مصرف غذاهای مضر و ناسالم طی دوره یائسگی می تواند علائم آزار دهنده ای مانند گرگرفتگی و بی خوابی را بدتر کند. دانستن اینکه چه چیزهای در این دوره نباید مصرف شوند و اجتناب از خوردن آن ها، مساله بسیار مهمی است که باید هر زن یائسه ای آن را بداند.
پیروی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، به طور کلی ایده خوبی است. این امر به ویژه برای خانم هایی که نزدیک دوره یائسگی هستند، یا در حال گذراندن آن هستند بسیار مهم تر است.
تغذیه مناسب می تواند تغییرات محسوسی در احساس شما نسبت به علائم یائسگی ( مانند نوسانات خلقی، گرگرفتگی و خستگی) و همچنین نفخ و افزایش وزن ایجاد کند.
زنان در سن یائسگی باید اطمینان حاصل کنند که مقادیر زیادی غلات سبوس دار، میوه و سبزیجات تازه و پروتئین بدون چربی را برای سلامتی مطلوب خوب مصرف می کنند.
نتیجه یک مطالعه که بر روی ۴۰۰ زن یائسه در آوریل ۲۰۱۹ صورت گرفت؛ نشان داد زنانی که رژیم غذایی غنی از میوه و سبزیجات دارند، کمتر از زنان یائسه دیگر علایم مربوط به این دوران را تجربه می کنند.
چیپس سیب زمینی و کلوچه ها ممکن است طعم خوبی داشته باشند، اما آنها معمولاً حاوی سدیم زیاد، قندهای اضافه شده یا هر دو هستند، که باعث به دام افتادن آب در بدن و افزایش احساس نفخ در شکم می شود. اگر می خواهید یک میان وعده سالم میل کنید، یک جایگزین سالم تر مانند پنیر، سبزیجات و یا غلات را با کره بادام زمینی امتحان کنید.
غذاهایی که مصرف آن ها گرمای زیادی در بدن ایجاد می کنند می توانند باعث افزایش تعریق، گر گرفتگی و سایر علائم مربوط به یائسگی شوند. اگر به دنبال خوش طعم کردن غذاها و خوراکی های خود هستید، سعی کنید از ادویه هایی استفاده کنید که به بدن گرما ندهند. برخی از ادویه هایی مناسب برای زنان یائسه عبارتند از:
این ادویه ها علاوه بر اینکه خوشمزه هستند و طعم خاصی به خوراکی ها می دهند، برای زنان یائسه مفید هستند.
هرچند که غذاهای آماده بسیار خوشمزه هستند و در مدت زمان بسیار کمی آماده می شوند اما نباید فراموش کنیم که این غذاها معمولا با نمک و مقدار روغن زیادی طبخ می شوند.
به گفته انجمن قلب آمریکا، غذاهای چرب می توانند خطر ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهند. خانم ها طی دوره یائسگی بیشتر احتمال دارد به مشکلات قلبی مواجه شوند.
این مواد غذایی (فست فودی) همچنین تمایل اشخاص به افزایش وزن را افزایش می دهند که به نوعی علایم یائسگی را نیز افزایش می دهند.
اگر شما یک زن یائسه هستید، بهتر از جایگزین مناسبی برای غذاهای آماده و فست فودی پیدا کنید. اگر فرصت نمی کنید که غذا درست کنید، سعی کنید خودتان در یک موقعیت بهتر غذا درست کنید و در داخل فریزر بگذارید. تا در فرصت مناسبی که نمی توانید غذا درست کنید آن را گرم کرده و بخورید.
همیشه توصیه می شود برای حفظ سلامتی خودتان هم که شده حتما مصرف الکل را کاهش دهید یا متوقف کنید. اگر به مصرف این ماده معتاد هستید بهتر است که دست کم مقدار آن را تا آنجا که می توانید کاهش دهید.
طبق گزارش انجمن یائسگی آمریکای شمالی، زنانی که روزانه دو تا پنج بار نوشیدنی الکلی مصرف می کنند، ۱.۵ برابر بیشتر در خطر ابتلا به سرطان سینه دارند. و نوشیدن سنگین می تواند خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد. بعلاوه، برخی از خانم ها در میابند که نوشیدن الکل باعث می شود تا گر گرفتگی های آنان بیشتر از پیش شود.
در هر صورت متخصصان و پزشکان به خانم های یائسه توصیه می کنند، اگر الکل علائم یائسگی آنها را تشدید می کند، باید سعی کنید از مصرف آن جلوگیری کنند.
هرچند که بسیاری از خانم ها ممکن است عاشق نوشیدن کافئین و قهوه در ابتدای صبح باشند، اما باید بدانید که قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار می تواند علائم یائسگی را بدتر کند.
در یک مطالعه که توسط کلینیک مایو در ماه فوریه سال ۲۰۱۵ در ژورنال منوپوز منتشر شد، مشخص شد که زنان یائسه ای که کافئین مصرف می کنند، نسبت به زنانی که کافئین مصرف نمی کردند، احتمال گر گرفتگی بیشتر و شدیدتر می شود.
اگر شما در هر صورت دوست دارید یک نوشیدنی گرم بنوشید، می توانید موارد دیگر را جایگزین قهوه یا نوشیدنی های کافئین دار کنید. برای مثال نوشیدن چای غیر کافئین دار حاوی زنجبیل می تواند نه تنها برای سلامتی شما مفید باشد، بلکه علایم یائسگی را کاهش می دهد. و اگر به انرژی بیشتری احتیاج دارید، به جای تکیه بر مصرف کافئین سعی کنید ۱۰ دقیقه پیاده روی کنید.
علاوه بر داشتن چربی اشباع زیاد، غذاهایی مانند بریسکت و بیکن می توانند سطح سروتونین بدن را کاهش دهند. هنگامی که سروتونین در بدن افت پیدا کند، احساس عصبانیت، خشم، نفرت و تحریک پذیری در زنان یائسه نیز بیشتر می شود.
هنگامی که در حال خرید گوشت هستید، سعی کنید مواردی خریداری کنید که حاوی میزان چربی بسیار کمتری هستند. برای مثال گوشت مرغ، بوقلمون و یا گوشت های مشابه می تواند گزینه بهتری برای خرید و مصرف باشد.
لازم به ذکر است غذاهایی که در دوران یائسگی برای شما مفید هستند، در هر مرحله از زندگی نیز برای شما مفید هستند. اکنون پس از خواندن این مقاله سعی کنید که عادات غذایی سالمی را در زندگی روزانه خود ایجاد کنید، تا در حین ورود به دوره یائسگی و یا بعد از آن بتوانید سلامتی بدن خود را ارتقاء دهید.