سازماندهی کردن شامل توانایی برای برنامه ریزی در مورد آینده، جمع آوری مطالب مورد نیاز، اجرای سلسلهوار یک وظیفه، پایبندی به یک کار تا زمانی که آن کار در یک چارچوب زمانی مناسب انجام شود، است. سازماندهی کردن، معمولا یک مهارت است (حداقل تا حدی) که باید به صورت اختصاصی مدلسازی شده، توسط ساختارهای قابل لمس (مانند دفترچه خاطرات، برچسب ها) حمایت شود و توسط رویه های منطقی (تکمیل یک کار/ بازی قبل از آغاز یک کار دیگر) تقویت شود.
نشانه های بصری، شامل هر چیزی هستند که اطلاعات بصری را فراهم می کنند. در ارتباط با سازماندهی کردن، برنامه های بصری و تایمرها، به کودک می گویند که یک کار، باید طی چه مدت زمانی انجام شود و چه زمانی آنها باید به سمت انجام یک فعالیت دیگر بروند. برنامه های زمانی می توانند به یک کودک کمک کنند تا مراحل متوالی درگیر در یک وظیفه را انجام دهد و همچنین میزان اضطراب را در مورد کاری که می خواهد انجام دهد؛ کاهش می دهند. تایمرها به ما اجازه می دهند تا به کودکان هشدار دهیم یا زمان انجام فعالیتهای موردنظر، مانند بازی با کامپیوتر یا آی پد را برای آنها محدود کنیم.
کودکانی که چالش سازماندهی کردن دارند، نه تنها در به یاد آوردن و سازماندهی کردن در خانه مشکل دارند؛ بلکه همچنین مشکلاتی مانند فراموشی، طفره رفتن، گیجی و هدر دادن زمان در بخش های دیگر زندگی خود نیز دارند (لی مسوریر ۲۰۰۷ صفحهی ۶۳). این کودکان اغلب اوقات فاقد بلوک های سازندهی فردی برای سازماندهی مراتب بالاتر مانند سازماندهی مستقل هستند که میتواند به دلیل مشکل یادگیری، عدم بلوغ نموی، حضور صفات تشخیصی نافذ یا حمایت متناقض بالغین برای تسلط روی استفاده از استراتژی های سازماندهی معمول (متناسب با سن فرد) باشد.
بسیاری از کودکان، به ویژه آنهایی که به اختلال طیف اوتیسم (ASD) مبتلا هستند؛ در حوزه های بصری، در مقایسه با سایر حوزه ها توانایی بیشتری دارند. برای بسیاری از کودکان، بعد از اینکه یک کلمه یا علامت تکمیل می شود؛ یک نشانه بصری یا یک تصویر، برای مدت طولانی ثابت باقی می ماند. پژوهش ها نشان داده اند که یک محیط یادگیری چند سنسوری، به بسیاری از کودکان، بهترین فرصت را برای رسیدن به پتانسیل کاملشان می دهد و این دلیلی است که چرا این محیط، توسط یک حس دیگر، یعنی بینایی، حسی را برای حمایت از یک سیستم گیرنده (یعنی شنوایی) ایجاد می کند.
اگر یک کودک مشکلاتی در سازماندهی کردن داشته باشد، ممکن است:
زمانی که کودک در سازماندهی کردن مشکلاتی دارد و از نشانه های بصری سود می برد؛ ممکن است مشکلاتی با موارد زیر نیز داشته باشد:
اگر کودک شما مشکلاتی با سازماندهی دارد، توصیه می شود که آنها با یک کاردرمان مشاوره کنند.
اگر نگرانیهای دیگری نیز وجود داشته باشد (یعنی فراتر از سازماندهی بصری)، هم کار درمانی و هم گفتار درمانی ممکن است برای برطرف کردن این نگرانیها توصیه شود. این مزیت انتخاب ذهن کودک است که هم کاردرمانی و هم گفتار درمانی را میسر می سازد.