سوزش سر دل یک شکایت رایج در بزرگسالان به ویژه پس از خوردن یک وعده غذای دلچسب و یا تند می باشد. با این حال، نوزادان و کودکان نیز می توانند احساس سوزش در قفسه سینه را تجربه کنند. بر اساس برخی برآوردها، حدود ۲٪ از کودکان بین ۳ تا ۹، و ۵ درصد از کودکان سنین ۱۰ تا ۱۷سال، دچار سوزش سر دل کودکان می شوند. این علائم می تواند حتی در دوران نوزادی شروع شود.
سوزش سر دل در نوزادان و کودکان خردسال معمولا نشانه ای از ریفلاکس معده به مری (که همچنینGERD و یا بازگشت اسید به مری نامیده می شود) می باشد. این بیماری هنگامی رخ میدهد که اسید معده به طرف مری- لوله ای که دهان را به معده متصل می کند- بالا بیاید. یک عضله در پایین مری به نام اسفنکتر تحتانی مری (LES) وجود دارد که به طور معمول اسید را در معده نگه می دارد. اما اگر LES بیش از حد شل شود، اسیدهای قوی معده می توانند بالا آمده و بافت ظریف مری را آزرده سازند در نتیجه منجر به سوزش سر دل و علائم دیگر شوند.
GERD یک بیماری ناراحت کننده اما بسیار شایع در نوزادان است. نیمی از تمام نوزادان کمتر از ۳ ماه علائم این بیماری را دارند. بیرون آمدن آب دهان یکی از نشانه های رایجGERD است، بسیاری از کودکان نیز ناراحتی ناشی از سوزش سر دل را تجربه می کنند که می توان آن را با ایراد گیری در هنگام غذا خوردن مشاهده کرد.
در کودکان کوچکتر، علت سوزش سردل معمولا دستگاه گوارش نابالغ است. در کودکان بزرگتر، خطرات عبارتند از اضافه وزن، قرار گرفتن در معرض دود غیرمستقیم و خوردن انواع خاصی از مواد غذایی (برای مثال، غذاهای ادویه دار). کودکان مبتلا به بیماری های عصبی مانند فلج مغزی، نیز در معرض خطر بیشتری هستند.
سوزش سر دل مانند حس سوزش در قفسه سینه، گردن و گلو احساس می شود.
اگر علت سوزش سردل GERD است، نوزاد یا کودک ممکن است نشانه های دیگری را نیز تجربه کند، مانند:
علاوه بر احساس ناراحتی، نوزادان دارای سوزش سر دل ممکن است به خوبی قادر به افزایش وزن نبوده و رشد نکنند. ممکن است به علت بالا آمدن مکرر اسید به مری، مری زخم شود. اگر GERD درمان نشود، می تواند به تنگی مری یا ایجاد سلول های غیر طبیعی در بافت مری منجر شود (یک بیماری به نام مری بارت). خونریزی در مری و مشکلات تنفسی سایر عوارض می باشند.
اغلب تشخیص واضح سوزش سر دل در کودکان کوچکتر کار سختی است. زیرا برای آنها بیان نشانه های بیماری نسبت به بزرگسالان دشوارتر است. به جای احساس سوزش در قفسه سینه ، آنها ممکن است سوزش سر دل را به عنوان یک درد معده که بالاتر از شکم است بیان کنند.
اگر در فرزندتان هر گونه علائم سوزش سردل یا GERD مشاهده کردید، به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید. ممکن است به یک متخصص به نام متخصص گوارش ارجاع داده شوید. متخصص گوارش، بیماری های دستگاه گوارش را درمان می کند.
پزشک فرزندتان را معاینه کرده و در مورد علائم آن می پرسد. آزمایشات برای سوزش سر دل که ناشی از GERD می باشند عبارتند از:
درمان به سن کودک شما و علت سوزش سر دل بستگی دارد.
گرچه معمولا سوزش سردل زمانی که کودک به یک سالگی می رسد خود به خود برطرف می شود، اما سوزش سر دل در نوزادان می تواند به سختی درمان شود. یک مطالعه که چندین روش خانگی تسکین سوزش سر دل را بررسی کرده است – از جمله قرار دادن نوزاد در هنگام خواب در یک وضعیت عمودی تر- غلیظ کردن شیرکودک، و یا استفاده از پستانک، این مطالعه نشان داده است که اکثر این روش ها تاثیری ندارند (حتی اگر هنوز هم توصیه شوند). اگرچه ممکن است آروغ زدن نوزاد و یا نگه داشتن او بصورت قائم برای حدود ۳۰ دقیقه پس از تغذیه کمک کننده باشد.
اگر سوزش سردل به خودی خود درمان نشد، داروها می توانند موثر باشند. داروهای سوزش سردل عبارتند از:
همچنین می توانید این روش ها را امتحان کنید که به تسکین سوزش سر دل مکرر در کودکان کمک می کنند:
اگر علایم ادامه داشتند، ممکن است دارو مورد نیاز باشد. در موارد نادر، کودک ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشد. روشی به نام فوندوپلیکاسیون وجود دارد، که با بستن قسمت بالایی معده و در اطراف اسفنکتر تحتانی مری (حلقه عضلانی که با باز و بسته شدن اجازه می دهد تا غذا به معده وارد شود) یک راه باریک را ایجاد می کند که مانع از بالا آمدن اسید معده می شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com