آزمایشات و روشهای مورد استفاده برای تشخیص سرطان گاستروازفاژیال و سرطان معده شامل موارد زیر است:
پزشک متخصص چنانچه در بخشی از کانال گوارشی یا معده، متوجه حضور بافت غیرطبیعی شود، یک قطعه کوچک از بافت (بیوپسی) را بر میدارد تا روی آن آزمایش انجام دهد.
تعیین میزان پیشرفت سرطان و اینکه در حال حاضر در چه سطحی قرار دارد، میتواند نوع درمان را مشخص کند. برخی از آزمایشها و تستها برای تعیین مراحل سرطان وجود دارد که در ادامه به معرفی برخی از آنها خواهیم پرداخت:
بر اساس موقعیت و میزان پیشرفت سرطان، مراحل آدنوکارسینومای معده یا مری را به ۴ مرحله تقسیم میکنند:
گزینههای درمان برای سرطان، بستگی به مرحله و استیج سرطان دارد. انواع شیوههای درمانی عبارتند از:
اگر سرطان فقط یک نقطه را درگیر کرده باشد (قسمت فوقانی معده مابین معده و مری) برای جلوگیری از گسترش آن، ممکن است یک عمل جراحی محدود صورت بگیرد. تا بخشی از مری یا معده که حاوی تومور است برداشته شود. هدف جراحی، حذف تمام تومور سرطانی همراه با بخشی از بافت سالم در حاشیه توده است. برای جلوگیری از گسترش تومور معده، گرههای لنفاوی اطراف نیز به طور معمول حذف میشوند.
هدف جراحی برای سرطان قسمت میانی یعنی (BODY) معده نیز حذف توده سرطانی به همراه حواشی اطراف آن است. گزینههابی جراحی عبارتند از:
جراحی خطرات خاص خودش را دارد. احتمال عفوت و خونریزی بعد از هر عمل جراحی وجود دارد. با برداشت کامل بافت به دنبال سرطان معده، دچار مشکلات گوارشی متعددی خواهید شد و باید مدام زیر نظر پزشک باشید.
پرتودرمانی با استفاده از پرتوهای پر انرژی، مانند اشعه ایکس و پروتونها، برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود. معمولا در دو مقطع اقدام به پرتودرمانی میشود.
عوارض ناشی از پرتو درمانی معده هستند. همچنین اعمال پرتو درمانی برای مری میتواند برای بلع مشکلاتی پیش بیاورد. مثلا ممکن است بلع را دردناک کند. برای جلوگیری از عوارض جانبی پرتودرمانی ممکن است برای مدتی مجبور باشید که از تغذیه یک لوله کوچک تغذیهای (feeding tube) استفاده کنید. یک شکاف در شکم شما ایجاد میشود و از طریق لولهای که به دیواره شکم شما متصل میشود تغذیه میشوید. در موارد سرطان معده پیشرفته، پرتودرمانی برای از بین بردن عوارض ناشی از تومورهای بزرگ استفاده میشود.
شیمی درمانی در واقع یک درمان به واسطه داروهای شیمیایی است. از این مواد شیمیایی برای از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود. مواد و داروهای شیمیایی در سرتاسر بدن پخش میشوند و سلولهای آلوده و سرطانی معده که از بافت معده جدا شدهاند را یافته و از بین میبرند.
شیمی درمانی قبل و بعد از عمل جراحی، برای بیمار تجویز میشود تا به کاهش سلولهای سرطانی کمک کند. شیمی درمانی در بسیاری از موارد، با پرتودرمانی همراه است. هرچند که از این شیوه درمانی به همراه سایر روشهای درمانی، کمک گرفته میشود، اما در موارد سرطان پیشرفته معده، به تنهایی از شیمیدرمانی برای کاهش علایم استفاده میکنند.
درمان هدفمند شگرد جالبی در مبارزه با سرطان معده و سایر سرطانهای دیگر است. از برخی داروهای خاص برای تحریک سیستم ایمنی جهت از بین بردن سلولهای سرطانی استفاده میشود. این داروها سلولها و مکانیزمهای دفاعی را به سمت سلولهای سرطانی هدایت میکنند. برخی از داروهای هدفمند عبارتند از:
برای درمان گاستروازوفاژیال، چندین دارو هدفمند مورد بررسی قرار میگیرند، اما تنها دو مورد از این داروها (شامل ramucirumab و trastuzumab) برای این نوع سرطان مورد تایید است.
داروهای هدفمند، اغلب همراه با داروهای مورد استفاده در شیمی درمانی استفاده میشود. ارزیابی سلولهای سرطانی میتواند به پزشک معالج شما نشان دهد، که آیا داروهای هدفمند برای سرطان معده شما مناسب هستند یا نه. اگر هست کدام نوع از داروها موثر واقع میشوند.
ترجمه از وبسایت: mayoclinic.org