ادم در واقع همان تورم است که ناشی از تجمع مایع اضافی و به دام افتادن آن در بخشی از بدن است. اگرچه ادم میتواند بر هر بخشی از بدن شما تاثیر بگذارد، اما غالبا در دستها، بازوها، ساق پا، مچ پا و خود پا مشاهده میشود. ادم میتواند نتیجه مصرف دارو، حاملگی و یا یک بیماری اساسی باشد. برخی از بیماریهایی که باعث بروز ادم در انسان میشوند عبارتند از:
مصرف دارو برای حذف مایع اضافی و کاهش مصرف نمک، اغلب ادما را تسکین میدهد.
علایم شایع ادم عبارتند از:
در صورت مشاهده علایم بالا به پزشک مراجعه کنید تا علت ادم را تشخیص بدهد. پزشک ناحیه تورم را معاینه میکند. چنانچه ناحیه تورم علایم ادم را داشته باشد، بررسیهای بیشتر صورت خواهد گرفت. چنانچه علایم زیر را داشتید نیز به پزشک مراجعه کنید:
علایم فوق میتواند نشان دهنده ادم تنفسی باشد. که نیازمند درمان اورژانسی است. چنانچه برای مدت طولانی در یک جا نشستهاید (مانند پرواز طولانی مدت با هواپیما) و دچار درد در پاها یا قفسه سینه برای مدت طولانی شدید، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کنید تا از بروز اختلالات و مشکلات جلوگیری کرد.
ادم هنگامی رخ میدهد که، از عروق خونی کوچک بدن شما (مویرگ ها) مایع نشت میکند. مایع بیرون آمده از مویرگها به فضای بین سلولی نشت پیدا میکند و باعث تورم میشود.
موارد خفیف ادم ممکن است ناشی از:
باشد.
ادم همچنین می تواند یک عارضه جانبی پس از مصرف برخی داروها باشد، از جمله:
اما در برخی موارد، ادم ممکن است نشانهای از وضعیت پزشکی جدیتر باشد. چندین بیماری و شرایط ممکن است موجب ادم شود، از جمله:
در خانمهای حامله به دلیل نیاز جفت و جنین به مایعات و سدیم بیشتر، میزان مایعات افزایش پیدا میکند. که در نتیجه ادم شکل میگیرد. هرچند که این اتفاق طبیعی است. اما ممکن است در این خانمها ادم به قسمتهای مختلف گسترش پیدا کند. یک بیماری مزمن مانند نارسایی احتقانی قلب، بیماری کبد یا کلیه میتواند خطر ابتلا به ادم را افزایش دهد.
همچنین، انجام یک عمل جراحی گاهی اوقات میتواند یک گره لنفاوی را متزلزل کند. در این حالن مایع لنف در بدن پخش میشود. که ممکن است باعث ایجاد تورم در یک بازو یا پا شود. ادم معمولا فقط در یک طرف ظاهر میشود.
اگر ادم به موقع درمان نشود میتواند باعث بروز موارد زیر شود: