روان درمانی یا (Psychotherapy) به طیفی از متدهای درمانی گفته می شود که می تواند به رفع مشکلات سلامت روان، چالش های عاطفی و برخی از اختلالات روانپزشکی کمک کند.
به بخش دوم این مقاله خوش آمدید. لطفا مطلب سیر تا پیاز روان درمانی را در این مقاله بخوانید.
خانواده درمانی به علائم و روابط موجود در بستر خانواده نگاه می کند. برخی اوقات علل اصلی مشکلات مددجو به خانواده و آنچه که در بستر آن می گذرد ارتباط دارد. مثلا ممکن است یک مددجو افسرده باشد و علت اصلی این افسردگی خانواده و افراد آن باشند.
شناسایی الگوهای خانوادگی که به اختلال رفتاری یا بیماری روانی منجر می شوند، می تواند به اعضای خانواده کمک کند تا عادات و الگوهای منفی را بشکنند و آن ها را معکوس کنند.
اغلب، خانواده درمانی بر بهبود ارتباطات درون خانواده متمرکز است. شرکت کنندگان روش های جدید گوش دادن به افراد، نحوه سؤال پرسیدن و پاسخ دادن به سؤالات را بطور آشکارا و بی طرف و نه دفاعی یاد می گیرند. خانواده درمانی به طور کلی شامل جلسات بحث و حل مسئله، همراه با مددجو و خانواده او است.
یک جلسه روان درمانی گروهی معمولاً شامل ۶ تا ۱۲ نفر مددجو و یک درمانگر یا رواندرمانگر است. شرکت کنندگان در این نوع پروسه های درمانی معمولا مشکلات مشابهی دارند. آن ها با کمک گرفتن از درمانگر و مشاهده نحوه برخورد دیگران با مسائلشان و پاسخ دادن به بازخورد ها به کاهش علایم و مشکل خود می پردازند.
دریافت بازخورد از افراد دیگری که با مشکلات مرتبط و مشابه مددجو مواجه هستند می تواند چشم انداز جدید را در زندگی شخص ایجاد کند و به بهبود رفتار او کمک کند.
گروه درمانی می تواند به کسانی که ممکن است احساس انزوا داشته باشند کمک کند. اگرچه ممکن است شرکت در یک گروه و بودن در کنار دیگران برای کسی که اجتماع گریز است ناراحت کننده و وحشتناک باشد، اما به افراد کمک می کند تا درک کنند که تنها نیستند و دیگران نیز با همین مشکل مشترک مواجه هستند.
روان درمانی پویا یک روش درمانی مبتنی بر بینش است که بر رفتارها و گرایشات عمیق رفتاری مددجویان متمرکز است. منشاء این رفتارها به عنوان مثال میتواند الگوهای رفتاری ناشی از تربیت فرد یا تجارب اولیه زندگی باشند که بر رفتارهای امروزی تأثیر گذاشته است.
هدف از این نوع روان درمانی افزایش آگاهی و درک چگونگی تأثیر گذشته بر رفتار فعلی مددجویان است. مددجو مسائل و علائم حل نشده ناشی از روابط ناکارآمد گذشته را در نظر خواهد گرفت. مشکلات حل نشده می تواند زمینه ساز رفتارهایی مانند سوء مصرف مواد مخدر یا الکل باشد.
این نوع درمان میتواند به مردم کمک کند تا منشأ پریشانی های عاطفی خود را، با کشف انگیزه ها، نیازها و دفاع هایی که از آنها آگاهی ندارند درک کنند. روان درمانی پویا می تواند به افرادی که علائم آنها توسط سایر اشکال رواندرمانی ها برطرف نشده است، کمک کند.
روان درمانی از آن جهت حائز اهمیت است که به مددجویان اجازه می دهد تا از تمام جنبه های زندگی خود صحبت کنند و جزئی ترین تا کلی ترین مشکلات و وقایع خود را با رواندرمانگر در میان بگذارند. این پروسه می تواند یک روش جدید برای دیدن مشکلات دشوار زندگی ایجاد کند و افراد را به سمت راه حل مشکلاتشان سوق میدهد.
شرکت کنندگان در تمام پروسه های روان درمانی می توانند درک بهتری از خود و اهداف و ارزش های خود کسب کنند. تمام این وقایع می تواند مهارت هایی را برای بهبود روابط در شخص مددجو ایجاد کنند.
در نهایت این متدهای درمانی می توانند به غلبه بر مشکلات خاص، مانند اختلالات خوردن، هراس و یا فوبیاها کمک کنند. برای اینکه جلسات روان درمانی نتایج مثبت و قابل انتظاری داشته باشند، فرد مددجو باید در طول جلسات و همچنین بین جلسات، به طور فعال مشغول اظهار نظر و یا پرسش و پاسخ باشد. و تمرین هایی که رواندرمانگر به او واگذار میکند را به درستی انجام دهد.
روان درمانی یک فرآیند دو طرفه است و باید بین مددجو و درمانگر رابطه خوب و صادقانه ای برقرار شود. برای بهره مندی از روند این متد درمانی، ابتدا باید یک شخص بخواهد به صورت فعالانه برای حل مشکلات روانی خودش مشارکت کند.
این شخص سپس باید دقیقا مطابق آنچه برنامه ریزی شده در جلسات شرکت کند و کاملا تمایل بالایی به انجام تکالیف و تمرینات داده شده داشته باشد.
مجموع جلسات روان درمانی می تواند گران باشد و هزینه زیادی روی دست شما بگذارد. علاوه بر این می تواند زمانبر باشد. اگر درمان یک فرآیند ضروری تلقی شود، قانون برابری سلامت روان ایجاب می کند که شرکت های بیمه خدمات درمانی درست مانند زمانی که شخصی با مشکل فیزیکی مواجه میشود باید به مددجو هزینه های درمان را برگردانند. (البته این توو کشور آمریکاست من نمیدونم واقعا یک همچنین قانونی در کشور ما وجود داره یا نه)
مراجعه به یک درمانگر ممکن است از طریق پزشک خانواده اتفاق بیفتد یعنی او شما را به چنین شخصی ارجاع دهد، یا از طریق اینترنت باشد. اگر به دنبال پیدا کردن یک روانشناس، روانپزشک یا مشاور خوب هستید میتوانید به بخش پروفایل پزشکان وبسایت نسخه سری بزنید و با تعداد زیادی از آن ها آشنا شوید. با به دست آوردن آدرس و شماره های تماس این اشخاص می توانید به راحتی به مطب آن ها مراجعه کنید.
این مقاله دارای دو بخش است، لطفا برای مطالعه بخش اول و مهمتر آن روی این لینک کلیک کنید.