اکثر افراد سالم برای پیشگیری، تشخیص و یا درمان آنفلوآنزا نیاز به مراقبت پزشک ندارند. واکسن های ضد ویروسی در حال حاضر به راحتی در داروخانه های محلی، درمانگاه و سایر مراکز درمانی دیگر در قیمتهای بسیار مقرون به صرفه در دسترس هستند. درمان آنفولانزا اغلب استراحت، نوشیدن مایعات زیاد و داروهای ضد درد و سرکوب کننده علایم است.
آنفولانزا میتواند برای افرادی که در دسته گروههای پر خطر پزشکی قرار دارند، جدی و خطرناک باشد. گروه های پر خطر عبارتند از:
افرادی که در این گروه ها قرار دارند، باید با مشاهده اولین علایم آنفولانزا به پزشک مراجعه کنند. نظارت متخصصین بهداشتی و درمانی بر علائم آنفلوانزا برای همه افراد، مخصوصا برای کسانی که در گروه های پر خطر قرار دارند، ضروری است. اگر علائم آنفلوانزا بدتر شود، یا بیش از دو هفته طول بکشد، باید بلافاصله پزشک خود را از این قضیه مطلع کنید.
تعدادی از پزشکان میتوانند به پیشگیری، تشخیص و درمان آنفلوانزا کمک کنند. برخی از سرشناس ترین این پزشکان در ادامه معرفی خواهند شد. دفعه بعد که به آنفولانزا دچار شدید به یکی از این پزشکان مراجعه کنید.
مردم اغلب با ظاهر شدن علایم غیر طبیعی در ارتباط با سلامتی خود، به پزشک عمومی مراجعه می کنند. اگر علایم آنفولانزا در شما یا هر کدام از اعضای خانواده بروز کرد، در اولین فرصت می توانید به پزشک عمومی مراجعه کنید. اگر علایم ملایم تا متوسط باشد معمولا این پزشک قادر به درمان شما خواهد بود. اما اگر دچار یک آنفولانزا شدید هستید، به احتمال زیاد پزشک عمومی شما را به یک متخصص با دانش بیشتر ارجاع خواهد داد.
متخصصان اطفال پزشکانی هستند که در ارائه مراقبت های بهداشتی به کودکان خدمت کرده و تخصص لازم را دارند. برای پیشگیری از بروز این بیماری در کودکان یا درمان آن، بهتر است که به متخصص اطفال مراجعه کنید.
متخصص بیماری های عفونی برای تشخیص و درمان انواع بیماری های عفونی آموزش دیده هستند. یکی از بیماری های رایجی که این پزشکان به راحتی قادر به کنترل و درمان آن هستند، آنفولانزا است.
معمولا مردم به ندرت ممکن است به یک متخصص بیماری ها عفونی مراجعه کنند. با این حال اگر دچار یک آنفولانزای شدید و زمین گیر شده اید، حتما یکی از این متخصصان بیماری های عفونی را ملاقات کنید را او در شناخت و درمان عفونت ها خصوصا نوع ویروسی استاد هستند.
علائم خاصی در بزرگسالان، کودکان و یا نوزادان ممکن است یک اورژانس پزشکی را نشان دهند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا (CDC) لیست بیماری های اورژانسی بزرگسالان، کودکان و نوزادان را برای رسیدگی اورژانسی لیست کرده است. پزشک طب اورژانس یکی از پزشکانی است که در شرابط اورژانسی با تشخیص به موقع علایم آنفولانزا اقدام به درمان افراد مبتلا و تسکین علایم می کند.
آیا من (یا فرزند من) در یکی از گروه های پر خطر هستیم که عوارض آنفولانزا برای من خطرناک باشد؟
گروه های پر خطر شامل موارد زیر می شوند:
آیا من (یا فرزندم) هرگونه علائم اورژانسی داریم؟
علائم اضطراری نشان دهنده یک آنفولانزای شدید عبارتند از:
برخی سوالات دیگر که باید از پزشک خود بپرسید
ترجمه شده از وبسایت: healthline.com