قلب مثل هر ماهیچه دیگری در بدن به طور ثابت و مستمری به اکسیژن و مواد غذایی نیاز دارد . قلب سه سرخرگ کرونری دارد که دو سرخرگ بزرگ ، سرخرگهای شاخه ایی هستند , خون اکسیژن دار را به ماهیچه قلب میرسانند . اگر یکی از این عروق یا شاخه ها به طور ناگهانی مسدود شوند ، بخشی از قلب نیازمند اکسیژن میشود که به این حالت ایسکمی قلبی گفته میشود .
اگر ایسکمی قلبی زیاد طول بکشد ، بافت قلبی نیازمند ، خواهد مرد و به این ترتیب حمله قلبی اتفاق می افتند در حالت دیگر انفارکتوس میوکاردی رخ میدهد که مرگ ماهیچه قلبی نامیده میشود .
بیشتر حمله های قلبی طی چند ساعت اتفاق می افتند و از زمان شروع حمله ، هرگز منتظر کمک نمی ماند. در بعضی موارد هیج علامتی ندارد اما بیشتر حمله های قلبی همراه با درد صدری است .
علائم دیگر حمله قلبی ، کوتاه شدن تنفس ، سرگیچه ، ضعف یا تهوع است . درد حمله قلبی شدید در ابتدا همراه با بسته و فشرده شدن قلب قابل تشخیص است که ممکن است ثابت و یا مستمر باشد . اغلب زنان کمتر علائم درد صری دارند و ممکن است احساس سنگینی درون قفسه سینه یا درد در بازوها ، گردن ، پشت یا فک داشته باشند .
بسیاری از قربانیان حملات قلبی در ابتدا از آنژین که همراه با درد قفسه سینه و شبیه به حمله ی قلبی است ، شکایت می کند که در نتیجه ایسکمی تشدید میشود .
میزان تفاوت عمدتا با یکی از این درجات مشخص میشود : در آنژین جریان خون برمی گردد و در بعد از چند دقیقه فروکش میکند و قلب به طور دائمی آسیب نمی بیند . در حمله قلبی جریان خون به شدت کم می شود و یا کاملا مسدود میشود ، درد مدت زمان طولانی تر باقی می ماند و بدون درمان ماهیچه قلب از بین خواهد رفت .
در حدود ۲۵ درصد حملات قلبی در ابتدا بدون هیچ علامت هشدار دهنده ایی اتفاق می افتند که اغلب با پروسه ایی به نام ایسکمی ساکت در ارتیاط است و در عبور جریان خون انقطاعهایی رخ میدهد و به دلایل نامعلومی بدون درد است اگرچه بافت قلب آسیب می بیند . این مشکل با تست الکتروکاردیوگرام قابل تشخیص است . اغلب افراد دیابتی این مشکل را دارند .
افراد دیگری حمله ی قلب را با علائم آنفولانزا یا بیماری رفلاکس اشتباه میگیرند که سبب سوزش قلب میشود .
یک چهارم افرادی که دچار حمله قلبی میشوند قبل ار رسیدن به بیمارستان فوت می کنند و افراد دیگری از مشکلات تهدید کننده دیگری تا رسیدن به بیمارستان رنج میبرند .
اتفاقات جدی مربوط به سکته ، نامنظم بودن ضربان قلب ، نارسایی قلبی ، تشکیل لخته های خون در پاها یا قلب و اتساع عروق و تورم در ناحیه ضعیف قلب میباشد . اما افرادی که از حمله قلبی جان سالم به در میبرند و مشکل خاصی بعد از چند ساعت ندارند شانس بهتری برای بهبودی کامل دارند . بهبودی اغلب پروسه ایی حساس است زیرا هر حمله قلبی با درجات مختلف قلب را ضعیف می کند اما معمولا فرد به زندگی طبیعی خود ادامه میدهد . با توجه به شدت حمله ی قلبی ، فرد ممکن است علائم زیر را تجربه کند :
بیشتر حملات قلبی در نتیجه بیماری عروق کرونری است که با نام تصلب شرایین یا سخت شدن عروق هم شناخته میشود در این حالت لخته هایی با پلاکهای کلسیمی به مرور زمان تشکیل میشوند . در نتیجه عامل محرک حمله قلبی ، لخته های خونی است که جریان خون را مسدود می کند .
در اوایل دهه ۱۹۸۰ محققان اثبات کردند تقریبا عامل بیشتر حمله های قلبی پلاک مخرب نیست بلکه به علت تشکیل لخته های خونی مثل دلمه در قسمتهای بالای پلاک است که جریان خون را در عروق باریک مسدود می کند که پارگی پلاکی گفته میشود و در حال حاضر پزشکان بر این باورند پلاکها خطر کمتری برای حمله ی قلبی دارند زیرا انسداد خفیف تری ایجاد می کنند که پس از مدتی پارگی اتفاق افتاده و لخته ی خون ایجاد میشود
هم چنین ممکن است حمله های قلبی در اثر اسپاسم عروق کرونر اتفاق بیافتد در جاییکه عروق قلب به طور موقتی منقبض میشوند اگرچه این دلیل نادری محسوب میشود .
تحقیقات اخیر نشان میدهد التهاب نقشی در بروز حمله قلبی دارد . به این ترتیب که وقتی عروق ملتهب میشوند احتمال تشکیل پلاکهای چربی بیشتر میشود.
در حالیکه پروسه مرحله به مرحله حمله قلبی کاملا مشخص نشده است اما ریسک فاکتورهای ان به خوبی شناخته شده اند که میتوان به فشار خون بالا ، کلسترول بالا ، اضافه وزن و مصرف سیگار و سبک زندگی پشت میز نشینی اشاره کرد . هم چنین اینطور گفته میشود استرس خطر حمله را بالا میبرد و کار سخت و هیجان بالا هم از عوامل محرک حمله قلبی هستند .از عوامل پرخطر دیگر میتوان به دیابت و سابقه خانوادگی حمله قلبی اشاره کرد .
ترجمه شده از: webmd.com