برای اکثر افراد، احساس سوزش دردناک در قفسه سینه که از سوزش معده می آید فقط موجب احساس ناخوشایند خفیف شود. اما برای کسانی که آن را به طور پی در پی تجربه کرده اند، سوزش سردل کنترل نشده و درمان نکردن سوزش سر دل می تواند موجب بروز یک مشکل بسیار جدی شود.
سوزش سر دل شایع ترین علامت بیماری ریفلاکس معده به مری یا GERD است. ریفلاکس معده به مری به خاطر عملکرد نادرست یک دریچه، به نام اسفنکتر تحتانی مری (LES) است، که به طور معمول غذا و اسید داخل معده را در خود نگه می دارد. هنگامی که آن به درستی عمل نمی کند، موجب می شود که اسید به مری بازگردد.
شما ممکن است بتوانید به مشکل خود غلبه کنید و ناراحتی ناشی از سوزش سر دل تحمل کنید. اما اگر آن را درمان نکنید، ممکن است در نهایت با عوارض جانبی جدی و طولانی مدتی رو به رو شوید. در اینجا فقط چند عارضه که ناشی از کنترل نکردن سوزش سر دل است، بیان می شود.
هنگامی که اسید معده به طور مکرر به درون مری برگردد، به پوشش حساس آن میتواند صدمه بزند. که این آسیب موجب یک التهاب دردناک به نام ازوفاژیت می شود. در نهایت، اسید دور تا دور مری را م پوشاند، موجب خونریزی می شود. اگر بیش از حد خونریزی رخ دهد، خون از دستگاه گوارش عبور می کند و مدفوع تیره، قیری می شود. ازوفاژیت همچنین می توانید موجب زخم معده شود – که زخم های دردناک، باز بر روی جدار مری هستند.
طولانی شدن مدت اسیدی ریفلاکس معده به مری در درصد کمی از مردم منجر به بروز یک بیماری به نام مری بارت (BE) می شود. در بارت ، سلول های غیر طبیعی به جای سلول های آسیب دیده توسط رفلکس اسیدی، تشکیل می شوند و این سلولهای پتانسیل این را دارند که سرطانی شوند.
خطر ابتلا به سرطان مری یا سرطان مری در کسانی که BE دارند افزایش می یابد. احتمال سرطان در مردان سفیدپوست بالا تر از ۵۰ سال و همچنین در کسانی که سیگار می کشید یا چاق هستند بیشتر است. اگر شما در حال تجربه ، سوزش سر دل شدید و طولانی مدت دارید، به پزشک مراجعه کنید.
آسیب دیدگی مری در طولانی مدت می تواند موجب تولید زخم – تنگی – تنگی ورودی مری شود. تنگی این مسیر عمل بلع را سخت می کند و موجب تداخل ورود مواد غذایی و مایعات به درون معده می شود. همچنین می تواند موجب اسپاسم مری و درد عذاب آور در قفسه سینه شود که خود موجب تشدید یک حمله قلبی است. ناخوشایند تر این است که ، افرادی که دچار تنگی مری می شوند تا حدی سوزش معده آنها تسکین می یابد. علت آن این است که بازگشت اسیدها به واسطه باریک شدن دهانه مری متوقف می شود.
آسم و سوزش سر دل اغلبدر کنار هم اتفاق می افتند. مطالعات نشان داده اند که حدود ۳۰٪ تا ۸۰٪ از بیماران دارای آسم، علائم GERD را نیز دارند. اینکه آیا آسم منجر به GERD می شود و یا بالعکس هنوز مشخص نشده است. یک توضیح احتمالی از ارتباط بین GERD و آسم این است که اسید بازگشتی از معده، در هوا پخش می شود.
GERD نیز با چند بیماری تنفسی دیگر در ارتباط است، از جمله:
اسید ناشی از ریفلاکس معده به مری می توانید روی گلو تاثیر بگذارد، منجر به گرفتگی صدا و التهاب حنجره شود.در برخی از مردم، به خصوص کسانی که رفلکس بسیار شدید اسید دارند، تغییرات صوتی دیده شده است. نکته مثبت این است که مشکلات صوتی و گلو ناشی از GERD پاسخ خوبی به درمان می دهند.
زمانی که اسید های تند به داخل دهان راه پیدا کنند، آنها می توانند مینای دندان را ویران کنند. تعدادی از مطالعات اشاره کرده اند که فرسایش دندانی در افراد مبتلا به ریفلاکس مری بیش از حد طبیعی است. این بیماری همچنین می تواند موجب بوی بد دهان و افزایش بزاق دهان شود.
نوزادان و کودکان نیز می توانند سوزش سر دل و سایر علائم ریفلاکس معده به مری را داشته باشند. از آنجایی آنها ممکن است قادر نباشند دقیقا همان چیزی را که احساس می کنند بیان نمایند، در نهایت، در صورت عدم درمان بسیاری از عوارض همانند بزرگسالان در آنها شروع به گسترش می کند. نوزادان مبتلا به ریفلاکس شدید ممکن استنتوانند به درستی غذا بخورند. این به نوبه خود، مانع رشد مناسب آنها می شود. اگر اسیده معده آنها از طریق راه های هوا خارج شود، در این نوزادان پنومونی راجعه گسترش می یابد. برخی از محققان حتی پیشنهاد داده اند که سندرم مرگ ناگهانی نوزاد ممکن است به دلیل انسداد راه های هوایی در ارتباط با ریفلاکس باشد.
قبل از اینکه شما نگران این باشید که سوزش سر دل شما ممکن است منجر به ازوفاژیت یا سرطان مری شود، شما باید بدانید درمان های مختلفی وجود دارد. این درمان ها می توانند هم می توانند سوزش سر دل شما را تسکین بخشند و هم خطر ابتلا به عوارض آنا را کاهش دهند.
یک متخصص گوارش می تواند با یک اسکوپ نازک به نام آندوسکوپ به مری شما نگاه کند و بیماری شما را تشخیص دهد. درمان GERD معمولا شامل دارو و تغییراتی در شیوه زندگی است. در موارد نادر، ممکن است برای از بین بردن انسداد و یا جلوگیری از اسید به جراحی نیاز باشد.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com