اینکه به تازگی قرار است صاحب اولین فرزند خود شوید و یا چندمین فرزند شما در حال به دنیا آمدن است چندان مهم نیست. تنها چیزی که مهم است سلامتی شما و نوزاد شما است. همه چیز بستگی به یک دوره عالی و بی دردسر بارداری دارد. اینکه چقدر به ایمنی خود و جنین خود اهمیت میدهید بسیار مهم است.
برخی از نقایص مادر زادی قابل پیشگیری نیست. اما میتوانید با مصرف ویتامینهای دوران بارداری، حفظ وزن در محدوده سالم و داشتن یک سبک زندگی سالم تولد یک فرزند با نقایص مادرزادی را کاهش دهید.
علاوه بر همه این ها، مصرف داروها در دوره حاملگی بسیار مهم است. برخی داروها در این دوره برای سلامتی نوزاد بسیار خطرناک هستند و تنها تعداد معدودی از آن ها قابل تجویز هستند. یک زن حامله باید اطلاعاتی درباره داروهایی که مصرف میکند داشته باشد تا خود و نوزاد خود را با خطرات احتمالی درگیر نکند.
ما در این مقاله درباره مصرف داروی متفورمین طی دوره بارداری مطالبی ارائه میدهیم. اگر برای شما هم درباره مصرف این دارو سوالی پیش آمده است، حتما مطالعه این مقاله را از دست ندهید.
متفورمین (metformin) یک داروی خوراکی است که برای درمان دیابت نوع ۲ استفاده میشود. از این دارو همچنین برای درمان سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) استفاده میشود. دیابت نوع ۲ شکلی از بیماری دیابت است که باعث افزایش قند خون میشود. PCOS نیز نوعی اختلال هورمونی است که در زنان در سن باروری رخ میدهد.
انسولین هورمونی است که به بدن کمک می کند تا سطح قند خون شما کنترل شود. مشکل اساسی در ارتباط با دیابت نوع ۲، مشکل و وضعیتی به نام مقاومت به انسولین است. این وضعیت به ناتوانی بدن در استفاده صحیح از انسولین اشاره دارد.
متفورمین معمولاً برای کمک به کاهش مقاومت به انسولین در مبتلایان به دیابت نوع ۲ تجویز میشود. این دارو به بدن شما کمک میکند بیشتر از هورمون انسولین استفاده کند و بنابراین سطح قند خون شما را کنترل میکند.
متفورمین در هنگام بارداری میتواند به ویژه در درمان دیابت و PCOS مفید باشد. اگر مبتلا به دیابت هستید، حفظ سطح قند خون در حد نرمال در حین بارداری مساله مهمی برای سلامتی شما است. مصرف این دارو خطر عوارض دیابت در بدن شما کاهش میدهد. این دارو همچنین به کاهش عوارض بارداری و یا نقص های مادرزادی ناشی از دیابت کمک زیادی میکند.
اگر سندروم تخمدان پلی سیستیک دارید، مصرف داروی متفورمین می تواند قبل از بارداری فواید قابل توجهی برای شما داشته باشد. این دارو به شما کمک می کند که با وجود سندروم تخمدان پلی کیستیک آسانتر باردار شوید. بیماری PCOS میتواند باعث بروز مشکلات زیر شود:
اما متفورمین میتواند به بهبود کیفیت تخمک گذاری در زنان کمک کند و احتمال بارداری آن ها را افزایش میدهد. مصرف این دارو حتی پس از بارداری مزایایی به همراه دارد. این دارو میتواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را به دلیل مشکلات قند خون ناشی از PCOS کاهش دهد. همچنین میتواند به شما در کاهش وزن اضافی بدست آمده از PCOS کمک کند.
اکنون که میدانید متفورمین چقدر می تواند برای دیابت نوع ۲ و PCOS مفید باشد، احتمالا خوشحال میشوید اگر بدانید که مصرف آن در دوران بارداری کاملا بیخطر است. حتی با وجود اینکه این ماده دارویی از طریق جفت به بدن جنین منتقل می شود اما باز هم خوشبختانه برای او مشکلی پیش نخواهد آورد.
بنابراین، اگر قبل از حامله شدن متفورمین مصرف میکردید، پزشک ممکن است شما را ترغیب کند که در طول بارداری نیز به مصرف آن ادامه دهید. با این حال، اولین درمان برای دیابت در دوران بارداری قطعا انسولین است.
توجه کنید حتی اگر قبل از بارداری قبلاً متفورمین مصرف نکرده باشید، پزشک ممکن است آن را برای استفاده در دوران بارداری برای تجویز کند. اگر شما مبتلا به دیابت بارداری هستید یا پزشک مشکوک به آن در شما باشد احتمالا همین دارو را حین بارداری برای شما تجویز میکند.
عوامل خطر دیابت حاملگی شامل اضافه وزن، داشتن پیش دیابت یا ابتلا به دیابت حاملگی در بارداری های قبلی است. در کل برای مصرف این دارو فواید زیادی در نظر گرفته می شود برای آخرین مزیت مصرف این دارو تحت نظر پزشک بهتر است بدانید که بعضی از مطالعات معتبر نشان داده است که زنان مبتلا به PCOS که در دوران بارداری از این دارو مصرف می کنند، می توانند خطر سقط جنین را کاهش دهند.
مصرف این دارو برای کودک شما خطرناک نیست و خطر نواقص مادرزادی را کاهش می دهد. متفورمین همچنین در هنگام شیردهی نیز بی خطر است. مقادیر کمی از دارو ممکن است در شیر مادر دیده شود، اما به رشد و نمو نوزاد شما آسیب نمیرساند.
دقت داشته باشید که تمام نکات ذکر شده در این مقاله ترجمه شده از منابع معتبر است و لینک مرجع ترجمه در پایان این مقاله ذکر شده است. برای اطمینان بیشتر قبل از مصرف این دارو حتما با پزشک خود صحبت کنید و بدون تجویز او هیچگاه اقدام به مصرف آن نکنید.
ترجمه شده از وبسایت: healthline.com