تغییر سبک زندگی به همراه پیر شدن می تواند بر دستگاه گوارش شما تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به اختلال گوارشی را افزایش دهد. پیری بدن و سالخوردگی طبیعی آن می تواند انسان را در معرض ابتلا به مجموعه ای از بیماری ها و شرایط سلامتی قرار دهد.
با افزایش سن، بسیاری از عملکردهای بدن از جمله فعالیت های دستگاه گوارش شما کند می شود. پیری می تواند کارآمدی سیستم گوارش را کمتر کند و یا میزان و سرعت سوخت و ساز و یا گوارش مواد غذایی را کاهش دهد.
ماهیچه های دستگاه گوارش سفت تر، ضعیف تر و کم کارآمد تر می شوند. برخی از بافت های شما نیز به احتمال زیاد آسیب می بینند. زیرا سلول های جدید به همان سرعت دوره جوانی در حال شکل گیری و تقسیم نیستند.
در نتیجه مشکلات متنوعی در این دوره برای انسان پیش می آید. برخی از شایعترین مشکلات دستگاه گوارش که با افزایش سن در افراد مختلف دیده می شوند عبارتند از:
افراد مسن باید به دنبال بروز هرگونه ناراحتی در دستگاه گوارش، به دنبال کمک باشند و به راحتی و سهل انگارانه از درمان و رسیدگی پزشکی مناسب نگذرند.
سالمندان همچنین ممکن است دارای علائم غیرمعمول ناشی از اختلالات جدی در هضم باشند. که به راحتی از بین می روند و قابل درمان هستند. به گفته مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، بیماری ریفلاکس معده (GERD) در سالمندان جدی تر است، اما به معنی غیرقابل کنترل بودن آن نیست.
دلیل اصلی تأثیر پیری بر دستگاه گوارش این است که پیری معمولاً شرایط سلامتی و بیماری های دیگری را ایجاد می کند. در ادامه با برخی از بیماری های گوارشی که معمولا ناشی از کهولت سن و پیری هستند خواهیم پرداخت:
با افزایش سن، افراد زیادی به بیماری دیابت یا به اصطلاح عامیانه مرض قند مبتلا می شوند. و این وضعیت می تواند مشکلات زیادی را برای روده این افراد ایجاد کند. بسیاری از افراد مسن ممکن است به گاستروپارزی یا فلج معده مبتلا شوند.
گاستروپارزی احتمالاً مهمترین اثر پیری بر روی روده ها است و نوعی اختلال است که در آن غذا برای یک مدت طولانی در معده وجود دارد و افراد با تاخیر در تخلیه معده مواجه هستند. در نتیجه این بیماری علائم ناخوشایند زیادی به همراه خواهد داشت. مراکز معتبر تحقیقاتی و گوارشی ابراز میکنند که گاستروپارزی در زنان شایع تر است و باعث نفخ و حالت تهوع بیشتر در آن ها می شود.
انسداد شریان های مختلف بدن در افراد مسن نیز بسیار رایج است. انسداد در شریان های خونرسان روده ها و سایر ارگان های گوارشی می تواند بر جریان خون موثر به این ارگان ها لطمه بزند. اگر خون کافی به روده ها نرسد وضعیتی به نام اسکیمی روده ها رخ می دهد.
بسیاری از افراد مسن نیز انواع مختلفی از داروها را برای مدیریت شرایط مزمن مانند آرتریت و فشار خون بالا مصرف می کنند. و داروهای مورد استفاده برای معالجه هر دو این بیماری ها می توانند عوارض جانبی برای دستگاه گوارش داشته باشند.
سالمندان معمولا به دنبالآرتریت با مشکلات مفصلی بیشتری مواجه می شوند. بنابراین برای درمان آن ممکن است به دارو نیاز داشته باشند. آنها در هنگام مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی [NSAIDs] در معرض خطر ابتلا به بیماری زخم معده نیز قرار دارند. (واقعیتی که اغلب در افرادی که آن داروها تجویز می شوند غافل می شود.)
افرادی که از این داروها برای کاهش درد خود مصرف می کنند در معرض ابتلا به زخم و سایر مشکلات دستگاه گوارش نیز هستند. آنها همیشه باید برای محافظت از معده خود روی کمک های پزشکان حساب کنند.
پیری و بروز مشکلات لثه و هضم غذا
خوشبختانه، دستگاه گوارش شما لازم نیست قربانی سنتان شود. اغلب با داشتن یک سبک زندگی سالم می توان از بروز بسیاری از مشکلات گوارشی محافظت کرد. اگر می خواهید دستگاه گوارش خود را در حد مطلوبی سالم نگاه داشته و خود را با بیماری های جدی درگیر نکنید به موارد زیر توجه کنید:
داشتن یک سبک زندگی سالم، نه تنها دستگاه گوارش شما را سالم نگه می دارد بلکه نیاز شما به برخی از داروهای پرخطر و داراری عوارض را کاهشمیدهد.
ترجمه شده از وبسایت: everydayhealth.com