هرچند که عمل جراحی بینی این روزها بسیار پرطرفدار است و از کوچک و بزرگ همگی دوست دارند بنا به دلایلی بینی خود را عمل کنند، اما در این میان، همه نمی توانند کاندید ایده آل و مناسبی برای انجام رینوپلاستی باشند. با وبسایت نسخه همراه باشید تا ببنید چه کسانی نمی توانند به انجام چنین عملی اقدام کنند و یا در اگر عمل کنند با دشواری همراه خواهند بود.
شیوه و سبک زندگی میتواند تاثیر زیادی بر روی سلامتی شخص داشته باشد. هرچه شخص سبک زندگی بهتری داشته باشد، قطعا تحمل انجام بسیاری از پروسه های درمانی را دارد. اما اگر شخصی سبک زندگی ناسالمی داشته باشد، نمیتواند بدون دردسر عملی مانند رینوپلاستی را انجام دهد.
سوء مصرف مشروبات الکلی یکی از شیوه های زندگی ناسالم است که مستقیما افراد را با مشکلات کوچک و بزرگی درگیر میکند. بهتر است مدتی قبل و بعد از انجام عمل جراحی بینی حتما مصرف الکل را ترک کنید. الکل سیستم ایمنی بدن افراد را سرکوب میکند و از همه مهمتر باعث رقیق شدن خون میشود. که خطر خونریزی حین عمل و پس از آن را به شدت افزایش میدهد.
درست مشابه مورد بالا، چنانچه شخصی سیگار بکشد کاندید مناسبی برای انجام عمل جراحی زیبایی بینی نیست. مواد موجود در دو سیگار که مستقیما از بینی وارد ریه ها میشوند، میتوانند بر روی مخاط و عروق خونی بینی تاثیراتی سوء داشته باشد.
به کسانی که مایل هستند عمل بینی انجام دهند توصیه میشود که دست کم ۱ هفته تا ۱۰ روز قبل و بعد از عمل، به هیچ عنوان لب به سیگار نزنند. اگر جراح بداند که بیمارش احتمال دارد قبل و بعد از عمل سیگار کشیده باشد یا بکشد، از عمل کردن او سر باز خواهد زد.
هرچقد وزن شما در محدوده سالم تر و مناسب تری باشد، نتایج عمل شما نیز قطعا بهتر خواهد بود. کسانی که از چاقی مرضی رنج میبرند، معمولا دارای مشکلاتی چون دیابت و بیماریهای قلبی هستند. اگر شانس بیاورید و این مشکلات را نداشته باشید، میتوانید با کاهش وزن آن هم زیر نظر متخصصین، اقدام به انجام عمل جراحی بینی کنید.
ترجیح همه جراحان این است که بیمارانشان تا آنجا که ممکن است بعد از شروع عمل فشار خون پایینی داشته باشند. برای همین متخصص بیهوشی با تزریق دارو به بیمار تمام تلاش خود را خواهد کرد تا فشار خون بیمار را تا آنجا که مشکلی برایش به وجود نیاید پایین بیاورد.
اگر مشکل فشار خون دارید و برای مثال فشار شما بالا است، ممکن است گزینه مناسبی برای انجام عمل جراحی رینوپلاستی نباشید. چنانچه از فشار خون بالا و مزمن رنج میبرید باید تحت درمان قرار بگیرید. و پس از کنترل شرایط، اقدام به چنین عملی کنید.
اشخاصی که از بیماری قلبی مزمن رنج میبرند معمولا کاندید مناسبی برای هیچ عمل جراحی نیستند. سیستم گرش خون و قلب کسانی که تحت بیهوشی عمومی و داروهای آن قرار میگیرند معمولا مشکلات جزئی تا شدیدی را تجربه میکند.
یکی از شایعترین مشکلات مبتلایان به بیماری قلبی پس از انجام عمل بینی مشکلات چرخه انعقاد خون است. ممکن است شانس لخته شدن خون در برخی عروق بالا برود و در نتیجه مشکلات زیادی برای بدن ایجاد شود.
اگر بیماری و مشکل قلبی شما جدی باشد، احتمالا هیچ جراحی قبول نخواهد کرد که برای شما عمل زیبایی انجام دهد. اگر جراح قانع شود شما را عمل کند، احتمالا متخصص بیهوشی زیر بار بیهوش کردن شما نخواهد رفت. اما اگر مشکل شما جزئی باشد و بیماری تحت کنترل شما باشد میتوانید با زحمت اقدام به انجام چنین عمل های کنید.
افراد دیابتی به خودی خود برای کنترل بیماری خود یا سطح قند خون با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند. اگر شانس بیاورند و بیماری خود را تحت کنترل در بیاورند، میتوانند زندگی بهتری داشته باشند. اما اگر خدای ناکرده کنترل قند خون از دستشان خارج شود علاوه بر مشکلات مربوط به دیابت، دچار بیماری های دیگری نیز خواهند شد.
بنابراین پزشکان توصیه میکنند که این اشخاص تا آنجا که میتوانند از انجام عمل جراحی خودداری کنند. اگر برای انجام برای مثال عمل جراحی رینوپلاستی اصرار دارند، باید مراحلی را طی کنند و سپس زیر نظر بهترین جراح بینی اقدام به عمل کنند.
همه میدانند که عمل جراحی رینوپلاستی صرفا یک عمل زیبایی نیست و در وهله اول برای رفع مشکلات تنفسی و اختلالات عملکرد تنفس صورت میگیرد. با این وجود برخی از افراد که با مشکلاتی مثل آسم مواجه هستند، ممکن است خطرات جدی را پس از انجام این عمل تجربه کنند.
برخی از افراد ممکن است با مشکل و یا بیماری مربوط به بافت خون مواجه باشند. چنین اشخاصی نمیتوانند به راحتی و بدون دردسر عمل بینی انجام دهند. برای مثال کسانی که نوعی بیماری خونریزی دهنده مواجه هستند، به محض بروز آسیب یا برش بر روی پوست به سختی بتوانند خونریزی خود را قطع کنند.
این افراد حین و بعد از عمل در بند آوردن خون خود با دشواری روبرو خواهند شد. برای مثال بیمارانی که هموفیلی دارند و یا با انواع کم خونی ها مواجه هستند باید با احتیاط بیشتر اقدام به عمل جراحی زیبایی یا غیر ضروری کنند.
جراحان کمی پیدا میشوند که بنا به دلایلی انجام عمل بینی بر روی چنین بیمارانی را قبول کنند. البته آن ها دلایل منطقی برای این کار خود دارند. برای مثال اشخاصی که از بیماری ایدز یا مثلا هپاتیت رنج میبرند با تضعیف سیستم ایمنی بدن مواجه میشوند.
علاوه بر این روند خونریزی و ترمیم محل برش و زخم ها در این اشخاص بسیار کند است و بهبودی کامل این اشخاص مدت زمان بسیار زیادی میطلبد. بنابراین این اشخاص برای انجام عمل جراحی رینوپلاستی به مشکل بر میخورند.
نکته: این افراد به یک شرط میتوانند تحت عمل زیبایی بینی قرار بگیرند. اگر دوره بیماری آن ها نهفته و غیرفعال باشد امکان انجام عمل وجود دارد. دراین شرایط هم شخص باید با پزشکی همکاری کند که حرفه ای باشد و مسئولیت عمل او را بر عهده بگیرید.
برای مطالعه بیشتر : فیلر بینی برای چه کسانی مناسب است؟
انجام اعمال زیبایی مخصوصا عمل رینوپلاستی برای افرادی که از اختلالات و بیماری های روحی و روانی چه موقت و چه بصورت مزمن رنج میبرند به هیچ عنوان توصیه نمیشود. پزشکان توصیه میکنند تنها افرادی اقدام به انجام عمل زیبایی کنند که علاوه بر سلامتی فیزیکی، از سلامتی کامل روحی و روانشناختی نیز برخوردار باشند.
اگر شما یا اطرافیانتان از مشکل روانشناختی رنج میبرید پیش از انجام عمل جراحی رینوپلاستی حتما موارد زیر را در نظر بگیرید:
نکته: شما میتوانید برای پیدا کردن یک جراح بینی خوب به بخش پروفایل پزشکان وبسایت نسخه مراجعه کنید. در این بخش از سایت، اطلاعات بهترین پزشکان ایرانی گردآوری شده که میتوانید با اطلاع از نشانی و شماره های تماس با یکی از این پزشکان صحبت کنید.