همانطور که می دانید پس از انجام عمل جراحی رینوپلاستی برای محافظت بیشتر از بینی و حفظ حالت جدید آن، از چسپ و گچ بینی استفاده میشود. شاید برای خیلی از افراد سوال پیش بیاید که چرا از چسپ بینی و اسپلینت (همان گچ بینی) استفاده می شود؟ اصلا خود اسپلینت چیست، از چه ساخته شده است؟ تا کی باید از آن استفاده کرد و چگونه باید از آن مراقبت کنیم؟ چه کسی آن را روی بینی می گذارد و چه کسی باید آن را بردارد؟
با وبسایت نسخه همراه باشید تا در این مقاله شما را به صورت اختصاصی با این وسیله آشنا کند و به رایجترین پرسش ها پیرامون آن پاسخ دهد.
پس از چند ساعت تلاش برای فرم دادن به بینی و اصلاح مشکلات آن، اکنون کار اصلی جراح بینی به اتمام رسیده. و او محل برش ها را با نخ های بخیه قابل جذب یا حتی غیرقابل جذب (بسته به سلیقه جراح) می دوزد.
پس از دوخت و دوز بینی، نوبت به پک کردن آن می رسد. جراح رینوپلاستی معمولا بینی را تمیز می کند و با کمک یک تامپون آغشته به پماد تترا سایکلین، فضای داخلی بینی را پر میکند. اکنون نوبت به چسپ زدن و همچنین استفاده از گچ بینی (بهش آتل بینی هم میگن) میرسد.
کسانی که عمل بینی انجام داده اند می دانند که بعد اتمام عمل، جراح برای آنها اسپلینت یا گچ بینی می گذارد. شاید شما فکر کنید که بعد از اتمام جراحی دیگر همه چیز تمام شده و بینی تا ابد در همان حالتی که عمل شده باقی می ماند.
این تصور اشتباه است. درست است که کار اصلی را جراح رینوپلاستی به اتمام رسانده است. اما این به معنی اتمام کار نیست و بینی همچنان نیاز به مراقبت دارد. تا ساختارهای اصلاح شده به هم جوش خورده یا در موقعیت جدید خود باقی بمانند.
جراح بینی دقیقا به همین منظور از گچ بینی استفاده می کند. او با اسپلینت به بخش های مختلف بینی کمک می کند تا ثابت نگهداشته شوند و به هم جوش بخورند. بنابراین فکر می کنم تا حدودی با دلیل استفاده از آتل بینی پس از عمل زیبایی بینی آشنا شدید.
اما این تنها هدف استفاده از گچ بینی نیست. معمولا پس از اتمام عمل، کم کم ورم بینی ظاهر میشود و تا مدت ها در بینی شما این روند ادامه دارد. استفاده از آتل بینی کمک می کند تا بینی کمتر ورم کرده و تا حدی تورم بینی کاهش پیدا کند.
برای ساخت این وسیله های کوچک معمولا از مواد اولیه مختلفی استفاده میشود. ولی معمولا از مواد اولیه ای استفاده می شود که به صورت گسترده در ساخت پروتز ها و یا ابزار درمانی و پزشکی به کاربرد دارند. مثلا جنس آن ها می تواند از سلیکون باشد.
بیشتر بخوانید :
همه چیز در مورد فیلر بینی
همه چیز در مورد آنزیم بینی
به طور کلی اسپلینت رینوپلاستی بر اساس نوع کاربردش در یکی از دو دسته زیر گنجانده میشود:
در ادامه هر کدام را بیشتر توضیح خواهیم داد.
معمولا از این آتل ها خیلی کم و تنها در موارد خاصی استفاده می شود. استفاده از این نوع آتل بستگی به شرایط بیمار و یا سلیقه جراح بینی دارد. مثلا اگر جراح متوجه درجاتی از انحراف بینی در بیمار شود و یا از منحرف شدن تیغه بینی هراس داشته باشد، از این اسپلینت های داخلی برای پیشگیری از کج شدن تیغه استفاده میکند.
از این آتل ها معمولا برای عمل جراحی سپتوپلاستی یا سپتورینوپلاستی استفاده میشود. اما این تنها کاربرد آتل های داخلی بینی نیست. دو کاربرد دیگر این ابزار کوچک عبارتند از:
عمده کاربرد گچ بینی خارجی در عمل زیبایی بینی است. پس از آنکه روی بینی چسپ زده شد، جراح بینی با کمک چسپ مایع، اسپلینت را به چسپ های نواری بینی متصل می کند. این نوع آتل ها کاربردی تر هستند و معمولا برای کاهش ورم و همچنین پیشگیری از بروز هماتوم یا خون مردگی در زیر پوست بینی مورد استفاده قرار می گیرند.
بینی شما پس از عمل جراحی زیبایی معمولا حساس است و باید تا مدتی از آن به درستی مراقبت کنید. یکی از وظایف جراح این است که بیمار را از نحوه انجام عمل و از همه مهم تر مراقبتهای پس از عمل آگاه سازد. پس حتما بعد از عمل به شما یاد خواهد داد که چگونه باید از بینی خود مراقبت کنید.
پاسخ به ۳ پرسش رایج پیرامون استفاده از گچ بینی
مدت زمان استفاده از این وسیله در افراد مختلف متفاوت است. جراح بینی معمولا شرایط شخص و بینی فرد را برای تعیین مدت زمان استفاده مشخص میکند. بسیاری از جراحان ترجیح می دهند آتل خارجی برای مدت زمان ۱ تا ۲ هفته روی بینی شخص باشد. اما در مورد آتل های داخلی قضیه فرق می کند. و تقریبا چیزی بین ۳ تا شاید حتی ۵ هفته طول بکشد تا این اسپلینت را خارج کرد.
معمول گچ بینی شل نمیشود و خیلی کم پیش میاید کسی از شل شدن آن شکایت کند. اما اگر به هر شکلی آتل شل شد بهترین کار این است که یا به پزشک زنگ بزنید یا به مطب او مراجعه کنید.
خیر، معمولا حین برداشتن گچ بینی دردی تجربه نمی کنید. اما اگه به درستی از بینی مراقبت نکرده باشید و تورم و کبودی بینی کاهش پیدا نکرده باشد، احتمالا به خاطر حساسیت بینی کمی درد داشته باشی.
حتی اگر درد داشته باشید، باید بدانید که این درد موقتی است و جای نگرانی وجود ندارد. به محض برداشتن تامپون، چسپ بینی یا اسپلینت درد و احساس ناراحتی شما نیز تمام میشود.