پوست…سخت، خشک، نرم، پر از کک و مک… معمولا تا وقتی یک خال روی پوستمان نبینیم زیاد نگران آن نخواهیم بود. خال ها بسیار متداول اند. اکثر افراد در حداقل ۱۰ سالگی و تا سن ۴۰ سالگی خال گوشتی دارند. خال های گوشتی صورتی، قهوه ای مایل به زرد یا قهوه ای هستند که وقتی رخ می دهند که سلول های رنگدانه، که به عنوان ملانوسیت شناخته می شوند، به صورت خوشه ای رشد کنند. معمولا این اتفاق در نواحی که در معرض خورشید هستند اتفاق می افتد.
بیشتر خال ها کوچک اند و به ندرت رشد می کنند و ضرر می رسانند. به ندرت به ملانوم یا تومر، یک نوع سرطان پوستی، تبدیل می شوند. با این حال داشتن بیش از ۵۰ خال باعث افزایش خطر تومر می شود. به همین دلیل است که اگر متوجه تغییری در خال های خود شدید باید سریعا به دکتر مراجعه کنید.
تغییر رنگ که روی کل سطح خال اثر بگذارد باید جدی گرفته شود. متاسفانه، خال های گوشتی مقدار زیادی ملانین در خود جای داده اند و معمولا تاریک تر از دیگر نقاط پوست هستند. این مورد تغییر رنگ را بسیار سخت می کند. یک خال عادی صورتی، قرمز رنگ، و قهوه ای و سیاه است. خال سیاهی که به عنوان نشانه زیبایی هم شناخته می شود. اگر متوجه یک خال شدید که از دیگر خال ها متفاوت است، حواستان به آن باشد. اگر تغییر رنگ ادامه پیدا کرد و یا خال رنگ غیر معمول ابی یا سفید به خود گرفت به پزشک مراجعه کنید.
خال های گوشتی معمولا به یک اندازه هستند. برای مثال، اگر موقعی که متوجه آن شدید فقط یک نقطه بود.، باید تقریبا به همان اندازه بماند. اگر خالی دارید که مدام بزرگ تر می شود، به پزشک مراجعه کنید. این مورد برای وقتی که یک خال از قطر یک مداد هم بزرگ تر بود صدق می کند و باید به دکتر مراجعه کنید.
خال ها گرد هستند. اگر یک خال گوشه های غیر طبیعی دارد که خراب شده و یا خفیف شده است به پزشک مراجعه کنید. همین مورد برای وقتی که خال سطحی خشک، سخت و یا فلس مانند دارد صدق می کند.
خال ها به لباس شما مالیده شده و شروع به خارش می کنند. با این حال، اگر خارش خال بسیار شدید شد، خون ریزی یا ترشح کرد، به پزشک مراجعه کنید. خارش و خون ریزی یکی از نشانه های تومر است.