جراح ارتوپدی یک پزشک متخصص است که به تشخیص و درمان آسیب و اختلالات اسکلتی-عضلانی میپردازد. طبق تحقیقات دانشگاه پنسیلوانیا، این حرفه نیاز به حدود ۱۴ سال آموزش رسمی برای کسب گواهینامه معتبر، جهت شروع کار و حرفه خود است. این متخصصان معمولا در بیمارستانها و کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی به ارائه خدمات میپردازند
جراحی ارتوپدی یکی از زمینههای پرطرفدار و مورد تقاضا در حرفه پزشکی است. این محبوبیت شامل هر دو تخصص ارتوپدی یعنی تخصصهای جراحی و غیر جراحی است. متخصصان در تخصصهای ارتوپدی به درمان:
بر روی:
فراتر از عمل جراحی ارتوپدی عمومی نیز، پزشکانی هستند که در قسمتهای خاصی از بدن از جمله ستون فقرات، پا و مچ پا تخصص دارند. که در ادامه به تفصیل به توضیح آنها پرداختهایم.
جراحان ارتوپدی برای تمامی افراد در در تمامی سنین، از نوزادان تا سالمندان، خدمات جراحی انجام میدهند. طیف گستردهای از ناهنجاریها و اختلالات استخوانی و سیستم عضلانی توسط جراحان ارتوپد جراحی میشود. برخی از بیماریهایی که توسط متخصصان جراحی ارتوپدی درمان میشود به قرار زیر است:
از آنجا که جراحان ارتوپدی اغلب اختلالات نخاعی را درمان می کنند، نقش آنها اغلب با جراحان اعصاب که اقدام به درمان اختلالات نخاعی میکنند، همپوشانی دارد.
ابزارهای تشخیصی که در ارتوپدی استفاده می شود شامل:
برخی از رایجترین موارد تشخیصی در این حوزه عبارتند از:
عمل جراحی که در حوزه ارتوپدی صورت میگیرند بسیار گستره هستند. در این مقاله به تعدادی از رایجترین انواع عملهای جراحی ارتوپدی میپردازیم.
از آنجا که بیماریها و شیوههای درمانی در این تخصص بسیار وسیع و متنوع است، جراحان ارتوپدی اغلب به صورت اختصاصی در زی شاخه های این تخصص مشغول به فعالیت میشوند. این تخصصها ممکن است درمان برخی از بیماریهای خاص، اندام خاصی از سیستم اسکلتی، یا جراحی رده سنی خاصی باشد. (برای مثال جراح ارتوپدی اطفال)
تعدادی از شاخصترین و رایجترین زی شاخه های تخصص جراحی ارتوپدی به شرح زیر است:
برخی از تخصصها در این زمینه فقط مختص به جراحان ارتوپد نمیشود. برای مثال در جراحی دست، جراحان پلاستیک نیز نقش اساسی ایفا میکنند. آنها قادر به جراحی و پیوند دست نیز هستند.
ملاقات با یک جراح ارتوپدی بهطور قطع برای بار اول، کمی ترسناک و تنشزا خواهد بود. به دلیل اینکه بیشتر افراد، هنگام ویزیت در شرایط نامناسبی قرار دارند. بیمار یا آسیب شدید دیده. و یا امید به بهبودی چندانی ندارد. سعی کنید قبل از ویزیت یک جراح ارتوپدی، از وضعیت خود و شرایط بیماری و علایم آگاه باشید. تا جراح دید درستی از وضعیت شما داشته باشد.
روز ویزیت حتما تمام مدارک خود را به همراه داشته باشید:
هنگامی که علایم و نشانههای بیماری و وضعیت خود را برای جراح توضیح میدهد، از کوچکترین علایم نیز نگذرید. اگر درد یا نشانههای مزمن دارید که به صورت متناوب، یا در زمانهای مشخصی بروز میکند را نیز به جراح بگویید. اگر از قبل این نشانهها را روی کاغذ بنویسید، ویزیت زودتر و بهتر انجام میشود.
برای اینکه از شیوه درمان و روند بیماری خود مطلع شوید سعی کنید سوالات زیر را از جراح ارتوپدی خود بپرسید: