امروزه به علت شیوع وگسترده شدن بیماری های موی سر در زنان و مردان روش های بسیاری جهت جلوگیری از آن ها و یا درمان بیماری ها به وجود آمده است. برخی افراد با استفاده از این روش ها بازخورد های مثبتی می گیرند و برخی دیگر چندین روش را امتحان می کنند تا بازخورد مورد نظرشان را بگیرند.
این امر با توجه به گسترش مراکز زیبایی امری معمول است چرا که خدمات مشاوره ای مناسبی می توان دریافت کرد. از مهم ترین مشکلات در حوزه ی مو ، ریزش مو است . ریزش مو بیماری بسیار شایع بین مرد و زن است و روش های بسیاری نیز برای تقویت مو ، جلوگیری از ریزش مو و یا درمان ریزش مو وجود دارد. از جمله روش هایی که علاوه بر جلوگیری و درمان ریزش مو به تقویت موی سر کمک شایانی می نماید ، مزوتراپی است.
این روش از جمله روش های جدید و نوآورانه است که برای درمان ریزش مو ، ویتامین ها و عناصر تغذیه ای را از طریق تزریق به سرعت در اختیار فولیکول های مو قرار می دهد. از همین جهت که در این روش م.اد مغدی به سرعت به موها می رسد در مدت زمان اندک بسیاری از مشکلات مو از بین می روند. بعلاوه ب موها مجددا شروع به رشد می کنند یعنی رشد موها تسریع می شود و ضخامت آن ها نیز افزایش می یابد . این روش یکی از بهترین روش ها در درمان بیماری های مختلف مو می باشد .
مزوتراپی Mesotherapy یک روش درمانی کاملا جدید و پیشرفته است که روز به روز به حیطه عملکرد درمانی آن افزوده میشود. این روش به دلیل پاسخدهی بسیار سریعتر نسبت به دیگر روشهای درمانی مثل داروهای خوراکی و کم بودن عوارض آن به دلیل مصرف بسیار اندک دارو و اثرات کاملا موضعی آن، روز به روز مورد استقبال بیشتر از سوی مردم و پزشکان قرار گرفته است.
این تکنیک برای اولین بار سال ۱۹۵۲ میلادی در فرانسه توسط دکتر مایکل پیستور ابداع شد. در آن زمان از داروهای گیاهی و ویتامینها برای تقویت شرایط پوستی به کمک تکنیک مزوتراپی استفاده میشد. ۱۰ سال بعد اولین انجمن مزوتراپی در دنیا شکل گرفت و از آن تاریخ به بعد این تکنیک پیشرفتهای بسیاری کرد و مزوتراپی مدرن که امروز از آن استفاده میشود به وجود آمد.
از سال ۱۹۸۶ مزوتراپی (Mesotherapie) توسط آکادمی ملی پزشکی فرانسه به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از طب سنتی شناخته می شود.در سال ۲۰۰۰ برای اولین بار این تکنیک توسط خبرنگاران بخش علمی و پزشکی به کشور آمریکا وارد شد و بعد از آن در سال ۲۰۰۵ مزوتراپی کمکم در دیگر کشورها مورد توجه و استقبال قرار گرفت. هر روز ، هزاران تن از پزشکان سراسر جهان استفاده از مزوتراپی برای کمک به دهها هزار نفر از بیماران استفاده می کنند. کشور ما نیز جزو کشورهایی بود که تکنیک مزوتراپی در سال ۲۰۰۵ به آن وارد شد و بسرعت در همه شاخهها پیشرفت و رشد کرد و مورد استفاده قرار گرفت.
مزوتراپی یک درمان غیر جراحی در حیطه پزشکی زیبایی ست و در حقیقت استفاده از دوزهای کم دارو با تزریقهای مکرر، در ناحیه مورد نظر است. داروهای مورد استفاده در مزوتراپی شامل داروهای هومیوپاتی، عصاره های گیاهی، ویتامین ها، مواد معدنی و آمینو اسیدها می باشد. گلوله های دارویی بسیار کوچک به طور مستقیم به داخل مزودرم (لایه میانی پوست) وارد می شود. این لایه از پوست دارای خواص بسیار ویژه درمانی می باشد.
مزوتراپی می تواند برای از بین بردن سلولیت، افزایش سرعت کاهش وزن، جوان سازی و درمان چاقی موضعی استفاده شود. مزوتراپی یک روش بدون درد و بدون نیاز به بیحسی است و با زندگی روزمره بیماران تداخلی ندارد. یعنی شما بعد از انجام آن، نیازی به استراحت در منزل ندارید و میتوانید مثل تمام روزهای عادی به فعالیتهای خود بپردازید.
کاربردهای مزوتراپی بسیار گسترده است یعنی این روش در بخش های مختلف زیبایی کاربرد دارد.علاوه بر رشد و تقویت مو، در جوانسازی پوست ، عمل های لاغری و … کاربرد دارد. در هر یک از این موارد نحوه ی انجام طبعا متفاوت است . بحث اصلی مورد نظر این نوشتار نیز مزوتراپی مو می باشد.
ترکیبات دارویی مورد استفاده در مزوتراپی باعث تقویت جریان خون در رگهای خونی پوست سر و بهبود تغذیه و خونرسانی به فولیکولهای مو میشود.
این ترکیب دارویی شامل اسیدهای آمینه، ویتامینها و عنصر روی میباشد و تزریق آن در پوست سر باعث سلامتی و زیبایی بیشتر موهای شما خواهد شد.
ویتامین B که در ترکیب داروهای مزوتراپی وجود دارد باعث رفع شوره سر، تقویت فولیکولهای مو و بهبود عملکرد غدد چربی میشود.
رنگدانه ملانین از سفید شدن موها جلوگیری میکند و رنگ طبیعی آنها را تقویت مینماید.
به طور کلی مواد و ترکیبات موجود در داروهایی مزوتراپی، لیست بلندبالایی دارد. علاوه بر آن برای هر شخص ترکیبات مختلفی بر اساس شرایط و نیازهای او و نوع داروهایی که برای درمان عارضه شناخته شده نیاز دارد، تهیه میشود.
به طور کلی در این روش ویتامین ها و مواد مغذی مو به تشخیص پزشک معالج با استفاده از آزمایشاتی که قبلا از بیمار خود گرفته به صورت یک ترکیب آماده می شود و از طریق سرنگ به سر تزریق می شود . اینروش برای رشد مجدد مو جزو روش های بی خطر و بدون درد است. تنها زمان تزریق دردی به اندازه ی نیش زنبور رافرد احساس می کند.
جهت اثرگذاری و نتیجه بخش بودن عمل مزوتراپی با توجه به هزینه های آن ، انجام عمل تزریق در این روش به صورت چند مرحله ای انجام می شود. بطور متوسط ۲ تا ۵ جلسه لازم است البته بستگی به میزان رشد موها ، میزان ریزش مو، قدرت موهای سر و آزمایشات انجام شده قبل از عمل دارد که تماما به تشخیص پزشک معالج می باشد تزریق ها نیز می تواند به صورت هفتگی یا چند بار در هفته انجام شود و معمولا در مدت یکماه کلیه تزریق ها انجام می شود
اثرگذاری روش مزوتراپی بستگی زیادی به انجام دقیق در هر یک از جلسات مزوتراپی دارد و تخصص پزشک در این امر بسیار مهم است که جهت اطمینان از این مورد می بایستبه بهترین مرکز مزوتراپی مراجعه نمود.
مزوتراپی مو میتواند بسیاری از مشکلات و بیماری های مو و پوست سر را درمان کند به همین دلیل در بسیاری از موارد توصیه میشود.با استفاده از مزوتراپی میتوان به راحتی به درمان نازکی و ریزش مو پرداخت بدون این که عوارض خاصی برای بیمار به وجود آید.معمولا اکثر بیماران بعد از جلسات مزوتراپی به نتایج قابل قبولی دست پیدا میکنند البته برای این که دچار عوارض خاصی نشوید باید به بهترین مرکز مزوتراپی مو مراجعه کنید.
علت اصلی بروز ریزش مو، تولید افراطی برخی از هورمونها و نیز کمبود عناصر مغذی است. برای آن که علت اصلی ریزش موی شما مشخص شود، و پزشک بتواند شیوه درمانی را پیشنهاد دهد که با توجه به شرایط شما بهترین نتیجه را داشته باشد. اما این روش در بیشتر موارد موثر و کارا است.
هر شخصی که دچار ریزش مو، نازکی تارهای مو و یا قصد تقویت موهای خود را داشته می تواند تحت مزوتراپی مو قرار گیرد اما همان طور که اشاره شد برای کسب نتیجه کامل بهتر است ابتدا تحت نظر پزشک با انجام آزمایشات خون و تست های تخصصی علل ریزش مو را ریشه یابی کنید و در کنار انجام مزوتراپی مو، درمان مناسب را انجام دهید.
همچنین در مواردی که فرد حساسیت و آلرژی پوستی به مصرف محلول های ضد ریزش مو از قبیل ماینوکسیدیل داشته و یا حوصله مصرف روزانه محلول ها را ندارد مزوتراپی جایگزین مناسبی است.
همچنین با توجه به برخی ملاحظات و مخاطرات این روش، انجام آن برای گروه های زیر نیز توصیه نمی شود:
۱ـ خانمهای باردار
۲ ـ بیماران قلبی ـ عروقی
۳ ـ افرادی که دچار سرطانهای پیشرفته هستند.
۴ ـ کسانی که دارای سوابق آلرژی و حساسیت به داروهای خاص هستند.
۵ ـ افرادی که در حال استفاده از داروهای ضدانعقاد هستند ( در این افراد احتمال ایجاد هماتوم و خونریزی زیاد است).
۶ ـ افراد دیابتی بخصوص آنهایی که دیابت کنترل نشده دارند ( زیرا سطح ایمنی این افراد پایین
است و ممکن است دچار عفونتهای شدید شوند).
۷ ـ افرادی که دارای بیماری نوروپاتی هستند.
۸ ـ اشخاصی که دچار بیماری پسوزیاریس (صدف) هستند.
مزایا و معایب مزوتراپی مو:
در کنار کلیه مزایای روش مزوتراپی این متد نیز مانند تمامی روش های مورد استفاده جهت درمان و ریزش مو یا تقویت موی سر مخاطرات خاص خود را دارد. این مخاطرات می توتند به صورت عوارض بعد از عمل بروز کند.
البته باید اشاره نمود مزوتراپی مزایای قابل توجهی را نسبت به سایر روش های تقویت مو دارد. مهم ترینآن مزیت ها این است که موها در مدت زمان کوتاهی تقویت می شوند و عوارض اندکی به وجود می آورد.
علاوه بر این هزینه های مزوتراپی در حد قابل قبولی است و بر خلاف روش هایی همچون کاشت مو اغلب افراد می توانند از آن استفاده نمایند. البته هزینه ی مزوتراپی با توجه به شرایط هر فرد و نحوه ی انجام این تکنیک متغیر است. در واقع این امر و فزونی مزایا بر معایب این روش در حال حاضر باعث گسترش روز افزون آن در سراسر دنیا شده است.
به طور خلاصه مزایا و معایب این روش عبارتند از :
همچنین اگر انجام مزوتراپی را به یک پزشک حاذق و باتجربه بسپارید و نیز داروهای تزریقی استاندارد و تایید شده باشد، انجام این روش عوارض چندانی ندارد. با توجه به این که در این روش باید تزریق انجام شود، شما در نواحی تزریق دچار سوزش خواهید شد. بهتر است پیش از انجام این روش داروها بر روی بیمار تست شود تا در صورت واکنشهای الرژیک ، تزریق انجام نشود.
در نهایت باید بدانیم مزوتراپی برای ریزش مو های ارثی به اندازه روش هایی مانند کاشت مو تاثیر گذار نخواهد بود. و این مسئله جزو ضعف های روش در مقابل سایر متدهای درمان ریزش مو و تقویت موها می باشد.