خواب کافی کاملاً برای سلامتی شما ضروری است. با این حال، وقتی دغدغه های زندگی زیاد میشود، اغلب اولین چیزی است که از آن غفلت میشود خواب است. قربانی شماره یک افزایش استرس، تنش و دغدغه های زندگی، قطعا خواب شما است. به همان اندازه که مصرف مواد غذایی سالم، ورزش کردن و فاکتورهای دیگر برای سلامتی شما لازم است و توصیه می شود، به همان اندازه خواب نیز مهم و ضروری است. در ادامه درباره اهمیت خواب و اینکه هر کسی در هر سنی چقدر باید بخوابد صحبت خواهیم کرد. لطفا با ما همراه باشید.
چه شما بخوابید چه بیدار باشید، در هر صورت بدن شما در حالت کار و فعالیت است. در بیداری، بدن علاوه بر انجام فعالیت های غیر ارادی، تمام فعالیت های ارادی را کنترل کرده و سر و سامان می دهد. در حین خواب نیز، بدن همچنان فعالیت های غیر ارادی را انجام می دهد. در این مدت، بدن شما ماهیچه هایی را که در طول روز کار کرده اند، بازسازی می کند و مواد مضر تولید شده و اضافی مغز و بدن را پاک میکند.
خواب برای تنظیم احساسات شما نیز ضروری است. در حقیقت، خواب کافی در طول شب می تواند پاسخ عاطفی شما را نسبت به احساسات منفی، ۶۰٪ افزایش دهد. کمبود خواب فرآیندهای تنظیم بدن را برای مغز دشوار می کند. برای مثال در صورت ناکافی بودن خواب، عملکردهای زیر تحت تاثیر قرار می گیرند:
سرانجام ، خواب نقش مهمی در تنظیم ریتم شبانه روزی یا ساعت داخلی و فیزیولوژیکی شما دارد. این ساعت درونی با یک برنامه تقریباً ۲۴ ساعته اجرا میشود. خواب و بیداری شما تحت تاثیر این الگو است. این الگو همچنین به تنظیم مواردی مانند سوخت و ساز بدن، عملکرد سیستم ایمنی و مدیریت التهاب کمک میکند.
همگی باعث تغییر ساعت فیزیولوژیکی بدن میشوند.
تخمین زده میشود که تقریباً یک سوم از بزرگسالان و دو سوم دانش آموزان دبیرستانی شب ها به اندازه کافی نمی خوابند. متأسفانه، عدم خواب کافی و البته باکیفیت، می تواند صدمات زیادی به همراه داشته باشد. که کوچکترین آن میتواند خستگی در طول بیداری باشد.
اگر از خواب محروم باشید:
تمام دلایل بالا قابل اثبات هستند. جدای از همه این آسیب ها، نداشتن خواب کافی میتواند به عملکرد شناختی شما تا حد زیادی آسیب برساند. یک مطالعه نشان داد که، افرادی که برای چند روز پشت سر هم در طول شب تنها ۵ ساعت خوابیدند، با کاهش عملکرد ذهنی مواجه شدند. خواب کمتر از حد توصیه شده و با کیفیت پایین، احتمال ابتلا به بیماری های مزمنی مانند چاقی، بیماری قلبی یا دیابت را افزایش می دهد.
هر فردی نیازها و ترجیحات منحصر به فرد خود را دارد. و پاسخ به این سوال که میزان مطلوب خواب برای انسان چقدر است کمی پیچیده خواهد شد. با این وجود میزان خواب مورد نیاز شبانه، تا حد زیادی با سن شما ارتباط دارد.
محققان و پزشکان با انجام بررسی ها و مطالعات کافی، به این نتیجه رسیده اند که میزان خواب رده های سنی مختلف، با هم متفاوت است. و بطور میانگین میزان ساعات مورد نیاز خواب برای هر کسی بر اساس موارد زیر است:
اما ممکن است برخی از افراد بسته به فاکتورهای زیر به خواب کم یا بیش از آنچه معمولاً توصیه میشود، نیاز داشته باشند.
ژنتیک یکی دیگر از عوامل تعیین کننده میزان خواب اشخاص است. برخی جهش های ژنتیکی میتوانند بر طول و مدت خواب شما تاثیراتی داشته باشند. به عنوان مثال، افراد دارای یک جهش ژنتیکی خاص، تقریباً با حدود شش ساعت خواب، میتوانند به راحتی فعالیت های روزانه خود را مدیریت کنند و شاداب باشند. برخی افراد که دارای جهش های ژنتیکی دیگری هستند، بیشتر تحت تأثیر کمبود خواب قرار می گیرند و یا اینکه خواب عمیق تری را تجربه می کنند. متأسفانه، آرایش ژن های شما، چیزی نیست که بتوانید آن را تغییر دهید، و هیچ راه عملی برای دانستن اینکه آیا شما نیز حامل یکی از این ژن ها هستید یا خیر وجود ندارد.
کیفیت خواب شما همچنین می تواند بر میزان نیاز شما به خواب تأثیر بگذارد. اگر کیفیت خواب شما ضعیف است، ممکن است متوجه شوید با اینکه به اندازه توصیه شده می خوابید اما همچنان احساس خستگی می کنید. برعکس، اگر خواب با کیفیت و خوبی را تجربه می کنید، ممکن است با روزی کمتر از ۷ ساعت نیز سرحال باشید
میزان خواب شما به چند عوامل اساسی و عمده بستگی دارد برای مثال سن شما، ژنتیک و کیفیت خواب شما، از تاثیرگذارترین این عوامل هستند. با این وجود، اگر شما یک شخص بالغ هستید باید بدانید بطور میانگین شما باید ۷ تا ۹ ساعت در طول شبانه روز خواب با کیفیت داشته باشید.
ترجمه شده از وبسایت: healthline.com