متخصص ارولوژی یک پزشک است که بر تشخیص، درمان و یا پیشگیری بیماریهای دستگاه ادراری و سیستم تولید مثل تمرکز دارد. چنانچه افراد از مشکلات و بیماریهای مربوط به مثانه، مجرای ادرار، حالب، کلیهها و غدد فوق کلیه رنج ببرند، به متخصص کلیه و مجاری ادرای مراجعه میکنند. ارولوژیست در مردان اختلالات مربوط به اپیدیدیم، آلت تناسلی، پروستات، کیسه اسکروتوم و بیضه را تشخیص میدهد. سپس به درمان آنها میپردازد.
بیماران معمولا برای تشخیص و درمان اختلالات و مشکلات زیر به متخصص ارولوژی مراجعه میکنند:
اگر از سوی یک پزشک عمومی به متخصص کلیه و مجاری ادراری ارجاع داده شدهاید. مدارک پزشکی شما که توسط پزشک عمومی تهیه شده است را به متخصص ارولوژی نشان بدهید. علاوه بر این اطلاعات، ارولوژیست از شما سوالاتی خواهد پرسید و درخواست انجام برخی تستها و آزمایشات را خواهند داد. برخی از این تستها عبارتند از:
آزمایش ادرار معمولا برای موارد و ارزیابیهای زیر درخواست داده میشود:
پس از تشخیص، متخصص مجاری ادراری می تواند بنا به شرایط بیمار دست به عمل جراحی بزند یا از روشهای دیگر بیماری را مدیریت کند.
درمان های حوزه کلیه و مجاری ادرای با توجه به نوع تشخیص متفاوت خواهد بود. دارودرمانی و انجام عمل جراحی دو روش درمانی است که توسط متخصص کلیه و مجرای ادراری انجام میشود.
برخی از داروهایی که متخصص ارولوژی تجویز میکند شامل موارد زیر میشود:
روشهای جراحی که اورولوژیست برای درمان بیماریها استفاده میکند:
اورولوژیست ممکن است برای درمان شرایط زیر روی بیمار عمل جراحی انجام دهد:
متخصص ارولوژی برای نوزادان و کودکان پسر ختنه انجام میدهند. در این روش بر اساس دلایل فرهنگی، مذهبی و کمتر پزشکی پوستی که نوک آلت تناسلی را پوشانده برمیدارند. آنها همچنین برای افرادی که فصد بارور شدن ندارند عمل جراحی وازکتومی انجام میدهند. وازکتومی، شکل دائمی پیشگیری از بارداری است که توسط یک متخصص اورولوژی انجام می شود.
معمولا زمانی که لفراد بیمار میشوند در مرحله اول با پزشک عمومی ملاقات میکنند. مگر زمانی که علایم و نشانهها بسیار واضح و شدید باشند. پزشک عمومی به عنوان یک پزشک ارائه دهنده مراقبت های اولیه بیمار را معاینه میکند. و معمولا میتواند بسیاری از بیماریهای معمولی را تشخیص دهد و درمان کند. اما اگر نتواند بیماری را درمان کند بیمار را با توجه به علایم به یک متخخص ارجاع میدهد.
در خصوص بیماریهای مجاری ادراری با توجه به حساسیت نواحی تناسلی ادراری بهتر است با بهترین جراح ارولوژی ویزیت کنید. هر زمان علایمی در شما بروز کرد که برای مدتی در بدن شما پایدار ماند، در اسرع وقت نزد متخصص ارولوژی بروید. چون در صورت تاخیر در تشخیص و درمان ممکن است برای مدت طولانی از بیماری و علایم آن رنج خواهید برد. بسیاری از مردم در خصوص مشکلاتی که برای نواحی تناسلی و ادراری پیش میآید خجالت میکشند. و شاید تا شدیدتر شدن علایم جایی از مشکل خود صحبت نکنند. اما این یک کار اشتباه است. متخصص ارولوژی با توجه به حساس بودن نواحی ذکر شده بسیار حرفهای در قبال بیمار و بیماری او رفتار میکند. وقتی پای سلامتی شما در میان باشد بهتر است که با اولین نشانهها به ارولوژیست مراجعه کنید.
معمولا پزشک عمومی شما را به یک متخصص ارولوژی آشنا و در نزدیکی شما ارجاع خواهد داد. اما اگر پزشک کسی را پیشنهاد نداد، میتوانید به راحتی بهترین ارولوژیست شهر خود را پیدا کنید. به راحتی اطلاعات و مشخصات بسیاری از تخصصهای پزشکی در اینترنت وجود دارد. پس برای پیدا کردن آن به مشکل جدی بر نخواهید خورد.
قبل از هر ویزیتی سعی کنید از پشتیبانی و حمایت بیمه درمانی خود در ارتباط با بیماریهای ارولوژی کلیه و مجاری ادراری اطمینان حاصل کنید. بعد از تشخیص و مطلع شدن از بیماری و شیوه درمانی نیز از بیمهگر خود بپرسید که آیا هزینههای معالجه و درمان شما پرداخت خواهد شد یا نه.