمانه زنی ها وجود دارد که تانن ها، مواد نگهدارنده سولفات و سایر افزودنی های ممکن است نقشی جزئی در ایجاد میگرن داشته باند.
ما می دانیم که گلوتامات یک تحریک کننده انتقال دهنده های عصبی است و می تواند حمله میگرنی را آغاز کرده و تشدید کند. MSG نه تنها در غذاهای فست فودی و آماده بلکه در بسیاری از غذاهای آماده و فرآوری شده از جمله انواع سس ها مثل سس سالاد نیز یافت می شود.
علاوه بر سایر غذاهای اسیدی، گاهی اوقات به نظر می رسد که برخی میوه هایی که خاصیت اسیدی زیادی دارند (مثل مرکبات) میتوانند موجب تحریک میگرن و بافت معده شوند.
شکلات از نظر فنی ممکن است محرک نباشد، اما خوردن آن هنوز هم می تواند تا حدودی باعث تشدید سردرد شود. گاهی اوقات ممکن است شما قبل از بروز سردرد میگرنی شکلات میل کرده باشید. اما سردرد چندان شدید نباشد. زیرا آنتی اکسیدان موجود در شکلات می تواند برخی از علائم میگرن را درمان کند. معمولاً مقصر اصلی ایجاد سردرد شکلات تیره است.
فلفل های قرمز احتمالاً از هر نوع غذای تند بیشتر باعث ایجاد میگرن می شوند. این احتمال وجود دارد که آنها روی بافت مغز تاثیر می گذارند و آستانه ایجاد میگرن را پایین می آورند. فلفل قرمز می تواند، روی گیرنده های درد خاصی به نام گیرنده های TRP تاثیر میگذارد.
کارشناسان مطمئن نیستند که چرا آسپارتام میگرن را ایجاد یا تشدید می کند. اما برخی از محققان می گویند افرادی که به مواد افزودنی حساس هستند باید از هر نوع غذایی که حای آسپارتام است خودداری کنن (مخصوصا نوشابه های رژیمی)
اگر گمان می کنید برخی غذاها ممکن است باعث آغاز شدن یا تشدید میگرن شما شوند، حتما این نکات را امتحان کنید: