ممکن است تصور کنید برای به دنیا آمدن یک نوزاد بی عیب و نقص، سالم بودن مادر و همچنین بهبود و ارتقاء سطح مراقبت های بارداری میتواند کافی باشد. بله این تصور تا حد زیادی درست است. نقش سلامتی مادر و همچنین رعایت نکات مراقبتی در طول بارداری توسط او، می تواند برای داشتن یک دوره بارداری سالم غیر قابل انکار باشد. اما آیا برای داشتن فرزندی سالم و بدون مشکلاتی مثل سندروم جنین الکی ، تنها سلامتی مادر شرط است؟
ما بارها درباره عدم مصرف الکل توسط مادر صحبت کرده ایم، و معتقدیم که مصرف حتی جزئی ترین مقادیر این ماده مضر میتواند تاثیرات منفی بر روی جنین داشته باشد. برای مثال مشکلات نقص مادرزادی لوله عصبی یکی از شایعترین عوارض مصرف الکل در این دوره است. از این بگذریم که مصرف الکل به راحتی میتواند باعث بروز سندروم جنین الکی شود.
مادرانی که قصد دارند باردار شوند باید پیش از اقدام به نزدیکی به منظور حاملگی حتما سوء مصرف الکل را ترک کرده باشند و در مراحل پایانی ترک این ماده اقدام به بچه دار شدن کنند. تا به نوعی سلامتی جنین را حفظ کنند.
اما تحقیقات چیزی دیگری را نشان میدهد. برخی از مطالعات اخیر نشان میدهد حتی اگر مادر، الکل مصرف نکند، این احتمال وجود دارد که پدیده ای به نام سندروم جنین الکی شکل بگیرید.
براساس نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۶، برخی از کودکان ممکن است با وجود اینکه مادرشان حتی جرعه ای الکل ننوشیده باشند، به این سندروم مبتلا شوند. اما واقعا این چگونه میتواند صحت داشته باشد. و چه دلیلی برای بروز این سندروم در چنین شرایطی وجود دارد؟
محققان اعلام کردند که علت ایجاد این سندروم در کودکانی که مادر الکلی ندارند، به احتمال زیاد با پدر در ارتباط است. نتایج این تحقیق که در ژورنال آمریکایی Stem Cells منتشر شده است، جزئیات این موضوع را نشان می دهد که چگونه سبک زندگی زندگی پدر می تواند تأثیر غیرمنتظره ای بر سلامت فرزندش داشته باشد.
ما در این مقاله به تفکیک یافته های کلیدی این مقاله خواهیم پرداخت، که محدود به شرایط و مشکلات مرتبط با مصرف الکل نیستند.
مصرف الکل توسط پدر، میتواند مشکلات بسیار زیادی و باور نکردنی را روی سلامتی فرزندان داشته باشد. برای مثال پدران الکلی میتوانند مقصر مشکلات زیر در نوزادان خود باشند:
علاوه بر این مشکلات، که ناشی از مصرف الکل هستند، کودکانی که از پدرانی با سن بالا (مسن مثل پیرمردان) به دنیا می آیند، ممکن است نسبت به نوزادانی که از پدران جوان به دنیا آمده اند، مشکلات زیادی را تجربه کنند. برای مثال این نوزادان ممکن است در معرض خطر بسیار زیادی برای ابتلا به موارد زیر باشند:
و اگر مردی در دوران پیش از بلوغ، از تغذیه ضعیف و نامناسبی برخوردار باشد، ممکن است فرزندانش در آینده بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی باشند.
کودکانی که پدرانشان اصولا مردانی چاق هستند، از نظر بالینی ممکن است زمانی که به دنیا می آیند با چاقی مفرط و افزایش تعداد سلول های چربی پا به دنیا بگذارند. نوزادانی که پدرانشان چاق هستند همچنین در آینده احتمال بیشتری وجود دارد که مبتلا به چاقی مفرط و دیابت شوند.
و در نهایت پدران مبتلا به استرس و فشار روانی، می توانند مسائل و مشکلات رفتاری را به فرزندان خود منتقل کنند.
بنابراین متوجه با مرور نتایج این تحقیق متوجه میشویم که مردان نیز میتوانند مستقیم یا غیر مستقیم روی بارداری تاثیر بگذارند و در بروز نقایص مادرزادی و یا مشکلات دیگر برای جنین و نوزاد تاثیراتی بگذارند. برای نمونه کوچکترین یافته نشان میدهد که پدران الکی میتوانند باعث بروز سندروم جنینی شوند.
نمیتوان به طور قطع در پاسخ به سوال بالا گفت “خیر”.
اگرچه مشخص نیست که چه میزان الکل می تواند تغییری در ساختار بدن و سلامتی جنین ایجاد کند، اما به نظر می رسد ارتباطی بین خطر ابتلا به سندرم جنین الکلی و مصرف الکل پدر وجود داشته باشد.
دکتر بهارگاوا می گوید: “هر دو والدین در تضمین حفظ سطح سلامتی کودک قبل و بعد از زایمان نقش دارند. برای داشتن فرزندی سالم و بدون مشکلات مادرزادی بهتر است که هر دو شخص پدر و مادر از سلامی بالایی برخوردار باشند.”
متخصصان توصیه میکنند، پدران نیز باید مصرف الکل خود را به شدت کاهش دهند. و یا اگر قادر به ترک آن نیستند، آن را در حد متعادل مصرف کنند. در این خصوص، زنان باردار نباید حتی جرعه ای الکل در طی دوره بارداری خود بنوشند زیرا مصرف الکل در این مادران مستقیما روی سلامتی جنین تاثیر گذار خواهد بود.
ترجمه شده از وبسایت: parents.com