تقریبا پیش از انجام تمامی عمل های جراحی، لازم است که بیمار توسط متخصصان ارزیابی شود. و واجد شرایط عمل شدن باشد. پزشکان معمولا طی یک جلسه به ارزیابی های اولیه میپردازند. و برای اطمینان از موارد دیگر، درخواست تعدادی آزمایش را خواهد داد. وبسایت نسخه در این مقاله به صورت تخصصی به معرفی تمامی آزمایش های لازم که باید پیش از عمل جراحی بینی حتما گرفته شوند خواهد پرداخت. اگر قصد دارید به زودی عمل جراحی رینوپلاستی انجام دهید، حتما و حتما این مقاله را تا پایان مطالعه کنید زیرا ما شما را با تمام آزمایش های قبل از عمل بینی آشنا خواهیم کرد.
همانطور که در مقدمه نیز گفته شد، هر شخصی کاندید انجام هر عمل جراحی نیست. و تنها با دارا بودن برخی فاکتورها و سالم بودن میتوانید عمل بینی انجام دهید. جراح می تواند با نگاه کردن به شما، گرفتن سابقه خانوادگی و معاینه فیزیکی تا حدودی مشخص میکند که آیا شما میتوانید عمل انجام دهید یا خیر.
برای بررسی های تخصصی تر، جراح از شما درخواست خواهد کرد آزمایش هایی انجام دهید که جزئیات مشکلات یا سلامتی شما را ثبت میکند. با مشاهده نتایج آزمایشات، جراح با اطمینان درباره نحوه عمل شما نظر میدهد. در ادامه رایجترین آزمایشاتی که برای عمل بینی مورد نیاز هستند آورده شده است.
معاینه بالینی هرچند که دقیقا جزء آزمایش های قبل از عمل بینی نیست اما اولین تستی است که جراحی بینی آن را از بیمار میگیرد. البته این آزمایشی نیست که شما در آن نیازمند رفتن به آزمایشگاه باشید. جراح رینوپلاستی در مطبش و یا در بیمارستان، شما را از نزدیک می بیند و با دست به بررسی بینی شما و ساختارهای صورتتان خواهد پرداخت. او در این جلسه مشکلات ظاهری بینی و مشکلات احتمالی دیگر آن را بررسی میکند.
آزمایش کامل خون از مهمترین آزمایش های قبل از عمل بینی است و حتما باید انجام داده شود. معمولا مهمترین فاکتوری که جراح بینی در این تست به دنبال آن خواهد بود هموگلوبین خون است. پزشک می خواهد مطمئن شود که سطح هموگلوبین شما برای انجام عمل مناسب خواهد بود.
البته همه آزمایش های قبل از جراحی بینی که باید در آزمایشگاه گرفته شود محدود به آزمایش خون نمیشود. به طور کلی جراح بینی تست های زیر را نیز در کنار آزمایش خون درخواست میددهد:
بیشتر بخوانید : فیلر بینی چیست؟
انجام این تست برای بیمارانی که بیشتر از ۴۰ سال سن دارند درخواست داده خواهد شد. زیرا بروز مشکلات قلبی یا داشتن بیماری زمینه ای و مزمن قلبی میتواند خطر بزرگی برای شما در طی جراحی باشد. الکتروکاردیوگرام آزمایشی است که برای بررسی عملکرد قلب شما مورد نیاز است.
جراح به کمک این تست مشکلات احتمالی قلب شما را تشخیص میدهد. و درباره وضعیت شما همزمان با انجام عمل تصمیم گیری خواهد کرد. اگر قلب شما به اندازه کافی قدرت نداشته باشد که بتواند عمل جراحی بینی را تحمل کند و مشخص شود برای یک مدت طولانی نمیتوانید بیهوش بمانید، احتمالا جراح شما را عمل نکند. بنابراین اگر سن شما بالا است یا احیانا مشکل قلبی دارید جراج بینی اگر از خیر همه آزمایش های قبل از عمل بینی بگذرد از خیر الکتروکاردیوگرافی نخواهد گذشت.
دوران بارداری یک دوره حساس در تمام طول عمر است. علم پزشکی توجه ویژه ای به این دوران دارد. مصرف بسیاری از داروها و انجام برخی از پروسه های جراحی طی این دوران به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
زنان حامله نباید تحت هیچ عمل غیر ضروری قرار بگیرند. زیرا جان مادر و جنین هر دو به خطر خواهد افتاد. عمل زیبایی نیز یکی از اعمال غیر ضروری و الکتیو است. که باید صبر کرد تا دوره بارداری و شیردهی به اتمام برسد سپس اقدام به انجام چنین عملی نمود. تست بارداری قبل از عمل بینی از آن جهت از خانم ها گرفته میشود که مبادا خانمی حامله باشد و یا روزهای ابتدایی حاملگی اش را طی کند بنابراین برای اطمینان از این موضوع جراح ترجیح میدهد برای برخی خانم ها تست بارداری را جزء آزمایش های قبل از عمل بینی قرار دهد.
این تست معمولا توسط شخص متخصص بیهوشی درخواست داده میشود. همانطور که می دانید شما قبل از آغاز عمل بینی بیهوش می شوید. اگر مشکل تنفسی یا مشکلی در ساختار ریه داشته باشید، ممکن است جان شما طی عمل جراحی به خطر بی افتد برای همین گرافی قفسه سینه برای برخی افراد جزء اصلی ترین و مهمترین آزمایش های قبل از عمل بینی لحاظ درخواست داده میشود.
برای اطمینان از اینکه ریه های شما مشکلی نداشته باشد حتما این تست درخواست خواهد شد. این تست بیشتر برای بیماران زیر درخواست داده میشود:
خیلی کم پیش میآید که جراحی برای بیمارانش چنین تستی را درخواست کند. در مواد معدود، ممکن است جراح به منظور بررسی و ارزیابی شرایط بیمار از لحاظ دارا بودن بیماری هایی مثل دیابت یا عفونت های مجاری ادراری چنین تستی را درخواست کند.
به جرات میتوان گفت که دارا بودن سلامتی روانشناختی کامل، یکی از مهمترین شروط انجام عمل جراحی رینوپلاستی است. اگر حتی یک درصد اختلالی روانشناختی در شما شناخته شده باشد معمولا هیچ جراحی شما را عمل نخواهد کرد. افرادی که از وسواس رنج میبرند یا به شدت ظاهرشان برایشان مهم است و نمیتواند با تغییراتی که در چهره شان ایجاد میشوند خود را وفق دهند، اصلا کاندید مناسبی برای عمل زیبایی بینی نیستند. به این نکته هم توجه کنید که اگر دکتر جراح به شما گفت تست روانشناختی از آزمایش های قبل از عمل بینی شما است اصلا نگران نباشید زیرا معمولا روتین کار یک جراح بینی همین است.
خیلی کم پیش می آید که یک جراح تمام تست های گفته شده در این مقاله را بخواهد. اما در شرایط ایده آل بهتر است همه تست ها درخواست داده شوند تا با اطمینان کامل زیر تیغ جراحی قرار بگیرید.
همانطور که گفته شد، جراح بینی در جلسه اول شما را ارزیابی می کند سپس درخواست آزمایش خواهد داد. بهتر است در اولین فرصتی که توانستید تمام آزمایش هایی که جراح خواسته را گرفته و نتایج را سریعا به او تحویل دهید.
اکیدا توصیه میشود آزمایش ها و نتایج آن ها را دقیقه ۹۰ به جراح تحویل ندهید. زیرا این امکان وجود دارد که مشکلی در نتایج آزمایشات وجود داشته باشد و عمل شما به تاخیر بی افتد. جراحان بینی توصیه می کنند که نهایتا تا ۳ هفته پیش از روز عمل تمام نتایج را به آن ها تحویل دهید.
همه چیز به انجام دادن آزمایش های قبل از عمل بینی خلاصه نمیشود و شما باید پیش از شروع عمل بینی خود کارهای دیگری نیز انجام دهید. بسته به شرایط و موقعیتی که دارید جراح بینی برای آمادگی کامل شما توصیه هایی به شما خواهد کرد.
برخی از توصیه هایی جراح رینوپلاستی پیش از عمل عبارتند از:
دقت کنید که تمام این اقدامات باید برای مدت دست کم ۱ هفته در نظر گرفته شود. اگر برای مثال سیگار را از ۱ هفته تا ۱۰ روز پیش از عمل بینی خود ترک نکنید، شاید جراح به خاطر پیشگیری از عوارض بیهوشی، شما را تا اطلاع ثانویه عمل نکند.
پاسخ: خیر. هرچند که سابقه پزشکی شما و نوع آزمایشات پیشین شما میتواند برای جراح بینی مهم باشند اما توجه کنید که جراح میخواهد جدیدترین آزمایشات خود که در هفته های منتهی به روز عمل گرفته شده است را نگاه کند.
پاسخ: بله کمابیش احتمال این وجود دارد که عمل شما کنسل شود. اما اگر بتوانید تا روز عمل با مصرف برخی مکمل ها که پزشک تجویز میکند سطح هموگلوبین را تا حد کمی بالا آورد.