اوتیسم به عنوان نوعی از اختلال اجتماعی در کودکان در نظر گرفته می شود و برای پیشرفت تعامل و ارتباطات اجتماعی نیاز به کمک بیشتری در تمام محیط ها دارد . اغلب همراه با رفتارها محدود شده ایی مشاهده می شود . تمام این ویژگی ها بر کارایی روزانه فرد در محیطهای مختلف از جمله خانه و موسسات آموزشی اثر گذار است .
کاردرمانی و گفتار درمانی به عنوان مداخله اولیه برای بررسی تعامل و ارتباط اجتماعی و مهارتهای بعدی کارکردی زندگی به کار برده می شوند که در تمام محیطها لازم است . در حالیکه درمان واقعی در کلینیک های خاص و یا در خانه ( از طریق برنامه آموزشی ) اتفاق می افتد، تیم کار درمانی و گفتار درمانی به دقت با والدین ، معلمان و مراقبین کار می کنند تا استراتژیهایی که برای رشد مهارتها در مهد کودک ها و مدارس میتواند کمک کننده باشد ، اجرا شوند .
کار درمانی بر بالابردن مهارتهای کودکان در خانه ، مدرسه و در محیط های اجتماعی و بازی با دوستان متمرکز است . کاردرمانی هم چنین به بالابردن تواناییهای کودک مبتلا به اوتیسم در این موارد کمک می کند :
گفتار درمانی به درک و استفاده کودک از زبان برای تعامل اجتماعی ، بازی ، خواندن و نوشتن کمک میکند هم چنین به کودک مبتلا به اوتیسم کمک می کند تا تواناییهایش در موارد زیر پیشرفت کند :