افراد بنا به دلایل مختلفی ممکن است با اختلالات مربوط به صدا مواجه شوند. وظیفه تشخیص مشکلات صدا و اختلالات آن، بر عهده پزشک متخصص گوش و حلق و بینی، و یا متخصص گفتاردرمانی است. این متخصصان تمامی مشکلات مربوط به ارگان های صوتی را تشخیص داده و درمان میکنند.
پروسه درمان، بستگی به نوع اختلال صوتی دارد که شما با آن دست و پنجه نرم میکنید. اما در هر صورت درمان ممکن است شامل صدا درمانی، دارو درمانی، تزریق یا جراحی باشد.
جعبه صدای (حنجره) از تعدادی ساختار شامل غضروف، عضلات و غشاهای مخاطی تشکیل شده است. این ارگان حیاتی مربوط به صوت، در قسمت بالای گلو و تراشه یا تراکئا واقع شده است. با ارتعاش تارهای صوتی در حنجره صدا تولید و کنترل میشود. هر مشکلی که برای این ارگانها ایجاد شود، صوت و صدا را تحت تاثیر قرار میدهد و باید به عنوان یک اختلال صوت آن را درمان کرد.
لرزش طناب صوتی ناشی از هوای در حال حرکت، از طریق حنجره است. طنابهای صوتی در حنجره شما، هنگام بلع صدا بسته میشوند تا مواد غذایی از طریق حنجره وارد مسیر هوایی و تنفسی نشود.
اگر طنابهای صوتی شما ملتهب، متورم یا فلج شوند، نمیتوانند به درستی کار کنند و ممکن است که شما دچار اختلال صدا شوید.
اختلالات صوتی زیادی وجود دارند اما برخی از این اختلالات عبارتند از:
عوامل خطر
برخی از موارد احتمال ابتلا یا تشدید اختلالات صوتی را افزایش میدهند. در ادامه تعدادی از ریسک فاکتورهای مشکلات صوتی را لیست کردهایم که عباراتند از:
پزشک سوالاتی درباره مشکلات مربوط به صدا از شما خواهد پرسید. بطور کامل از داخل و خارج ارگان های صوتی را بررسی و ارزیابی میکند. برای تشخیص دقیقتر احتمالا نیاز به یک روش تقریبا تهاجمی خواهد بود. برخی از روش های پایه تشخیص اختلالات صوتی عبارتند از:
البته تست های تشخیصی دیگری برای اختلالات صدا در نظر گرفته میشود که عبارتند از:
با توجه به تشخیص شما، پزشک یک یا چند درمان را توصیه می کند: