یک زن باردار باید یک رژیم غذای مناسب و متعادل داشته باشد. و یک لیست بلند بالا از باید ها و نباید های دوران بارداری را رعایت کند. انتظار میرود مادران به آنچه که در طی دوران حساس بارداری و حاملگی میخورند توجه جدی داشته باشند. و اطمینان حاصل کنند که از مواد غذایی و نوشیدنیهای مضر اجتناب میکنند. به بخش دوم مقاله ۱۱ ماده غذایی که در دوران بارداری نباید مصرف کرد خوش آمدید، در این بخش ۶ مورد از مواد دیگری که باید مصرف آن ها را در دوران بارداری کم کنید خواهیم پرداخت.
کافئین یکی از رایج ترین مواد انرژی زا در جهان است و عمدتا در قهوه، چای، نوشابه و کاکائو یافت می شود. به زنان باردار معمولا توصیه میشود مصرف کافئین خود را کمتر از ۲۰۰ میلی گرم در روز یا حدود ۱ تا ۲ فنجان قهوه در شبانه روز محدود کنید. مصرف بیش از حد توصیه شده پزشکان، می تواند رشد جنین را کاهش داده و باعث تولد نوزادی با وزن غیر نرمال شود.
جوانه های خام شامل جوانه های لوبیا، شبدر و تربچه میتوانند با سالمونلا آلوده شوند. محیط مرطوبی که برای رشد جوانه ها مورد نیاز است، ممکن است آلوده به باکتری سالمونلا باشد. به همین دلیل، به زنان باردار توصیه میشود، که از مصرف جوانه های خام خودداری کنند و پس از پخته شدن دانه ها آن ها را مصرف کنند.
سطحوح میوه ها و سبزیجاتی که نشسته باشند، پر است از انواع باکتری ها و احتمالا انگل های خطرناک. توکسوپلاسما، ای کولای، سالمونلا و لیستریا از جمله برخی میکروارگانیسم های موجود بر سطح میوه هاو سبزیجات شسته نشده است. باکتری ها میتوانند به مادر و جنین آسیب برسانند. خصوصا ورود انگل خطرناک توکسوپلاسما به بدن مادر و جنین، می تواند مشکلات خطرناک و غیرقابل بازگشتی مثل سقط جنین ایجاد کند.
شیر خام و پنیر غیر پاستوریزه میتواند شامل مجموعهای از باکتری های مضر، از جمله لیستریا، سالمونلا، ای کولای و کمپیلوباکتر باشد. عملیات پاستوریزاسیون موثرترین راه برای کشتن هر گونه باکتری مضر، بدون کاستن از ارزش مواد غذایی است. برای کم کردن خطر ابتلا به عفونت، زنان باردار توصیه می شود که فقط شیر، پنیر و آب میوه پاستوریزه مصرف کنند.
زنان باردار توصیه میشود که کاملا از مصرف الکل اجتناب کنند. زیرا خطر سقط جنین و تولد نوزاد نارس را افزایش می دهد. حتی یک مقدار بسیار اندک از الکل میتواند تاثیرات خطرناکی بر مغز جنین داشته باشد و سیستم عصبی او را تحت تاثیر قرار دهد.
بارداری یک دوره زمانی شامل رشد سریع است. در نتیجه زنان باردار نیاز به افزایش مصرف مقدار زیادی از مواد مغذی ضروری، از جمله پروتئین، فولات و آهن دارند. با این حال مصرف مقدار توصیه شده مواد غذایی و دریافت مقادیر مجاز کالری در طول دوره بارداری همواره توصیه میشود. با مصرف مواد طبیعی سالم در یک رژیم غذایی میتوان تا حد زیادی نیاز بدن را تامین کرد و نباید بیش از حد نیاز بدن کالری دریافت کنید.
رژیم غذایی بارداری مطلوب باید به طور عمده شامل کلیه مواد غذایی سالم و مفید و سرشار از مواد مغذی باشد، تا بتواند نیازهای مادر و جنین در حال رشد را تامین کند.
در حالی که افزایش وزن در دوران بارداری امری طبیعی و حتی ضروری است، اما اضافه وزن کنترل نشده تاثیر معکوسی دارد، و با بسیاری از عوارض و بیماری های خاص مرتبط است.
غذای پردازش شده به طور کلی شامل مقادیر کم مواد مغذی و برعکس میزان کالری زیاد، قند بالا و منجر اضافه وزن هستند. دریافت مقادیر بالایی از مواد پرکالری و قندی به طور چشمگیری باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های مختلف از جمله دیابت نوع ۲ و بیماریهای قلبی میشود.
برخی از عوارض اضافه وزن ناشی از مصرف غذاهای فرآوری شده عبارتند از:
بطور خلاصه
خوردن غذاهای آماده شده یا تراریخته در دوران بارداری میتواند خطر افزایش اضافه وزن، دیابت بارداری و عوارض دیگر را افزایش دهد. این موضوع میتواند پیامدهای مضر زیادی بر سلامتی کودک در آینده داشته باشد.
رعایت توصیه های بهداشتی و آماده سازی رژیم غذایی مناسب در طول دوره بارداری بسیار مهم است. با این حال، رعایت تمامی این توصیه ها همیشه آسان نیست، زیرا برخی از مواد غذایی ممکن است در هنگام خرید آلوده باشند. به همین دلیل بهتر است، از مصرف مواد غذایی ذکر شده در این مقاله تا حد امکان جلوگیری کنید.
سلامتی شما و جنین شوخی بردار نیست و ممکن است تنها با یک بار مصرف مواد غذایی ذکر شده در شرایط نامناسب و آلوده باعث بروز مشکلات جدی شود. پس حتما مراقب سلامتی خود و جنینتان باشید.
ترجمه شده از وبسایت: healthline.com