تهوع، تورم پا، افزایش وزن، کمر درد و سایر علایم ناخوشایند دیگر همگی نشان دهنده تحریک ساز و کار بدن هستند، اما طی دوره بارداری طبیعی هستند. این نشانه ها به دلیل تغییراتی است که در دوره بارداری در بدن زن اتفاق میافتد. حاملگی تقریبا روی تمام ساختارهای بدن می تواند به نوعی تاثیر بگذارد. و گاهی اوقات علایم میتوانند ناخوشایند و ناراحت کننده باشد. بنابراین آنچه که اهمیت دارد، دانش و آگاهی خانم های باردار از علایم و روند اتفاقاتی است که از ابتدا تا آخر بارداری رخ می دهند.
بسیاری از زنان در این دوران دچار مشکلات مربوط به بینایی می شوند:
از جمله مشکلاتی هستند که ممکن است در این دوره برای برخی از خانم ها اتفاق بیافتد. اوضاع به گونهای است که حتی ممکن است شماره لنزها و عینک شخص باردار بطور موقت تغیر کند. اما خبر خوب این است که در بیشتر موارد این تغییرات کاملا طبیعی هستند. تاری دید در ابتدا میتواند نگران کننده باشد، اما بطور معمول در برخی زنان بصورت مکرر این اتفاق رخ میدهد و جای نگرانی وجود ندارد.
اما از آنجایی که تاری دید میتواند از علایم برخی عوارض بارداری مثل پره اکلامپسی و دیابت بارداری باشد، ارائه توضیحی دقیق از حالت تاری دید و سایر علایم برای پزشک خیلی مهم است.
بر طبق تحقیقات منتشر شده در (Deutsches Ärzteblatt International)، تغییرات بینایی در حدود ۱۵٪ از حاملگیها رخ میدهد و اکثر آنها بی ضرر هستند. این تغییرات میتواند در هر مرحلهای از حاملگی شما اتفاق بیافتد. کاهش کیفیت بینایی آن هم به صورت مستقیم می تواند نشانه ای از ناخوش احوالی صبحگاهی یا میگرن باشد.
چیزی که باید درباره تاری دید در بارداری بدانیم:
عوامل مختلفی می توانند باعث بروز مشکلات بینایی در طول این دوره شوند که در ادامه هر کدم توضیح داده شده اند:
همانطور که دست و پاها در حین بارداری دچار ورم یا ادم می شوند، بافت اطراف چشم نیز دچار تورم می شود. ادم چشم ها در زنان حامله به دلیل احتباس آب در فضای بین سلولی است.
بر اساس یک مطالعه که در ۲۰۱۵ در مجله چشم پزشکی ترکیه منتشر شده است: ادم یا تورم اطراف چشم ممکن است در دوران بارداری موجب ضخیم شدن قرنیه شود، که باعث میشود چشم شما حساسیت بیشتری پیدا کرده و اختلالات دیداری مانند تاری دید ایجاد شود.
تاری دید و بینایی در بعضی موارد به ویژه هنگامی با سایر علایم همراه باشد، ممکن است یک عارضه جدی در دوران بارداری را نشان دهد. به همین خاطر شما باید بروز هر گونه علائم جدید را در نظر گرفته، و به پزشک خود خبر دهید. دو عارضه شایع تاری بینایی شامل پره اکلامپسی و دیابت بارداری است.
تاری دید تنها تغییر بصری نیست که میتواند در دوران بارداری رخ دهد. سایر نشانههای طبیعی اما ناخوشایندتر که طی دوره بارداری ممکن است رخ دهد، عبارتند از:
در صورت مشاهده هر کدام از علایم و مشکلات مربوط به بینایی حتما پزشک خود را مطلع کنید. خصوصا اگر این علایم همراه با سایر نشانه های دیگر باشد.. ویزیت شدن توسط یک متخصص اپومتریست نیز می تواند یکی از کارهایی باشد که برای این وضعیت انجام میدهید.
تجربه تاری دید در دوران بارداری میتواند ترسناک و ناامید کننده باشد. باید بدانید که شما تنها کسی نیستید که به تار شدن دید و بینایی در این دوره دچار می شوید. این روند گذرا است و بسیاری از خانم های باردار این وضعیت را تجربه می کنند.
ترجمه شده از وبسایت: verywellfamily.com