مهارت های اجتماعی، مهارت هایی هستند که ما هر روز برای برقراری ارتباط و تعامل با دیگران از آنها استفاده می کنیم. این مهارت ها شامل ارتباطات کلامی و غیر کلامی مانند صحبت کردن، اشاره کردن، بیان چهره ای و زبان بدن است.
اگر فردی بداند که در موقعیت های اجتماعی چگونه رفتار کند و هنگام برقراری ارتباط با دیگران، قوانین نوشته شده و ضمنی را درک کند؛ می توان گفت او دارای مهارت های اجتماعی قوی است.
کودکان دارای به اختلالات طیف اوتیسم (ASD)، اختلالات رشدی فراگیر (در غیر این صورت مشخص نیست) و سندروم آسپرگر، با مهارت های اجتماعی مشکلاتی دارند.
مهارت های اجتماعی در توانمند کردن یک فرد برای برقراری و حفظ تعاملات مثبت با دیگران، حیاتی هستند. بسیاری از این مهارت ها، در ایجاد و حفظ رابطه ی دوستی بسیار مهم هستند. تعاملات اجتماعی همیشه به سادگی ایجاد نمی شوند و فرد باید بتواند استراتژیهای مناسبی را بکار گیرد؛ به عنوان مثال، زمانی که مشکلاتی در تعاملات با دیگران به وجود می آید، باید توانایی حل درگیری را داشته باشد.
برای افراد همچنین مهم است که با دیگران همدلی داشته باشند (به عنوان مثال، بتوانند خود را جای دیگران بگذارند و احساسات آنها را بشناسند)، زیرا این کار باعث می شود دیگران را درک نموده و به احساسات آنها پی ببرند.
اگر کودک در مهارت های اجتماعی خود مشکل داشته باشد؛ او
زمانی که یک کودک در مهارت های اجتماعی مشکلاتی دارد؛ همچنین ممکن است در موارد زیر هم مشکلاتی داشته باشد:
مداخله درمانی برای کودکی که در مهارت های اجتماعی مشکلاتی دارد؛ مهم است زیرا:
زمانی که کودکان در مهارت های اجتماعی مشکل دارند؛ همچنین ممکن است در موارد زیر هم مشکلاتی داشته باشند:
چنانچه کودک شما در مهارت های اجتماعی مشکل دارد؛ توصیه می شود با یک گفتار درمان مشورت کنید.
چنانچه نگرانی های دیگری دارید (به غیر از مهارت های اجتماعی)، مشاوره با گفتار درمان و کار درمان برای رفع این نگرانی ها ممکن است توصیه شود.
با تشکر از تورج عنبرا – کارشناس کاردرمانی