جراح یا (Surgeon) یک پزشک است که برای انجام اعمال جراحی آموزش دیده است.
جراحی (Surgery) حرفه ای است که نیاز به مهارت دستیاری کاربردی و مهارت های حرکتی به موقع و حرفه ای، برای انجام تکنیک های جراحی در بررسی بیماری، ترمیم و حذف بافت آسیب دیده و یا بهبود عملکرد یا ظاهر یک عضو یا بخشی از یک ارگان بدن است.
پروسه های جراحی به طور گسترده با توجه به فوریت، موقعیت، هدف، درجه مداخله و تهاجمی بودن و انواع ابزار و تکنیک های مورد نیاز به انواع زیر طبقه بندی شده اند:
یک روش جراحی می تواند توسط پسوندهای مورد استفاده در نام آن شناخته شود. رایج ترین نوع عمل های جراحی در این خصوص عبارتند از:
فهرست عمل های جراحی بسیار بلند و طولانی است. این فهرست شامل عمل های بسیاری است که از ساده به پیچیده لیست میشوند. بر اساس یک مطالعه در ۲۰۱۴ از وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، حدود ۱۵ عمل رایج و شایع در بین مردم وجود دارد که جراحان به انجام آن ها میپردازند:
پزشک جراح اعمال جراحی را به دو صورت بستری یا سرپایی انجام می دهد. جراح سرپرست و راهنمای یک تیم کامل از مشاغل و حرفه های مختلف است. به مجموع تیم او کادر جراحی یا تیم جراحی گفته می شود. این تیم شامل یک یا چند جراح، یک یا چند تکنولوژیست جراحی، یک یا چند پرفیوژنیست یا متخصص گردش خون، یک کارشناس بیهوشی و یک متخصص بیهوشی است. جراح در تمام مراحل جراحی، از جمله مراقبت های قبل از عمل، حین عمل جراحی و بعد از عمل، درگیر است و مداخله می کند.
مراقبت های قبل از عمل عمدتا برای بررسی صلاحیت و تعیین میزان نیاز فرد، جهت انجام عمل جراحی صورت میگیرد. جراح کسی که واقعا کاندیدای عمل است را بررسی کرده و تشخیص می دهد که چه نوع عمل جراحی باید روی او صورت بگیرد. فاز قبل از جراحی ممکن است بسیار مختصر باشد. یا نیاز به آمادگی طولانی داشته باشد (برای مثال اگر شخصی دیابت داشته باشد یا نیاز به کاهش وزن داشته باشد؛ باید تا کنترل و مهیا شدن شرایط عمل نشود)
ارزیابی ممکن است توسط جراح انجام شود، اما اغلب در بیمارستان ها این ارزیابی توسط تکنولوژیست های جراحی یا پرستاران حرفه ای انجام می شود. در نهایت جراح مسئول بازبینی یافته ها و تشخیص نهایی است. انتظار می رود جراح قبل از جراحی با بیمار ملاقات کند، به هر گونه سوال پاسخ دهد و به کاهش هر گونه اضطراب که ممکن است در بیمار وجود داشته باشد کمک کند.
فاز دو وظایف جراح مربوط به اتاق عمل می شود. یعنی زمانی که بیمار وارد اتاق عمل شده و برای انجام توسط تیم جراحی آماده شده است. در بیشتر اعمال جراحی، دکتر جراح به کمک تیغ، برشی روی بدن بیمار ایجاد می کند. به عنوان مثال، عمل آنژیوگرافی شامل یک برش کوچک در بازو یا پا است. در حالی که لاپاروسکوپی نیاز به چند برش کوچک در سطح شکم دارد. جراحی باز یا اوپن یک جراحی سنتی است، که در آن یک برش بزرگتر با یک تیغ بیستوری جراحی روی شکم زده می شود.
جراح، دستار او و تکنولوژیست جراحی برای ضدعفونی کردن خود دست ها، ساعد و آرنج خود را با استانداردهای تعیین شده برای مدت ۴ تا ۶ دقیقه میشویند. بعد از آن لباس های جراحی (گان) و دستکش های استریل را به شیوه ای استریل خواهند پوشید. پارچه های استریل (شان) روی بیمار و اطراف موضع عمل بر روی بیمار کشیده می شود.
در طی عملیات ممکن است یک یا چند روش انجام شود، مانند:
مسئولیت اصلی جراح در مرحله بعد از عمل جراحی است. جراح نتایج انجام عمل روی بیمار را بررسی می کند و هر گونه یافته ای را که مطلوب یا نامطلوب است ارزیابی میکند. علاوه بر این، جراح مسئول تضمین پیگیری مناسب و درازمدت عملی است که بروی بیمار انجام داده است. چنانچه مشکلی برای بیمار پیش بیاید و ثابت شود که اشتباه از جراح بوده است او طبق قانون مسئول کار خود است.
برخی از مهمترین شاخته های جراحی عبارتند از:
صرف نظر از اینکه پروسه جراحی دشوار یا جزئی باشد، جراحی در کل میتواند شدیدا استرس زا باشد. دکتر شما می تواند قبل از جراحی به پیشگیری از ترس در مورد عمل کمک کند. یک قرار ملاقات در دفتر جراح خود بگذارید و همه سوالاتی که لازم است از او بپرسید را در یک برگه بنویسید تا چیزی از قلم نیوفتد. و همه چیز را از نحوه عمل و مراقبت های بعد از آن را از پزشک خود بپرسید. برخی از سوالاتی که می توانید از جراح خود بپرسید عبارتند از:
مهم است درک کنیم که هزینه شخص جراح شامل هزینه ای که برای امکانات بیمارستان یا بیهوشی پرداخت میکنیم نیست. برای اطمینان از پرداخت هزینه توسط شرکت های بیمه حتما با آن ها صحبت کنید.
ترجمه شده از وبسایت: verywellhealth.com