رابطه سمی ممکن است در هر محیطی شکل بگیرد یا ادامه پیدا کند. این روابط میتوانند در محیط خانوادگی، خویشاوندان ، محل کار یا در گروههای دوستانه شکل بگیرند. این روابط به شدت استرسزا هستند و باید به درستی مدیریت شوند. معمولا همیشه نمیتوان این روابط را نادیده گرفت یا از آنها خارج شد. اما به کمک روشهایی میتوان آنها را مدیریت کرد. برای مثال با کمک اصول خود مراقبتی، حفظ مرزهای سلامتی و یا کسب آگاهی، میتوان آنها را مدیریت کرد. در این مقاله هرآنچه که باید در مورد یک رابطه سمی بدانید توضیح داده شده است. اینکه چگونه یک رابطه سمی میشود و اگر در تعدادی روابط سمی هستید چگونه آنها را مدیریت کنید.
سمی بودن یک رابطه یعنی شخص از لحاظ عاطفی، روحی و حتی فیزیکی در امان نیست و ممکن است در طول این رابطه آسیب دیده باشد یا در معرض آُسیب باشد. روابط سمی فقط محدود به رابطه دو نفر از جنس مخالف نمیشود. از یک رابطه دوستانه کلاسی یا یک رابطه کاری گرفته تا هم بستری میتوانند سمی شوند.
و مثالهای دیگر همگی نمونههایی از روابط سمی و ناسالم هستند. اگر شما در رابطهای هستید که احساس امنیت ندارید و به خواستههای خود نمیرسید، امکان دارد به مرور زمان اعتماد و عزت نفس خود را از دست بدهید. این رابطه معمولا بعد از مدتی به یک رابطه ناسالم و سمی تبدیل خواهد شد.
داشتید آن رابطه سمی است. و اگر در حال حاظر نیست شک نکنید بعدها با ادامه این روند تبدیل به یک رابطه ناسالم تمام عیار خواهد شد. انسانها هرازچندگاهی در روابط خود دچار تنش میشوند و ممکن است گاهی اوقات احساس بدی داشته باشند. یا احساس عدم امنیت را تجربه کنند. این به معنی سمی بودن رابطه نیست. افرادی که در یک رابطه ناسالم هستید معمولا بیشتر اوقات چنین احساساتی را بصورت مکرر تجربه میکنند.
اولین قدم این است که رابطه ناسالم را شناسایی کنید. معمولا شناخت علایم و نشانههای چنین رابطه هایی سخت نیست. همین که احساس خوبی در این رابطه ندارید میتواند مشخص شود که شما در یک رابطه نادرست قرار دارید.
گاهی اوقات بهصورت خواسته یا ناخواسته هر دو طرف در حق هم بی احترامی میکنند، هم دیگر را آزار میدهند و خلاصه آنچه که باید در یک رابطه دو طرفه رعایت شود از سوی طرفین نادیده گرفته میشود.
اگر هنوز دوست دارید در رابطه باقی بمانید بهترین کار این است که در مورد شرایط حال حاظر با طرف مقابل خودتان صحبت کنید. شاید واقعا اتفاقاتی که در حال رخ دادن است سوء تفاهمی بیش نباشد. شاید شناخت شما از هم آن طوری که باید کامل نیست و با سوء تفاهمات همدیگر را آزار داده اید.
چنانچه متوجه ایراد رابطه و مشکلات جاری شدید و برای آن قدمی برداشتید، میتواند رابطه را به حالت سالم و طبیعی بازگرداند. با تغییر رفتار و درس گرفتن از اشتباهات براحتی میتوان یک رابطه سمی را به رابطه سالم تبدیل کرد. وجود خطوط قرمز و رعایت حقوق متقابل در یک رابطه سالم بسیار حائز اهمیت است.
در برخی از روابط نیز، یکی از طرفین همواره در رابطه سود میبرد و به هرآنچه که میخواهد میرسد. در حالی که دیگری تقریبا در بسیاری از موارد به خواسته خود نمی رسد. گاهی اوقات از خواسته و نیاز خود میگذریم تا شخص دیگر به چیزی برسد. برای چند بار چنین کاری پسندیده است. اما زمانی که بارها و بارها تکرار شود جوری که به یک عادت تبدیل شود رابطه را به سمیت میکشاند. بطور کلی چه خواسته چه ناخواسته اگر تنها یکی از دو طرف از یک رابطه سود ببرند آن رابطه سمی است و باید از شر آن خلاص شد.
سخن پایانی از وبسایت نسخه
زمانی یک رابطه سالم است که برای طرفین رابطه به یک اندازه سود و منفعت وجود داشته باشد. در شادی و غم بهتر است به یک نسبت سود و زیان برند. دو طرق باید با هم پیشرفت کنند، آزادی های خودشان را داشته باشند، برای هم تبدیل به پله ترقی شوند و از هیچ سعی و تلاشی برای پیشرفت هم دریغ نکنند. اما زمانی که فقط یک طرف سود ببرد و یا به هم احترام نگذارند یا آزادی های هم را سلب کنند یا مانع رشد هم شوند آن رابطه ناسالم است و یک رابطه سمی تلقی میشود. چنانچه درگیر چنین رابطه ای هستید یا تصمیم به درست کردن رابطه بگیرید یا از آن رابطه به راحتی خلاص شوید.