کف لگن شامل مجموعهای از عضلات است، که از اندام های داخل لگن مانند رحم، مثانه و رکتوم پشتیبانی میکند. این عضلات کمک میکنند تا مثانه در جای خود باقی بماند و دچار افتادگی نشود. انقباض این عضلات مخصوصا در زنان بسیار اهمیت دارد. زیرا ادرار کردن، مقاربت و برخی فعالیت های دیگر مستقیما تحت تاثیر و حمایت این عضلات است.
در برخی مواقع این عضلات ممکن است دچار آسیب یا تضعیف شوند. برای مثال تروما و آسیب وارد شده به لگن، یبوست مکرر، افزایش بیش از حد وزن و زایمان، عللی هستند که باعث تضعیف این ساختارهای عضلانی میشود. پزشکان راه حل های مناسبی برای بهبود علایم ضعف این عضلات ارائه داده اند، که شاید مهمترین آن ها انجام تمرینات کگل باشد. در این مقاله اطلاعاتی در این باره ارائه خواهیم داد.
ضعف در عضلات لگن یکی از عوارض جانبی حاملگی و زایمان است. به طور کلی هنگامی که شما با سختی در کنترل و استراحت عضلات کف لگن مواجه میشوید، ممکن است به حالتی با نام اختلال کف لگن یا ضعف کف لگن روبرو باشید.
انجام تمرینات مربوط به عضلات کف لگن برای کاهش یا از بین بردن مشکلات زیر توصیه میشود:
پزشک شما به انجام معاینه در خصوص کف لگن و عضلات اطراف آن میپردازد، تا تشخیص درستی از شرایط داشته باشد. اگر پس از زایمان دچار مشکلات فوق هستید نگران نباشید. زیرا بسیاری از بانوان پس از بارداری و زایمان با این مشکل روبرو میشوند.
با این حال، این علائم ممکن است نشانه های بیماری های دیگر نیز باشد، بنابراین مطمئن شوید که آنها را پس از بارداری مدیریت کنید.
این تمرین ساده است و با تکرار در شل و سفت کردن عضلات همراه است. شما برای انجام این تمرینات هیچ تجهیزات ویژهای نیاز ندارید، فقط باید در درستی از سازوکار عضلات و شناسایی عضلات درست داشته باشید.
برای پیدا کردن عضلات صحیح (منظور عضلاتی است که دچار ضعف پس از بارداری شده اند)، نکاتی وجود دارد که باید در نظر بگیرید:
اگر با مشکلات عضلات لگن همراه هستید، و فکر میکنید که در شناسایی عضلات درگیر، دچار اشتباه میشوید از پزشک خود کمک بگیرید.
شما میتوانید تمرینات را روی زمین و به حالت دراز کشیده، در حالت نشستن یا ایستاده انجام دهید. در حالت ایدهآل، برای به دست آوردن حداکثر قدرت عضلات لگن، شما باید در هر سه حالت و موقعیت این تمرینات را بصورت روزانه انجام دهید.
برای انجام تمرین، عضلات مربوط به لگن را منقبض کنید و برای ۳ بار این کار را تکرار کنید و هر بار برای یک مدت کوتاه انقباض عضلات را نگه دارید. در روز نهایتا ۱۰ تا ۱۵ بار به انجام این تمرینات بپردازید.
هنگام انجام تمرینات کگل به هیچ عنوان سعی نکنید که عضلات دیگر بدن خود، مانند عضلات شکم را منقبض کنید. انقباضات عضلات شکم و اطراف لگن باعث ایجاد فشار بر روی مثانه و تضعیف بیشتر آن میشود.
برخی از خانم ها هنگامی که به توالت میروند، حین ادرار کردن شروع به انجام تمرین گکل میکنند. که البته کار بسیار اشتباه است. تحت فشار قرار گرفتن مثانه، مانع از تخلیه کامل ادرار از داخل مثانه خواهد شد، و خطر ابتلا به عفونت های دستگاه ادراری را افزایش میدهد.
دقیقا مشابه هر تمرین ورزشی دیگر که در ارتباط با عضلات است، احساس بهبود و تغییر در عضلات کف لگن نیز مدتی طول خواهد کشید. اگر بطور منظم این تمرین را انجام میدهید و هنوز بهبودی حاصل نشده است، بهتر است که صبور باشید. انجام تمرینات کگل در بسیاری از خانم ها پس از زایمان، پس از ۳ تا ۶ هفته موجب بهبود عضلات لگن و قدرت مثانه میشود.
کگل در مجموع تمرینات آسانی هستند که میتواند تفاوتهای واضحی در وضعیت افراد ایجاد کند. انجام این تمرینات زمان و انرژی زیادی از شما نخحواهد گرفت. اگر در معرض بی اختیاری ادرار یا مدفوع در برخی شرایط هستید، مخصوصا اگر این وضعیت ناشی از بارداری و زایمان باشد با پزشک خود بیشتر صحبت کنید. در نهایت شیوه صحیح این تمرینات را از پزشک خود جویا شوید تا تاثیرات آن بیشتر و ملموس تر باشد
ترجمه شده از وبسایت: verywellfamily.com