ثابت شده است که داشتن انگیزه درونی بزرگترین نیروی محرکه انسان ها برای رسیدن به اهدافشان است. سخنان انگیزشی یا رویدادهای دیگر، که معمولا به عنوان محرک های انگیزشی شناخته میشوند، می توانند برای انگیزه گرفتن مفید باشند. اما هیچکدام به اندازه یک انگیزه درونی قدرتمند، نمیتوانند انسان را به تکاپوبی اندازند. در این مقاله ۶ راه حل ساده برای افزایش انگیزه درونی مطرح شده است. که می تواند به شما کمک کند نیروی محرکه درونی خود را بیدار کنید تا به اهداف خود برسید.
نظریه خودکارآمدی برای اولین بار توسط روانشناس آمریکایی-کانادایی آلبرت باندورا در سال ۱۹۸۲ تدوین شده است. خودکارآمدی در واقع اعتقاد خود ما، مبنی بر توانایی تعین هدف و رسیدن به آن است.
محققان معتقدند که ارتباط عمیقی بین خودکارآمدی و اعتماد به نفس برقرار است. هرچه این مولفه بیشتر باشد، اعتماد به نفس نیز بیشتر میشود. اعتماد به نفس بیشتر هم، چیزی جز افزایش انگیزه برای ما نیست. افرادی که از خود کارآمدی بالایی برخوردار هستند، به احتمال زیاد در انجام کارهای خود تلاش بیشتری میکنند تا اهداف چالش برانگیزتری را برای خود تعیین کنند.
مشخص کنید که بزرگترین هدف زندگی شما چیست؟ در این دنیا بیشتر از هر چیزی به دنبال چه چیزی هستید؟
داستان معروفی در این باره وجود دارد. یک روز جان اف کندی رئیس جمهور وقت ایالات متحده به ناسا سر میزند. در آنجا با یک سرایدار ملاقات می کند و از او می پرسد که او در ناسا چه کاری انجام می دهد. سرایدار روبه کندی می کند و میگوید:
“من اینجا هستم تا به قدم گذاشتن بشر در کره ماه کمک کنم”
اگر هدف بزرگ انسان ها قدم گذاشتن بر روی سطح ماه بود، یک آبدارچی نیز در این هدف مشارکت داشت و به این هدف گره خورده بود. تمام فعالیتهای شما نیز به نوعی با هدف بزرگ شما باید گره بخورد.
کارهای داوطلبانه یعنی کمک به دیگران، یا انجام کارهایی که به سود شخص شما یا سود تنها یک نفر نباشد. مشارکت در کارهای همنوع دوستانه می تواند به تقویت احساسات درونی شما کمک کند. با این کار انگیزه درونی شما به زندگی و رسیدن به اهدافتان نیز بالاتر می رود.
کاری انجام میدهید، در واقع انگیزه ذاتی و درونی پیدا خواهید کرد. و چه کسی میداند، شاید احساسات خوب و محرک درونی بر سایر بخشهای زندگی شما جاری شود.
گاهی اوقات، ممکن است در ابتدا مایل به انجام کاری نباشید. اما پس از شروع کار، وارد جریان و تلاطم ماجرا میشوید. به گونه ای در کار غرق میشوید که تا آن را تمام نکنید دست از کار نمی کشید. احتمالا شما هم چندین بار در این موقعیت قرا گرفته اید.
تنبلی عاملی است که ممکن است شما را وادار به عقب نشینی کند. این عامل تا آنجا که ممکن است شما را معطل می کند. تا وارد کاری نشوید. اما تمام زورش را، وقتی شما وارد کار شوید از دست می دهد. منتظر نمانید تا فرصت انجام کاری را بدست آورید. به محض اینکه توانستید در هر چیزی که دوست دارید شیرجه بزنید.
نظریه تعیین سرنوشت یا Self-Determination توسط دو استاد روانشناسی (ریچارد رایان و ادوارد دسی) از دانشگاه روچستر در اواسط دهه ۸۰ مطرح شد. این تئوری یکی از محبوب ترین موارد در زمینه انگیزه و افزایش انگیزه درونی است.
انگیزه درونی و در نتیجه عملکرد ما بهتر می شود.
طبیعت به عنوان یکی از بزرگترین عواملی است که میتواند انگیزه درونی ما را بیشتر کند. با نگاهی به طبیعت متوجه میشوید که هر بخشی از آن سرگرم کار خود است. هیچ بخشی از آن دست از تلاش نمیکشد. آب همواره روان است. درختان و گیاهان رشد می کنند، به خواب فرو میروند و دوباره سبز می شوند. سکون برای طبیعت نشانه مرگ است. تنها با نگاه کردن به یک برکه و یا یک کوه کوچک میتوانید انگیزه درونی خود را افزایش دهید.
ترجمه شده از وبسایت: lifehack.org