سرطان مری نوعی از سرطان است که میتواند همه قسمتهای مری را درگیر کند. مری یک لوله عضلانی – مخاطی طولانی و توخالی است. که از گلو تا ابتدای معده امتداد می آبد. مواد غذایی که از طریق دهان وارد بدن میشوند به کمک عضلات مری به معده منتقل میشوند. منشا این سرطان را باید در سلولهای مری جست.
سرطان مری در هر کجا از مری میتواند رخ دهد. مردان بیشتر از زنان به این سرطان مبتلا میشوند. سرطان مری ششمین و شایعترین علت مرگ و میر در سرتاسر جهان است. میزان بروز آن در مناطق مختلف جغرافیایی متفاوت است. در برخی مناطق، بیشتر سرطانهای مری ممکن است به دلیل مصرف بیش از اندازه دخانیات و الکل یا عادات غذایی خاص و چاقی باشد.
علائم و نشانههای سرطان مری عبارتند از:
در صورتی که علائم و نشانههای ذکر شده در طولانی مدت شما را آزار میدهد، با پزشک متخصص گوارش خود ملاقات کنید. اگر سندروم مری بارت دارید سعی کنید به طور منظم برای مدیریت بیماری نزد پزشک بروید. زیرا مری بارت خطر ابتلا به سرطان مری را به شدت افزایش میدهد.
دقیقا مشخص نیست که علت سرطان مری چیست. سرطان مری زمانی اتفاق میافتد که در عملکرد سلولهای مری اختلالاتی ایجاد میشود. و عملکرد طبیعی خود را از دست میدهند. اختلالات باعث خارج شدن سلولها از چرخه طبیعی سلولی میشوند. این سلولها میتوانند به ساختارهای مجاور حمله کنند و به سایر قسمتهای بدن گسترش یابند.
با توجه به اینکه چه نوع سلولهایی از مری دچار سرطان شدهاند، میتوان گفت که چندین نوع سرطان در مری میتواند وجود داشته باشد. تشخیص نوع سرطان مری کمک میکند تا گزینههای درمان بیماران مشخص باشد. انواع سرطان مری عبارتند از:
تصور میشود که تحریک مزمن مری، ممکن است منجر به تغییراتی شود که باعث بروز سرطان مری میشود. برخی از عوامل خطر ابتلا به این سرطان عبارتند از:
پیشرفت سرطان مری، می تواند عوارضی ایجاد کند. برای مثال:
برای جلوگیری از ابتلا به سرطان مری کارهای زیر را انجام دهید: