سرطان ولو (Vulvar cancer) نوعی سرطان است که در ناحیه بیرونی واژن و در بخش ولو رخ میدهد. ولو منطقهای از پوست واژن است که در اطراف مجرا و مهبل را احاطه کرده است، و شامل بخشهای جنسی مانند کلیتوریس (clitoris) و لابیا (labia) است.
سرطان Vulvar معمولا به صورت یک توده یا ضایعه دردناک در ناحیه تناسلی زنان شکل میگیرد که غالبا موجب خارش مهبل میشود. اگر چه در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما بیشتر در افراد مسن تشخیص داده میشود.
علائم و نشانههای سرطان ولوو ممکن است شامل موارد زیر باشد:
در صورتی که علائم پایدار و نگران کنندهای در خصوص بخش ولو مهبل و قسمت خارجی واژن خود را تجربه کردید، با دکتر مراقبتهای اولیه یا متخصص زنان ویزیت کنید.
هنوز بطور واضح و روشن علت ایجاد این سرطان مشخص نشده است. اما طبق چیزی که درباره همه انواع سرطان های دیگر میدانیم، تغییرات ناگهانی و چشمگیر در روند فعالیت و عملکرد سلولها باعث ایجاد تودههای سرطانی میشود. سلولهای ولو که تغییر ماهیت و عملکرد میدهند، باعث بروز اختلال در چرخه سلولی میشوند و سرطان و کارسینوم ولو را ایجاد میکنند.
تشخیص اینکه کدام نوع سلول ولوو دچار تغییر عملکرد شده و شرایط سرطانی را پیش آورده، کمک میکند درمان سرطان ولو را نیز بهتر پیاده کرد. شایعترین انواع سرطان های ولوو در بانوان بر اساس نوع سلول درگیر عبارتند از:
اگرچه علت دقیق این سرطان شناخته شده نیست، اما برخی عوامل به نظر می رسد خطر ابتلا به این بیماری را افزایش میدهد، از جمله:
پیشگیری
بهترین راه پیشگیری کاهش خطر ابتلا به عفونتهای منتقله از راه جنسی در بانوان است. برای کاهش خطر ابتلا به کارسینوم ولو، بهتر است خطر ابتلا به عفونت منتقله از راه جنسی کاهش پیدا کند:
آزمایشات و روشهای مورد استفاده برای تشخیص سرطان وولوار شامل موارد زیر است:
سرطان ممکن است پیشرفت کند و به سایر قسمت های دیگر نیز متاستاز دهد. برای اینکه متوجه شوند که سطح سرطان شما چگونه است معمولا یک درجه بندی برای کارسینوم ولو در نظر میگیرند:
گزینههای درمان بستگی به استیج بیماری و شرایط عمومی شما دارد. اما رایجترین شیوههای درمانی برای این عارضه عبارتند از:
منبع: mayoclinic.org