درست مانند جسم و تن انسان که گاهی اوقات دچار کسالت میشود، و نیازمند پزشک و کمک پزشکی است. روان نیز گاهی اوقات یک روانشاس و یک درمان روانشناختی میخواهد. علاوه بر این برخی از افراد واقعا با مشکلات جدی روانشناختی مواجه هستند و نیازمند یک تراپیست یا درمانگر خوب و دلسوز هستند. پیدا کردن یک روانشاس خوب مشکل است اما با کمک راه هایی که در ادامه توضیح داده شده است، قادر خواهید بود یک روانشناس خوب پیدا کنید.
دوستان، خانواده و پزشک شما، ممکن است بتوانند یک درمانگر و روانشناس خوب را به شما معرفی کنند. در شهرهای بزرگ که مراکز دانشگاهی وجود دارد، میتوانید با مراجعه به آن دانشگاه ها اطلاعات روانشناسان خوب را بگیرید. (شهرهایی که دانشگاه های علوم پزشکی دارند). علاوه بر این وبسایت های مختلفی وجود دارند که اطلاعات روانشناسان و تراپیست های خوب را درج کرده اند.
گرچه اکثر درمانگران عالی هستند، اما کسانی هستند که نوعی شبه روانشناس یا شبه تراپیست هستند. اینها یا مدارک مرتبطی ندارند، یا واقعا مجوز و توانایی لازم برای درمان برخی از اختلالات را در اختیار ندارند. اطمینان حاصل کنید که یک درمانگر حرفهای معتبر را انتخاب میکنید. اکثر روانشناسان بالینی مجاز، پس از تحصیل در کالج یا دانشگاه معتبر، برای تحصیل در مقطع دکتری، به طور متوسط هفت سال زمان صرف میکنند. بنابراین برای پیدا کردن یک روانشناس خوب حتما مدرک تحصیلی و تخصص امور را نیز جویا شوید.
بسیاری از روانشناس ها و تراپیست ها، تصمیم میگیرند که بصورت تخصصی تنها در یکی از شاخه های روانشناسی و درمان کار کنند. برخی از روانشناس ها تنها به درمان کودکان و مشکلات روانی آنها می پردازند. در حالی که اکثر آن ها بزرگسالان را درمان میکنند. با مراجعه به دفاتر و یا بازدید از وبسایتهای متخصصان تراپی و درمان روانشناختی ببینید که هر مرکز و روانشناس چه محدوده سنی و چه اختلالاتی را درمان میکند؟
اکثر شرکتهای بیمه، لیستی از ارائه دهندگان خدمات سلامت روان را که تحت پوشش قرار داده اند را در سایت اینترنتی خود لیست کرده اند. برای اطلاع از اینکه کدام پزشکان یا مراکز درمانی معتبر، بیمه شما را قبول می کنند به سایت شرکت بیمه خود مراجعه کنید.
اگر شما تحت پوشش هیچ بیمهای نیستید و یا درآمد کمی دارید، باید دوره تراپیست های حرفهای که هزینه ویزیت بالایی نیز دارند خط بکشید. در عوض باید به دنبال مراکز مشاوره و خدمات روانشناسی محلی باشید. که علاوه بر درخواست هزینه های کم، مشاوران و خوبی را به عنوان تراپیست در اختیار داشته باشند. برای کسب اطلاعات در مورد خدمات روانشناسی در منطقه خود، یک جستجو در اینترنت کافی است.
اگرچه اقدام به تشخیص شرایط و وضعیت های روانی توسط خود شخص کار خطرناکی است، اما اگر برای مثال اگر فوبیا دارید و اگر فوبیا شما علایم بسیار واضح و قابل تشخیص دارد، با کمک گرفتن از یک روانشناس معمولی نیز مشکل شما حل خواهد شد. اما در برخی موارد مشکلات و اختلالات روانی مانند فوبیا ممکن است پنهان باشند. یعنی تا به حال با آن روبرو نشدهاید. اما بصورت بالقوه ممکن اسیت مشکلی داشته باشید. برای مثال ممکن است که شما فوبیای پرواز داشته باشد. اما از آنجایی که تا کنون سوال هواپیما نشده اید، متوجه ترس خود نخواهید شد.
سمینارهای گروهی که بصورت مجازی و آنلاین برگزار میشود مکان خوبی برای اطلاع از انواع اختلالات روانشناختی و علایم رایج آنها است. گروه های پشتیبانی آنلاین، منبع خوبی از اطلاعات در مورد سمینارهای هدفمند برای طیف وسیعی از بیماری ها هستند. به علاه در این سمیناهرها تعداد زیادی روانشناس خوب یا تراپیست حرفه ای نیز پیدا خواهید کرد که می توانید مستقیما با آن ها صحبت کنید.
اولین جلسه از تراپی یا جلسه درمانی معمولا به آشنایی بیشتر اختصاص داده میشود. به این شکل که شما و تراپیست با هم آشنا خواهید شد. روانشناس تراپیست سوالات متعددی از شما میپرسد. بنابراین فرصت مناسبی است که شما هم در خلال سوالات او، تعدادی سوال که ذهن شما را درگیر کرده بپرسید. رابطه بین شما و تراپیست شما، در روند درمان فوبیا بسیار مهم است. و باید به همدیگر اعتماد کنید.
اعتماد کردن به یک شخص جدید، و غریبه برای اولین بار سخت است. اما از آنجایی که در جلسه اول با تراپیست خود کمی آشنا میشوید؛ میتوانید به او اعتماد کنید. صداقت و راستی را در همان جلسه اول خود رعایت کنید. زیرا تنها زمانی مشکل شما که فوبیا باشد، حل میشود، که هر سوالی که تراپیست از شما میپرسد را با صداقت پاسخ دهید.
ترجمه شده از وبسایت: www.verywellmind.com