روز دویست و هفتاد و یکم بارداری – الان هفته ی ۳۸ ام و روز پنجم چرخه است – ۹ روز مانده تا زمان زایمان
راه های زیادی وجود دارد که اندازه ی بدن جنین را متوجه شویم، بویژه اگر بخواهید اندازه ی جنین را با بارداری قبلیتان مقایسه کنید. تصویر برداری سونوگرافی می تواند وزن جنین را تخمین بزند، البته ممکن است درصدی هم خطا داشته باشد.
فقط منتظر انقباضات نباشید – باید نشانه های شروع زایمان را هم بشناسید.
اگر این اولین بارداری شما باشد، تشخیص نشانه های تولد جنین دشوار است. برخی از زنان کمر درد دارند که ممکن است خفیف باشد و به اندازه ی درد های اصلی نباشد. ممکن است شما کمی خونریزی داشته باشید. ممکن است کیسه آب شما پاره شود و کمی خروج مایع داشته باشید.
در نهایت، مشهود ترین نشانه برای زایمان، انقباضات رحمی است. این انقباضات باعث سفت شدن دردناک عضلات رحم می شود. این انقباضات با گشاد شدن و کوتاه شدن گردن رحم همراه است، پس پزشک می تواند این روند را بررسی کند.
اگر فکر می کنید که وارد پروسه ی زایمان شده اید، آرام باشید و به پزشک اطلاع دهید و از وی مشورت بگیرید.
اگر عوارض و یا مشکلات خاصی وجود ندارد، ضربان قلب جنین معمولا کنترل می شود. در کل زمان لیبر وضعیت ضربان قلب جنین بررسی می شود و هر ۱۵ تا ۳۰ دقیقه چک می شود.
اگر در زمان بارداری عوارضی داشته باشید، و یا مشکلاتی در زمان لیبر داشته باشید، ضربان قلب جنین با CTG کنترل می شود.
از پزشک بپرسید – تا چه مدتی باید پس از تولد کودک در بیمارستان باشم؟
در بسیاری از واحد های مامایی بیمارستانی ، این وضعیت متغیر است. اگر می خواهید زمان کمی در بیمارستان باشید، با پزشک خود صحبت کنید. این مدت زمان به نوع زایمان شما هم وابسته است. در زایمان طبیعی شما می توانید پس از ۶ ساعت به خانه برگردید ولی در مورد زایمان به روش سزارین باید حدود ۳ روز در بیمارستان بمانید. اکر کودک شما مشکلی داشته باشد، باید در بخش مراقبت های ویژه ی نوزادان بستری شود.