بروز ورم یکی از عوارض مشترک در همه عمل های جراحی است. از کوچک ترین عمل تا تهاجمی ترین آن ها، معمولا شاهد درجاتی از تورم در موضع عمل و اطراف آن خواهیم بود. البته شدت ورم بینی به شرایط مختلفی بستگی دارد. و می تواند بسته به این شرایط، از شخصی به شخص دیگر کاملا متفاوت باشد.
در خصوص عمل جراحی بینی؛ معمولا بیشتر افرادی که دارای بینی های گوشتی هستند، ورم بینی و اطراف آن را تجربه می کنند. هرچند که سایر افراد با هر نوع بینی به این ورم دچار میشوند. با وبسایت نسخه همراه باشید تا به بررسی چون و چرای ایجاد ورم بینی بعد از رینوپلاستی بپردازیم.
به طور معمول ورم از زمان شروع عمل بروز می کند و تا مدت نسبتا طولانی بعد از عمل ادامه خواهد داشت. به طور میانگین در بیشتر افراد، پس از ۲ ماه، بیشتر ورم بینی فروکش خواهد کرد. با این حالی در برخی از بیماران که بینی های گوشتی دارند، ممکن است مدت زمان کاهش و از بین رفتن کامل تورم بیشتر از ۲ ماه طول بکشد.
متخصصان معتقدند که ایجاد ورم در این بخش از صورت، پس از عمل بینی با ۲ فاکتور اصلی ارتباط دارد:
ساختار بدن هر شخص متفاوت از اشخاص دیگر است. برخی از بیماران حتی با وجود اینکه مداخلات درمانی روی بینیشان شدیدتر و بیشتر است، معمولا بینیشان چندان تغییری نمیکند و عوارض کمتری پس از عمل را تجربه می کنند. اما بنابر دلایلی ؛ برخی اشخاص ممکن است با کوچک ترین حرکت یا استفاده از ابزار ساده جراحی نیز، واکنش نشان دهند و نحوه تجربه دوره نقاهتشان دشوارتر از سایرین باشد.
شاید مهمتر از مورد اول، بروز عوارضی مثل کبودی و ورم بینی پس از عمل، به مهارت جراح و نحوه انجام عمل بستگی داشته باشد. اگر جراح صبر و حوصله بالایی داشته باشد و کوچک ترین حرکات خود را با ظرافت و دقت هرچه تمام تر انجام دهد تورم و میزان کبودی بینی و زیر چشم به طرز چشمگیری کاهش پیدا خواهد کرد.
روز انجام عمل جراحی بینی: از لحظه شروع عمل ممکن است روند کبود شدن و تورم بینی شروع شود.
۱ روز پس از عمل: در این روز شما باید شاهد بیشترین میزان از کبودی و ورم در بینی و زیر چشم باشید. اگر به شخصی که بینی اش را عمل کرده نگاه کنید متوجه می شوید که نه تنها زیر چشم هایش ، بلکه بخش فوقانی گونه هایش نیز از این کبودی در امان نیست. و شخص به گونه ای است که انگار کتک خورده و یا بیمار است.
۲ تا ۳ روز بعد: طی این دو روز، هرچند که تورم همچنان به قوت خود باقی است اما کبودی کم کم تمایل دارد تسکین پیدا کند. در این دو روز بدن بیمار تلاش می کند که کم کم لخته های خونی و خون فاقد اکسیژن را از مناطق دارای کبودی دور کند.
۶ تا ۷ روز بعد: معمولا طی این دو روز بیمار آخرین روزهای کبودی خود را پشت سر خواهد گذاشت. میزان کبودی بخش فوقانی گونه ها کاملا برطرف می شود و کبودی زیر چشم نیز تا حد زیادی از بین می رود.
۸ تا ۹ روز بعد: و در نهایت طی این دو روز بیمار دیگر شاهد التیام کبودی بخش های زیر چشم خود خواهد بود. و معمولا اثری از کبودی دیده نمی شود. هرچند که ورم بینی همچنان ادامه دار است.
اگر می خواهید که میزان ورم و کبودی کاهش پیدا کند حتما سعی کنید موارد زیر را در نظر بگیرید:
بیشتر جراحان بینی بر این عقیده هستند که فروکش کردن ورم بینی معمولا بیشتر به پوست بیمار بستگی دارد. کسانی که بینی استخوانی دارند معمولا پوست نازک و ظریفی دارند. در این اشخاص روند تسکین ورم سریعتر از اشخاصی است که بینی گوشتی با پوست ضخیم دارند.
در بیشتر بیماران اگر مشکلی خاصی به وجود نیاید پس از ۲ ماه میزان و شدت ورم میتواند تقریبا تا ۷۰ درصد کاهش پیدا کند و چندان در چشم نخواهد ماند. اگر صبور باشید حدودا نزدیک ۹۰ درصد ورم بینی ۱ سال بعد از روز عمل تسکین می ابد. و اگر صبورتر باشید بعد از چند سال بلاخره بینی عاری از هر گونه تورم خواهد بود و زیبایی شما چند برابر میشود.