هر عملی حتی اگر ساده ترین پروسه درمانی باشد، دارای عوارض مخصوص به خودش است. از آنجایی که عمل های جراحی فرآیندهای درمانی مداخله ای هستند، واکنش و عکس العمل های بدن را به دنبال دارند. برای مثال زمانی که جایی برش داده میشود واکنش طبیعی بدن به این برش، خونریزی و تلاش برای متوقف کردن آن از طریق فرآیند های انعقاد خون است.
عمل جراحی بینی نیز یک عمل مداخله ای است و به دنبال آن ممکن است عوارضی در بدن شخص به وجود بیاید. اگر همه چیز بر وفق مراد پیش برود و عمل رینوپلاستی شما توسط یک جراح خوب و حرفه ای صورت بگیرد و شما پس از عمل از بینی خود با جدیدت مراقبت کنید، با عوارض عمل بینی مواجه نخواهید شد.
چنانچه توسط یک جراح ناوارد عمل شوید و خودتان هم نکات مراقبتی را رعایت نکنید می توانید تعدادی از عوارض را تجربه کنید. در ادامه با شایعترین عوارض احتمالی عمل جراحی زیبایی بینی آشنا خواهید شد. پیش از اقدام به انجام چنین عملی حتما این مقاله را بخوانید.
این عمل تحت بیهوشی عمومی صورت میگیرد. برای اینکه هیچ حسی نداشته باشید و کوچکترین دردی طی عمل نداشته باشید، از داروهای بیهوشی استفاده میشود. این داروها میتوانند در برخی افراد مشکلات و عوارضی ایجاد کند.
بنابراین قبل از بیهوشی حتما با یک متخصص هوشبری مشورت کنید تا بدانید برای بیهوش شدن مشکل خاصی دارید یا خیر.
در شرایط زیر احتمال عفونت بینی شما افزایش پیدا میکند:
این عارضه معمولا برای همه پیش نمی آید. و تنها در برخی اشخاص دیده میشود. برای مثال بیماران دیابتی با توجه به مشکل در خونرسانی ناحیه برش، احتمالا دیرتر زخم هایشان بسته میشود.
در موارد نادر و بنا به برخی دلایل این احتمال وجود دارد که به تیغه بینی آسیب وارد شود و برای مثال دچار شکستگی و یا سوراخ شود.
تعدادی از بیماران پس از عمل از کاهش حس بویایی خود شکایت میکنند. به نظر میرسد تا مدت کوتاهی پس از عمل بینی بیشتر بیماران با کاهش حس بویایی همراه هستند. که طبیعی است و به زودی برطرف میشود.
این امکان وجود دارد که آسیب جدی به عصب بویایی وارد شده باشد که در این صورت بیماران درجاتی از کاهش بویایی را تجربه خواهند کرد. و حتی در موارد نادر ممکن است به کلی حس بویایی از بین برود.
احتمال خون دماغ شدن پس از رینوپلاستی بسیار کم است. برخی از جراحان معتقدند که تنها ۵ درصد احتمال خونریزی در چند روز اول پس از عمل وجود دارد. که البته موقتی است و جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
اما در شرایطی خونریزی میتواند برای بیمار درسر ساز شود. برای مثال اگر بیمار به دلیل مشکلات چرخه انعقاد خون دارای مشکلاتی باشد باید از آسپرین استفاده کند. آسپرین نیز به نوعی رقیق کننده خون است و روند خونریزی را افزایش میدهد. اکیدا توصیه می شود کسانی که قصد انجام عمل زیبایی بینی و هر عمل دیگری را دارند تا دست کم ۱ هفته پیش از عمل، آسپیرین یا هرگونه داروی رقیق کننده خون مصرف نکنند.
علاوه بر این، کسانی که پس از عمل جراحی مشروبات الکلی مصرف کنند نیز با خطر رقیق شدن خون و در نتیجه خون دماغ شدن مواجه خواهند بود.
به دلیل انسداد موقتی بینی در ابتدای دوره نقاهت، بیشتر بیماران هنگام تنفس صداهای جزئی و عجیبی مثل صدای سوت تجربه میکنند. این اتفاق در ابتدا طبیعی است اما ممکن است برای یک مدت طولانی شنیده شود.
کسانی که بینی خود را زیاد کوچک کرده باشند بیشتر از سایر بیماران با چنین عارضه ای روبرو خواهند شد. برعکس، کسانی که تغییرات چندانی در ساختار بینی و به خصوص سوراخ های بینی خود ایجاد نکرده باشند چنینی عارضه ای را تجربه نخواهند کرد.
از آنجایی که این عارضه میتواند دائمی نیز باشد، برای بهبود تنفس و از بین رفتن صدای ایجاد شده، بیمار نیازمند انجام عمل مجدد است که سوراخ های بینی اش با تکنیک های ترمیمی کمی بزرگتر شوند.
بیشتر بخوانید : اصلاح فرم بینی با فیلر
جراح رینوپلاستی تاکید زیادی بر روی تقارن هر دو سوراخ بینی دارد. آن ها معتقدند یکی از نشانه های اینکه عمل با موفقیت انجام شده است این است که سوراخ ها در تقارن کامل با هم باشند. اما برخی اوقات بر اثر اشتباه پزشکی ممکن است یکی از سوراخ ها کوچکتر یا بزرگتر از دیگری باشد.
حتی پس از عمل ممکن است ورم بیش از حد در یک طرف بینی عامل این عدم تقارن باشد. به نظر میرسد اگر عدم تقارن از ورم باشد، پس از فروکش کردن ورم مشکل حل شود.
مدتی پس از عمل باید با شیوه ها و تکنیک های درست سوراخ های بینی را، با دقت از وجود خون مردگی، چرک و یا مواد دیگر پاک کرد. اگر چنین اتفاقی نیافتد و عفونت به وجود بیاید احتمالا لایه های داخلی بینی دچار چسپندگی خواهند شد.
به طور معمول در کمتر از ۱۰ درصد افرادی که عمل زیبایی بینی انجام داده اند، این احتمال وجود دارد که بینی دچار گرفتگی و احتقان شود. این وضعیت به خاطر بروز خونریزی و تورم بیش از حد حین جراحی بینی است. معمولا باید انتظار داشته باشیم پس از چند روز این مشکل وجود داشته باشد. اما در موارد نادر ممکن است بینی دچار احتقان شود و نیازمند عمل ترمیمی مجدد باشیم.
همیشه نتایج به دلخواه بیمار در نخواهد آمد. برخی از بیماران پس از حدود ۱ سال متوجه میشوند که نتیجه ای که آن ها برایش دست به انجام عمل جراحی زده بودند حاصل نشده است. از همین رو خود را برای یک عمل جراحی دیگر آماده میکنند.