عمل جراحی رینوپلاستی یکی از پروسه های جراحی مهم است که علاوه بر اینکه به اصلاح مشکلات ساختاری و زیبایی بینی می پرداز، قادر است مشکلات عملکردی بینی را برطرف کند. همه اعمال جراحی بینی با موفقیت انجام نمی شود و تحت شرایطی ممکن است بیمار پس از سپری شدن دوره بهبودی، متوجه شود که نتیجه عملش با شکست روبرو شده است. این موارد نیاز به انجام عمل ترمیم بینی یا عمل ثانویه آن دارند. با وبسایت نسخه همراه شوید تا با علل انجام عمل ثانویه بینی بیشتر آشنا شوید.
جراحان بینی هرچند که همگی پزشک هستند و دوره های مربوط به انجام عمل رینوپلاستی را گذرانده اند، اما همگی به یک اندازه تجربه یا مهارت ندارند. پیشتر ما در یک مقاله گفتیم پزشکانی که عمل بینی انجام میدهند کلا در یکی از ۳ دسته زیر قرار می گیرند:
قطعا تفاوت بسیار زیادی بین این سه دسته جراح وجود دارد. گاهی اوقات دو دسته اول با کاهش تعرفه ها اقدام به جذب بیمار و انجام عمل می کنند تا از این طریق تجربه خود را بیشتر کنند و بتوانند تبدیل به جراحانی قابل و حاذق شود (که بیشتر آن ها دقیقا بعد از چند سال همین گونه نیز میشوند).
اما متاسفانه تا این اتفاق بی افتد و باتجربه شوند، ممکن است برخی از بیماران نگونبخت به چیزی که در ذهنشان بود نرسند و نتیجه عملشان با شکست مواجه شود. این بیماران نیازمند عمل ترمیم بینی هستند. و باید به دست جراح بینی باتجربه دوباره عمل شوند تا نتایج عمل قبلی اصلاح شود.
بیشتر بخوانید :اصلاح فرم بینی با فیلر
بسته به نوع عملی که یک جراح ناوارد انجام داده است ممکن است دو دسته از مشکلات زیر برای بیمار ایجاد شود:
در صورت بروز هر کدام از دو دسته مشکل بالا، بیمار نیازمند عمل ترمیم بینی است. و باید برای انجام این عمل حتما به یک جراح بینی حرفه ای مراجعه کند.
به طور کلی مشکلات ظاهری در دو بخش زیر دیده می شود:
اشخاصی که یک بار عمل رینوپلاستی انجام داده اند ممکن است به صورت کلی به خاطر مشکلات زیر نیازمند عمل جراحی ترمیمی بینی باشند:
عمل جراحی ترمیم بینی همیشه صد در صد موفقیت آمیز نیست. و بنا بر دلایلی می تواند دشوارتر از عمل بینی اولیه باشد. برای مثال مشکلات زیر می تواند عمل ترمیمی بینی را با دشواری روبرو کند:
بنابراین انجام عمل های دوباره بر روی بینی می تواند محدودیت داشته باشد.
بیشتر بخوانید : ماندگاری فیلر بینی
نکته اول: در برخی از افرادی که بینی های گوشتی دارند ممکن است پس از عمل رینوپلاستی نوک بینی رو به پایین شود. (اگر جراح ناوارد باشد). برای ترمیم این مشکل نیاز است که عمل بینی برای بار دوم صورت بگیرد. برای اصلاح این فرم از بینی های گوشتی جراح بینی به غضرف های بیمار که معمولا ضعیف هستند، گرافت غضروفی اضافه میکند.
نکته دوم: برای اینکه نتیجه عمل ثانویه بینی با موفقیت همراه باشد، باید حتما تمام زخم های به جا ماننده از عمل قبلی به درستی ترمیم شده باشند. زیرا ممکن است رد زخم و اسکار جراحی روی بینی شما بیشتر شود.
نکته سوم: همیشه نه، ولی در اکثر موارد انجام اعمال بعدی بر روی بینی دشوارتر از عمل اولیه است. زیرا احتمال چسپندگی بالا است و با توجه به دستکاری بافتی در اعمال اولیه، جراح بینی معمولا فضای زیادی برای انجام عمل ندارد. و جراحی که ترمیم را انجام می دهد حتما باید حرفه ای باشد تا از بروز مشکلات جدی تر حین عمل پیشگیری کند.
نکته چهارم: مهمترین خواسته جراح بینی از کسانی که می خواهند برای بار دوم یا بیشتر بینی خود را عمل کنند این است که آن ها خواسته های منطقی از جراح داشته باشند. دست جراح در عمل های ثانویه معمولا باز نیست. و بیشتر تلاش میکند نقایص یا اشتباهات جراح قبلی را برطرف کند. بنابراین باید منطقی باشید.
نکته پنجم: ممکن است ایراد ایجاد شده توسط جراح رینوپلاستی نخست، به قدری فجیع باشد که نتوان به صورت کامل آن را اصلاح و ترمیم کرد. بنابراین منتظر باشید که مشکل شما تا آنجا که ممکن است اصلاح شود نه کاملا.
نکته ششم: هر چند که دوره نقاهت و ریکاوری عمل رینوپلاستی طولانی نیست، اما یادتان باشد که حصول نتیجه نهایی ممکن است زمان زیادی بطلبد و برای مثال تا ۱ سال نتیجه کامل قابل به دست نیاید.
در عمل جراحی ترمیم بینی این زمان بیشتر می شود. علاوه بر آن دوره ریکاوری نیز بنا به دلایلی بیشتر از عمل های اولیه است.
اگر جراح رینوپلاستی شما به اندازه کافی باتجربه باشد و شما نیز تمام توصیه های او را عملی کنید، می توانید انتظار داشته باشید نتایج شما با موفقیت همراه باشد. به این نکته نیز توجه کنید که رعایت فاصله بین انجام دو عمل پشت سر هم بینی بسیار مهم است. جراحان بینی ترجیح می دهند با فاصله ای ۱ تا ۲ سال پس از اولین عمل و حصول نتیجه نهایی عمل قبلی، اقدام به ترمیم بینی شما کنند.