حتی اگر قبلا بدون هیچ مشکلی پس از نزدیکی با همسر خود با موفقت باردار شده اید، ممکن است در طول زندگی و طی دوره باروریتان با مشکل حامله نشدن مواجه شوید. ناباروری ثانویه مشکلی است که در برخی از خانم ها و آقایان دیده میشود. و با وجود اینکه قبلا صاحب فرزند شده اند، اما به یک باره متوجه میشوند که تلاششان برای حامله شدن جواب نمیدهد.
آیا شما فردی هستید که با نازایی ثانویه روبرو هستید؟ خواندن واقعیت های زیر درباره این مشکل میتواند به شما در درک بهتر ناباروری ثانویه کمک زیادی کند.
نازایی ثانویه به ناتوانی زن و شوهر در بچهدار شدن مجدد با وجود شرایط زیر گفته میشود:
زوج هایی که این شرایط را تجربه میکنند، ممکن است علیرغم اینکه در گذشته توانسته اند صاحب فرزند شوند، با مشکلات روحی و روانی زیادی مواجه می شوند.
براساس بررسی موسسه ملی رشد خانواده آمریکا، دست کم بیش از ۱ میلیون زوج در این کشور با ناباروری ثانویه دست و پنجه نرم می کنند.
همانطور که اشاره شد دو دسته از زوج های زیر با این مشکل مواجه هستند:
به عنوان مثال، یک خانمی که از اندومتریوز رنج میبرد (یکی از شایع ترین علل ناباروری ثانویه در زنان) ممکن است در موارد زیر با مشکلات زیر مواجه باشد:
مشکل تنها از زنان نیست. و مردان نیز میتوانند به خاطر موارد زیر در نازایی ثانویه نقش داشته باشند:
زوج هایی که بارداری قبلی داشته اند، اغلب خودشان را از نظر باروری “طبیعی و بدون نقص” تصور می کنند، اما همیشه اینطور نیست. و در هر مرحله از دوره باروری میتوانید با مشکلات نازایی مواجه شوید.
بر همین اساس هر دو شخص که در یک رابطه هستند، برای مشخص شدن علل نازایی ثانویه باید به متخصص مراجعه کنند. تا در صورت درمان مشکات احتمالی، بتوانند دوباره صاحب فرزند شوند.
بیشتر زوج هایی که قصد دارند برای یک بار دیگر صاحب فرزند شوند، وقتی متوجه میشوند با وجود تلاش برای این کار موفق نمیشوند، شوکه میشوند و تحت فشار زیادی قرار میگیرند.
برخی از زوج ها که قبلاً که مشکل نازایی و بچه دار شدن داشتند، ممکن است اضطراب این را داشته باشند که مبادا برای بار دوم نیز استرس های دفعه اول را تجربه کنند. این اشخاص ممکن است بار دوم احساس فشار بیشتری کنند، زیرا می دانند احتمال بچه دار شدن آن ها میتواند باز هم کاهش یابد.
معمولا زوج هایی که هیچ فرزندی ندارند وضعیت به مراتب بغرنج تری دارند. زیرا آن مدتی است با وجود اینکه به هر دری میزنند، اما صاحب فرزندی نشده اند. این افراد معمولا از مراسم هایی که در رابطه با کودکان، بارداری و مخصوصا جشن تولد بچه ها دوری میکنند و در تلاشند که غم و اندوه خود را با رفتن به این مراسمات تشدید نکنند.
با این وجود، ممکن است برخی از زوج ها به دلیل سهل انگاری در فرزند آوری و تنها بودن فرزند اولشان احساس گناه کنند و یا به این خاطر خود را خودخواه بدانند.
اما زوج هایی که تا کنون صاحب فرزندی شده اند و چندی است که با مشکل ناباروری ثانویه مواجه هستند، اغلب دارای فرزند خردسال هستند. آن ها نیز معمولا کمتر در شرایطی قرار میگیرند که کودک خردسالشان کمبود برادر یا خواهر را احساس کنند.
اگر شما جزء گروه دوم هستید، بهتر است که فرزند خردسال خود را سرگرم کنید و بهترین فضا را برای رشد آن ها ایجاد کنید. زمانی که برای او خواهر و برادر باشید کمتر سعی میکنند که درخواست داشتن همبازی و کودک دیگری داشته باشند.
مانند هر زوج نابارور ، کسانی که با ناباروری ثانویه روبرو هستند، نیاز به همدلی، حمایت و پشتیبانی دوستان، اعضای خانواده و یا آشنایان دارند.
آنها همچنین برای پذیرش غم و اندوه و پذیرفتن وضعیت خود و هر نتیجه ای که ممکن است حاصل شود، به زمان نیاز دارند. با گذشت زمان، برخی از زوج ها به دنبال یک بارداری موفق می روند، در حالی که برخی دیگر از طریق پذیرش یک کودک بی سرپرست سعی میکنند که خانواده خود را بزرگ کنند و گرمای بیشتری به آن ببخشند.
نکته آخر این است که ناباروری ثانویه می تواند برای بسیاری از زوج ها باعث استرس، غم، ناامیدی و از بین رفتن رویاهای آینده شود.
اگر شما و همسرتان (یا شخص دیگری که می شناسید) با این شرایط روبرو هستید، مهم است که تمام توان خود را بگذارید و یا از طریق منابع و سازمانهای معتبر نحوه درمان یا کنار آمدن با شرایط موجود را بیاموزید.
کلیه مطالب ذکر شده در این مقاله، از جمله توصیه پزشکان و سایر متخصصان بهداشت، فقط باید به عنوان یک اظهار نظر، در نظر گرفته شود. همیشه در رابطه با هرگونه سؤال یا مسئله ای که ممکن است در مورد سلامتی خود یا سلامتی دیگران داشته باشید، باید از پزشک خود بخواهید که مستقیماً به شما مشاوره ارائه دهد.
ترجمه شده از وبسایت: parents.com