آیا به یک روز تعطیل نیاز دارید؟ البته که همه یک روز بدون مشغله نیاز دارند. طوری که تمام روز را به استراحت بگذرانند و هیچ مشغلهای نداشته باشند. اما اگر اغلب، دوست دارید که بیکار بنشینید و فقط استراحت کنید. یا حوصلهای برای انجام فعالیتها روزمره و کار و شغل خود را ندارید، نشانه خوبی نیست.
عدم انگیزه و اشتیاق، کارها و اهداف غیرمعقول و حتی برخی بیماریها و کسالتهای بدن، میتواند میل شما برای انجام کارها را تحت تاثیر قرار دهد. و موجب شود از روزمرگی و کار و شغل خود عقب بمانید.
متاسفانه برای این وضعیت هیچ واژه مناسبتری به جز تنبلی نمیتوان پیدا کرد. بسیاری از مردم تلاش می کنند تا با غلبه بر تنبلی زندگی بهتری داشته باشند. البته ما این مقاله را برای کسانی که دوست دارند بر تنبلی غلبه کنند ۱۰ راه حل سراغ داریم. با خواندن این مقاله موفق خواهید شد که از شر تنبلی خود خلاص شوید.
این سوال در ذهن بسیاری از کسانی که در حال خواندن این مقاله هستند پیش آمده یا پیش میآید. درحالی که برخی افراد بیشتر عمر خود را در تنبلی به سر میبرند، برخی افراد مستعد و کوشا نیز، گاهی ممکن است دچار تنبلی شوند. بنابراین دو دسته آدم به دنبال پاسخ سوال “چگونه تنبلی را متوقف کنم؟ ” هستند. در ادامه ۱۰ نکته و روش که به شما کمک میکند از شر تنبلی خلاص شوید را لیست کردهایم:
تعیین هدفهای غیر واقعی که نه در توان شما است، و نه ابزار لازم برای رسیدن به آنها را در اختیار دارید، کار احمقانهای است. شما یک هدف غیر معقول و غیر واقعی برای خود در نظر میگیرد و عملا کاری برای رسیدن به آن نمیتوانید انجام دهید. درنتیجه بدون انگیزه، احساس فرسودگی به شما دست میدهد.
سعی کنید اهداف کوچک و متعددی برای خود داشته باشید. با همین هدفهای کوچک و دست یافتنی، شما به زودی هوشمندانهتر اهداف خود را انتخاب خواهید کرد.
کمالگرایی در هر جایی و در هر ذهنی محکوم به شکست است. متاسفانه بسیاری از آدمهای امروزی کمالگرا هستند. افزایش میل به کمالگرایی در بین مردم باعث افزایش انتظارات، افزایش هجمه انتقادات، افسردگی و استرس و اضطراب میشود.
زمانی که انتظار دارید کامل باشید و کامل رفتار کنید، با هر شکست کوچک انگیزه خود را از دست خواهید دارد. وقی انگیزه نباشد یعنی تنبلی در انتظار شما است. پس برای غلبه بر تنبلی سعی کنید از این به بعد، به کامل و عالی بودن همه چیز فکر نکنید.
خودپنداره (گفتگوی درونی) منفی، میتواند تمام تلاشهای شما برای رسیدن به هر چیزی در زندگی را بینتیجه کند. مغز با گفتار درونی منفی، کاری میکند کارستان! اگر به خودتان بگویید که فرد تنبلی هستید، مغز شما آن را جدی خواهد گرفت و در نتیجه شما واقعا تنبل میشوید.
برای به کنترل در آوردن افکار درونی تمرین کنید. به جای گفتن “هیچ راهی برای انجام این کار وجود ندارد” بگویید “من آن را تمام میکنم. زیرا راهی برای آن پیدا خواهم کرد.”
برنامه ریزی برای نحوه انجام کارها، انجام دادن آنها را آسانتر میکند. برای مثال زمان که اهداف قابل دسترسی تعیین کردید، مدت زمان رسیدن به هدف، میزان تلاش و اینکه از چه راهی اقدام خواهید کرد را، برای خود مشخص کنید. داشتن برنامه و پایبندی به آن جایی برای بهانه جوی و تنبلی باقی نمیگذارذ.
هنگام تعیین اهداف، و یا قبل از انجام هر کار و یا تلاشی، لحظهای به آنچه که در چنته دارید فکر کنید. اینکه کدام نقاط قوت شما به درد کار شما میخورند. تحقیقات نشان داده است که تمرکز بر روی نقاط قوت، بهره وری، احساسات مثبت و تعامل در کار را افزایش میدهد. درنتیجه زمانی که احساس کردید دچار تنبلی شده اید، با یادآوری نقاط قوت خود میتوانید یک نیرو محرکه برای حرکت برای خود دست و پا کنید.
با کوچکترین موفقیت و دستاورد برای خود جشن بگیرید. از خود تقدیر کنید. موفق شدن به انسان انگیزه میدهد. پس از هر موفقیت یا دستاورد فوری آن را یادداشت کنید. ارزش کاغذی که موفقیت های شما در آن نوشته شده باشد بسیار بالا است و در مواقعی که دچار تنبلی میشوید به راحتی با نگاه کردن به آن کاغذ انگیزه پیدا خواهید کرد.
بسیاری از مردم بر این باورند، که درخواست کمک از دیگران، نشانه ضعف است. اما ما موجودات اجتماعی هستیم. و کمک گرفتن از همنوعان نشانه ضعف نیست. یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ نشان داد، افراد شاغلی که در محیط کاری خود از همکارانشان کمک نمیگیرند، بیشتر از بقیه شاغلان دچار نارضایتی و تنبلی میشوند. کارایی این افراد نسبت به افرادی که از دیگران کمک میگیرند، بسیار پایینتر است. درخواست کمک از سایرین تنها شانس موفقیت شما را بهتر میکند. و به شما این فرصت را میدهد که با دیگران ارتباط برقرار کنید.
همه ما بدون استثنا چیزهایی داریم که حواسمان را به راحتی پرت میکنند. برای مثال گوشیهای همراه یا لپ تاپها و حتی حیوانات خانگی، تنها نمونههای آشنایی از منابع حواسپرتی ما هستند. افراد کاری و هوشمند، در زمان کار، تنها روی کار تمرکز دارند. و برعکس افراد تنبل وقت و بیوقت نمیشناسند، عاملش که باشد به راحتی حواسشان پرت میشود.
اگر میخواهید در غلبه بر تنبلی موفق باشید، باید عوامل حواسپرتی خود را شناسایی کنید. و سعی کنید دیگر حواس شما را پرت نکنند.
بعضیها عادت دارند تا کاری که دوست ندارند به آنها سپرده شود، دقیقا مثل تنبل ها یک گوشه مینشینند و یا با بیحوصلگی کار را انجام میدهند.
بیشتر ما از کارهای خسته کننده هراس داریم و تا حد ممکن خود را از هر کاری که ما را خسته کند دور میکنیم. تمیز کردن خانه و ماشین، انجام تکالیف سخت دانشگاه، درس خواندن در شب امتحان و … نمونه هایی از کارهای سخت هستند. اما چرا کاری نکنیم که انجام آنها لذت بخشتر شود؟
اگر برای انجام کاری دچار تنبلی شدید و حوصلهای برای انجام آن کار نداشتید، به خودتان قول یک جایزه خوب را بدهید. مثلا به خودتان قول بدهید اگر این کار را به موقع انجام دادم یک روز کامل را با خانواده به یک مهمانی خواهم رفت و یا هر جایزه ای که شما دوست دارد.