بسیاری از افراد دارای تیپ شخصیتی نوع D هستند. این افراد معمولا اجتماع گریز و بدبین هستند، به گونهای که به سختی با دیگران معاشرت میکنند. و اغلب افکار و احساسات خود را از دیگران پنهان میکنند. ویژگیهای منفی زیادی در افراد تیپ D دیده میشود. اما برای تعدیل این ویژگیها یا تغییر کامل آنها راه کارهایی وجود دارد. روشهایی که کمک میکند تا زندگی برای این افراد لذتبخش و بهتر شود. با در پیش گرفتن چنین روشهایی سلامتی فیزیکی این اشخاص نیز به خطر نخواهد افتاد.
یادگیری راههای جدید برای مقابله با استرس، افزایش امید به زندگی، خوشبینی و غلبه بر دوری گزینی از اجتماع، میتواند عوامل کلیدی در کمک به افراد با تیپ شخصیتی D باشند. گام های مفیدی که شخصیت تیپ D میتواند برای بهبود کیفیت زندگی خود بردارد، شامل موارد زیر است:
شناسایی و به چالش کشیدن الگوهای قدیمی گفتار منفی، میتواند به مردم کمک کند تا بدانند که چگونه این الگوها، تصمیم گیریها، رفتارها و روابط شما را تحت تاثیر قرار داده است. برای پیدا کردن و شناسایی این الگوها وقت بگذارید. و پس از شناخت کامل آن ها سعی کنید الگوهای مناسبی برای جایگزینی الگوهای قدیمی پیدا کنید.
برخورد یا مقابله با غم و اندوه، استرس و نگرانی میتواند یک چالش برای بسیاری از شخصیتهای نوع D باشد. درک این که چگونه این احساسات چگونه و در چه مواقعی شکل میگیرند و چه تاثیراتی میگذارند، مقابله با آنها را آسانتر میکند. استفاده از رفتارهای جدید و سالم، برای کمک به مقابله با لحظات پریشانی میتواند مفید باشد. از آنجایی که بسیاری از افراد نوع D افکار، احساسات و حالات واقعی خود را پنهان میکنند و بروز نمیدهند، پیدا کردن راههای ابراز احساسات و تمرین این راه کارها میتواند به مرور زمان باعث بهبود ویژگیهای منفی تیپ شخصیتی نوع D شود.
همانطور که در ابتدا نیز گفته شد، افراد با شخصیت تیپ D معمولا از اجتماعات میگریزند و تمایلی به بودن در جمع از خود نشان نمیدهند. یکی از راههای غلبه بر افکار منفی این تیپ شخصیتی حضور مناسب و موفق در اجتماعات است.
توجه و تمرین برای انجام کارهای فوق میتواند به مرور زمان شخص را به بودن در جمع تشویق کنند.
تمرین منظم و انجام ورزش به صورت روزمره میتواند به این افراد کمک کند. ورزش و فعالیت منظم به افراد دارای شخصیت تیپ D کمک میکند که احساسات خود را بهتر کنترل کنند. و رفتارهای مناسبی از خود بروز دهند. انجام فعالیت منظم برای کسانی که دارای ویژگیهای شخصیتی نوع D هستند، می تواند به آنها اجازه دهد که احساسات خود را بهتر تنظیم کند تا عکس العمل های طبیعی و مناسبتری داشته باشند. انجام ورزش منظم همچنین به تنظیم عملکرد هورمونهای بدن کمک میکند و شخص را به داشتن زندگی سالم و نرمالتر سوق میدهد.
افراد تیپ D استرس زیادی را تحمل میکنند. یادگیری راههای سالم برای مدیریت لحظات استرسزا به این افراد کمک میکند تا کمتر به بیماری و تنش مبتلا شوند. تکنیکهایی مانند تنفس، تمرکز ذهنی و تمرینات شکرگزاری نمونههایی از راههای مناسب برای مدیریت موقعیتهای استرسزا هستند.
افرادی که دارای ویژگی های تیپ شخصیتی نوع D هستند، باید احساسات امیدوارانه و توانمندانهای برای تغییر در زندگی خود داشته باشند. شناسایی حتی کوچکترین پیروزی ها و موفقیتها و جشن گرفتن آنها میتواند به مردم کمک کند تا احساسات بهتر و مثبت تری داشته باشند. خودکارآمدی مفهومی است که بیان میکند ما از عهده انجام کارها برمی آییم و موثر واقع میشویم . جشن گرفتن موفقیتها باعث میشود افراد دارای تیپ شخصیتی نوع D تمام موفقیتهای خود را ببینند و دست از خود کم بینی بردارند.
یادگیری چگونگی اعتماد کردن به دیگران، برقراری ارتباط موثر و شراکت سالم میتواند در افزایش کیفیت زندگی افراد با شخصیت تیپ D موثر باشد. مشاور و روانشناس میتواند به این افراد کمک کند تا راه هایی ایجاد رابطه سالم و مفید را بیاموزند و از برقراری ارتباط هراسی نداشته باشند.
امید و چگونگی خوشبینی برای افراد نوع D یک چالش است. یادگیری مهارتها و شیوههای تعیین اهداف معنیدار میتواند به این افراد کمک کند تا به وضوح ارزش و اولویتهای شخصی خود را تعیین کنند. تعیین اهداف کوتاهمدت میتواند به آنان اجازه دهد تا یاد بگیرند که چگونه امید به زندگی، خوشبینی و اعتماد به نفس خود را بالا ببرند.
تمرینات ذهنی، دعا و مدیتیشن میتواند شخصیت تیپ D را در یافتن آرامش، افزایش امنیت، به دست آوردن امید به زندگی کمک کند. هرچه ذهن افراد دارای تیپ شخصیتی نوع D آرامتر و مثبت تر باشد توانایی مقابله با استرس و اضطراب بهتر میشود و تصمیم گیری در لحظه برایشان آسانتر و بدون ترس خواهد بود.