برخی از خانم ها حین بارداری اقدام به انجام تتو و خالکوبی میکنند. برای برخی دیگر جای سوال است که داشتن خالوبی در این دوران درست است یا خیر؟ ما در این مقاله درباره این موضوع مطالبی را ارائه خواهیم داد. اگر شما هم قصد انجام خالوبی در این دوره حساس و مهم را دارید حتما این مقاله را با دقت تا انتها بخوانید.
تحقیقات محدودی در مورد ایمنی خال کوبی در طول دوران بارداری صورت گرفته است. بنابراین انجام هرگونه خالکوبی باید با احتیاط صورت بگیرد و تمام جوانب، مزایا و معایب را آگاهانه سنجید. پزشکان توصیه میکنند که اگر قصد دارید در این دوران، تتو داشته باید حتما با یک متخصص پوست و مو ملاقاتی داشته باشید.
اگر کسی نگران این است که خال کوبیاش در شرایط ناامن یا مشکوک انجام شده است، باید با پزشک خود تماس گرفته و درخواست آزمایش هپاتیت، اچ آی وی و سفلیس دهد تا از ابتلا یا عدم ابتلاء به این بیماری ها مطلع شود.
نگرانی اصلی در مورد اقدام به خال کوبی در هنگام بارداری ، خطر ابتلا به عفونت های خطرناک است. اگر یک زن تمام مراحل ایمنی و بهداشتی را دنبال کند، احتمال ابتلا به عفونت کم است. با این حال، عفونت های جدی مانند هپاتیت B یا HIV می تواند در دوران بارداری به کودک منتقل شود.
علائم این عفونتها میتواند سالها طول بکشد تا مورد توجه قرار گیرد. و ممکن است یک آزمایش عملکرد کبد برای تشخیص این نوع عفونت ها انجام شود. خال کوبی پروسه ای است که باعث از هم گسیختگی پوست میشود و نوعی زخم باز در نظر گرفته می شود. بنابراین مستعد عفونت است. علائم یک خال کوبی آلوده شامل موارد زیر است:
پوست در طول بارداری دچار تغییراتی خواهد شد. برای مثال باسن، ران ها و شکم یک زن حامله دچار تغییراتی میشود که همراه با کشش پوست این نواحی است. اگر تتو در این بخش ها صورت بگیرد، پس از بارداری شکل اصلی خود را از دست خواهد داد و یک نقش بدترکیب در پوست شما باقی خواهد گذاشت.
اگر ناحیه خالکوبی پشت و یا کمر یک زن حامله باشد، ممکن است در حین انجام عمل سزارین با مشکلاتی مواجه شود. زیرا پزشک بیهوشی از کمر شما را بی حس می کنند. و می تواند نگرانی هایی برای شما یا پزشک شما به وجود بیاورد.
هر چند که مطالعات کافی در مورد اینکه آیا خال کوبی بر روی کمر باعث افزایش خطرات هنگام بیحسی اپیدورال می شود یا خیر، صورت نگرفته است. و اکثر متخصصان بیهوشی حتی اگر زن دارای خال کوبی بر پشت خود باشد، نباید از بیحسی اپیدورال خودداری کنند.
متخصصان بیهوشی میگویند اگر خال کوبی چند هفته پیش از عمل سزارین صورت گرفته باشد و هنوز التیام کامل صورت نگرفته باشد، از بیحسی اپیدورال و کمری استفاده نخواهند کرد.
انجام تتو در دوره حاملگی میتواند با برخی مشکلات پوستی همراه باشد. رایجترین این مشکلات عبارتند از:
آیا در حین بارداری انجام تاتو مناسب است؟ جواب این سوال به فرد بستگی دارد. در حالی که بسیاری از اقدامات احتیاطی وجود دارد که یک خانم باردار می تواند برای به حداقل رساندن خطرات تتو انجام دهد، اما هیچ تضمینی برای در امان ماندن از عفونت وجود ندارد.
بسیاری از خانم ها ترجیح می دهند منتظر بمانند تا نوزادشان به دنیا بیاید سپس اقدام به خالکوبی کنند. به نظر می رسد بهترین کار آن باشد که برای حفظ سلامت نوزاد و جلوگیری از بروز احتمالی عفونت، حتی منتظر بمانید تا دوره شیردهی شما به پایان برسد. هرچند هنوز تحقیقات زیادی در این خصوص صورت نگرفته است، اما انجام اقدامات احتیاطی بر هر چیزی ارجحیت دارد.
ترجمه شده از وبسایت: medicalnewstoday.com