زیبایی و آراتگی ظاهری همواره برای افراد مختلف در جوامع گوناگون از جایگاه و اهمیت ویژه ای برخوردار است، به طوری که امروزه مدلینگ یک از مشاغل پردرآمد به شمار می آید. مو و ابرو در زنان و مردان و ریش و سبیل در آقایان و مژه در خانم ها تأثیر بسزایی در این زیبایی ظاهری دارد.
افراد با سلایق مختلف چهره ها و مدل های خاصی را جهت انجام آرایش و پیرایش می پسندند. گاهی اوقات افراد تمایل پیدا می کنند وضعیت ظاهری خود را به مدلی که مدنظرشان می باشد، نزدیک کنند و یا ممکن است فرد در مواردی که ذکر شد دچار نقصان باشد که این کمبود می تواند ناشی از آسیب های بیرونی یا متابولیسم درونی فرد باشد.
این موارد افراد را به سمت جبران این مهم سوق می دهد. یکی از روش هایی که جهت رفع نقایص ظاهری انجام می شود، عمل های زیبایی می باشد. یکی از انواع عمل های جراحی زیبایی، کاشت ریش و سبیل است که به طبع جهت کسانی کاربرد دارد که دچار نقص در این ناحیه می باشند.
یکی از عللی که افراد به کاشت ریش و سبیل یا مو روی می آورند آن است که فرد بنا به دلایلی دچار ریزش مو در نواحی مختلف می باشد و این امر در واقع به عنوان یکی دیگر از نواقص یادشده به شمار می آید.
ریزش مو، ریش و سبیل می تواند علل مختلفی داشته باشد. نخست باید به علل فیزیولوژیکی اشاره کرد که ممکن است فرد به لحاظ بدنی دچار ضعفی باشد که منجر به ریزش ریش ها می شود و یا ممکن است فرد دچار اختلالات هورمونی شده باشد و این اختلال منشأ اثر ریزش ریش ها شده باشد.
از دیگر سو ژنتیک فرد نیز بسیار در این امر تاثیرگذار است. بدین ترتیب که ژنتیک هم می تواند عامل کم پشتی ریش ها باشد هم می تواند عامل ریزش مو باشد و حتی ممکن است فرد به طور مادرزادی دچار فقدان مو در نواحی ریش و سبیل باشد.
جوشگاه های ناشی از ضربه یا سوختگی یا عمل های جراحی نیز از دیگر علل فقدان ریش در برخی نواحی صورت می باشد. اثر داروهای بیهوشی هم ممکن است در درازمدت باعث ریزش مو در فرد شود که این ریزش مو ممکن است در نواحی صورت، ریش و سبیل هم باشد.
گاهی اوقات ریزش ریش ها یا فقدان آن به دلیل ترمیم شکاف لب می باشد و یا امکان دارد ریزش مو ناشی از بیماری های ایجادکننده جوشگاه زخم باشد. در موارد معدودی نیز التهاب فولیکول های مو در ناحیه صورت باعث ریزش ریش و سبیل می شود کاشت ریش و سبیل به چه کسانی توصیه می شود؟
در بین عمل های مختلف جراحی زیبایی در حوزه کاشت مو می توان گفت کاشت ریش و سبیل نسبتا نوپا می باشد و افراد کمتری به سمت استفاده از آن می روند. هر چند که در سال های اخیر به دلیل افزایش گرایش به مدل های معروف دنیا و پیروی از مد روز تعداد عمل های کاشت ریش و سبیل بیشتر شده است اما همچنان این روش طرفداران خاص خود را دارد.
در واقع می توان گفت هر کسی که آرزوی داشتن موهای ضخیمتر و پرتر صورت را دارد میتواند متقاضی خوبی برای کاشت ریش باشد. مردانی که دچار نازک شدن یا ریزش ناخوشایند ریش خود هستند و ظاهر استوارتری برای موهای صورت خود میخواهند، میتوانند از این روش بهره مند شوند. کاشت ریش برای مردانی که دارای اسکار پس از جراحی، سوختگی و سایر آسیبها هستند، از اهمیت ویژهای برخوردار است. موهای پیوند شده را میتوان به طور مستقیم به اسکارها منتقل کرد تا هر علامتی را که روی صورت قرار دارد و ترجیح میدهید آن را پنهان کنید، را پوشانده و به طور دائم مخفی کند.
از دیگر سو می توان به افرادی اشاره کرد که دچار ریزش مو می باشند یعنی افرادی که به طور ژنتیکی ریش و سبیل آنها رشد نمیکند یا ریش کمپشت دارند و یا قسمتهایی از آن خالی است. افرادی که قسمتی از ریش صورت آنها به دلیل زخم یا سوختگی و یا بخیه، رشد نمیکند و با این عمل علاوه بر رویش دوباره ریشها میتوانند جای زخم و سوختگی را بپوشانند. افرادی که ریش پراکندهای دارند و دوست دارند خط ریش مرتبی داشته باشند. افرادی که الگوی پر پشت یا کم پشت بودن موهای صورت خود را میخواهند تغییر بدهند.
عمل کاشت ریش و سبیل در کسانی که میان ۲۰ تا ۲۲ سال دارند میتواند اجرا شود به این دلیل که در این سنین، سطح هورمون های شخص به اندازه پایهای رسیده است. کاشت ریش و سبیل طبیعی برای آقایانی بهتر است که میخواهند ته ریش دو روزه ای را بر روی صورت خود داشته باشند اما به خاطر موهای نامرتب صورت و یا نبود آنها، این امکان برایشان میسر نیست.
کاشت ریش و سبیل در واقع همان کاشت مو می باشد که محل قرار گرفتن موی پیوند شده متفاوت است در علم روز دنیا از تمامی روش هایی که جهت کاشت مو استفاده می شود، در کاشت ریش و سبیل نیز کاربرد دارد.
کاشت ریش کاملا شباهت به کاشت موی سر دارد، اما کاشت ریش از میزان حساسیت و دقت بالاتری برخوردار است. برای کاشت ریش باید به جهت رشد موها یا به اصطلاح زاویه خواب موها دقت شود. در صورتی که به این موارد توجه شود، کاشت ریش بسیار دقیق تر و طبیعی تر خواهد بود.
پس از استخراج فولیکول های مو از نواحی انتقال دهنده، آنها از هم جداسازی میشوند و در سطح صورت شکاف های بسیار ریزی در جهت رویش موها ایجاد می شود تا فولیکول های استخراج شده در نواحی مورد نظر با سوزن های بسیار ریز و نازکی بدون آسیب رسانی به پوست پیوند زده میشوند.
گرفت هایی که جدید پیوند زده شده مانند موی معمولی رشد میکند و این حالت برای همیشه ادامه خواد داشت.
موی پیوند زده شده طبیعتا خصوصیات قبلی خود را حفظ خواهد کرد و ریزش نخواهد داشت و از الگوی ریزش مو یا کم پشت بودن موها در ناحیه ای که کاشته شده پیروی نمی کند و ثابت باقی خواهد ماند.
علاوه بر مردانی که به طور ژنتیکی ریش یا سبیل آن ها رویش نمی کند ،مردانی که قسمتهایی از ریش آن ها تراکم کمتری دارد و یا قسمت هایی از آن خالی است مناسب ترین کاندیدا ها برای این عمل هستند.
کاشت ریش طبیعی برای افرادی که بر اثر وجود جای زخم یا جای سوختگی یا جای بخیه ی عمل جراحی روی صورت بخشی از موهای صورت آن ها رشد ندارد ، بسیار مناسب است. با انجام این عمل می توان جای زخم و سوختگی و بخیه را با کاشت مو پوشاند و از قرار گرفتن در معرض دید حفظ کرد.
کاشت ریش برای افرادی که دوست دارند چانه آن ها کمی ته ریش داشته باشد و افرادی که دوست دارند یک خط ریش زیبا و مشخص داشته باشند اما موهای صورت آن ها کم پشت و پراکنده است ، بسیار مناسب است.
کاشت ریش را میتوان برای افرادی انجام داد که الگوی پر پشت یا کم پشت بودن موهای صورت خود را می خواهند تغییر بدهند با این کار می توان شکل و فرم چهره فرد را تغییر داد.
یکی از روش ها برای کاشت ریش، استفاده از خود ریش است. اگر فرد ریش داشته باشد، می توان ریش ها را از مکان هایی که نیازی نیست برداشت و در مکان مورد نظر پیوند زد. این عمل به کمک تیغه های کمتر از یک میلیمتر انجام میشود. این روش در صورتی قابل انجام است که فرد ریش داشته باشد.
اما نوع دیگر پیوند و یا کاشت ریش، در صورتی است که فرد فاقد ریش است. در این حالت موها از ناحیه سینه، گردن و نواحی اطراف ریش برداشته و در محل مورد نظر کاشته می شوند.
البته مقدار موها به شما بستگی دارد. بعضی ها با ریش کم پشت و بعضی ها با ریش پرپشت موافق اند. کمترین مقدار موها برای پیوند ریش ۱۰۰۰ عدد است. همچنین بیشترین عدد ۳۰۰۰ است.
برای کاشت سبیل، ردیف نازکی مو از پشت سر برداشته می شود. سپس تارهای مو را جدا می کنند و آنها را می کارند. در کاشت سبیل هم تعداد موها به درخواست شما بستگی خواهد داشت. البته تعداد حداقل موها ۴۰۰ و حداکثر ۸۰۰ برای ناحیه سبیل می باشد. پس از ۴ تا ۶ ماه هم می توان دوباره اقدام به کاشت سبیل در نواحی کم تراکم کرد.
بیشتر بخوانید:
کاشت ابرو
هزینه کاشت ابرو
همانطور که گفته شد مشابه سایر انواع خدمات ترمیم مو، پیوند مو به صورت از ناحیه سر بیمار گرفته میشود. مویی که در ناحیه سر رشد می کند، همواره دارای ساختار مشابه و فرآیند رشد عادی مشابه موهای ریش و سبیل است و به این ترتیب متخصصان میتوانند از این مو برای کاشت ریش و سبیل طبیعی نیز استفاده کنند.
هنگامی که بیمار به ظاهر مورد نظر خود با کاشت مو رسید، این نتایج میتواند دائمی باشد اما مشابه سایر موهای طبیعی بدن، نیازمند مراقبت هم هست. به منظور اطمینان از ایجاد ظاهر کاملاً طبیعی پس از کاشت موی صورت، پیوند های مو به صورت تکی و دو تایی بر روی صورت انجام میشود و نتیجه این ترمیم مشابه حالت عادی رشد موهای ریش و سبیل است.
متخصصان همچنین به دقت محل کاشت پیوندها را کنترل میکنند تا به این ترتیب زاویه مناسب برای کاشت مو به منظور شبیه سازی ظاهری طبیعی برای موهای صورت ایجاد شود. به این منظور پیوندهای مورد نیاز به صورت میکروسکوپی گرفته و کاشته می شوند و به این ترتیب ریسک باقی ماندن جراحت بر روی پوست پس از کاشت ریش و سبیل به حداقل میرسد.
کاشت ریش و سبیل همانند کاشت ابرو، مژه و مو روش های گوناگونی دارد. برخی از این روش ها متفاوت تر و جدیدتر می باشند که با توجه به رشد و پیشرفت علم و دستیابی به روش های جدید به سمتی رفته اند که یا نحوه عمل راحت تر شود و یا اثرات مخرب احتمالی حین عمل مانند استفاده از داروهای بیهوشی کمتر شود و یا پس از انجام عمل ، مراقبت ها و عوارض کمتری ایجاد شود.
تفاوت روش ها معمولا به صورت کلی و بنیادی نیست و نحوه کلی عملکرد در کاشت ریش و سبیل مشابه است. همانطور که ذکر شد معمولا فولیکول های مو از ناحیه ای از بدن برداشت شده و به روی صورت با یک روش و قاعده و نظم معین پیوند داده می شود تا موهای صورت حالت طبیعی خود را داشته باشند.
از جمله تفاوت هایی که در عمل های جراحی و کاشت ریش وجود دارد می توان به این اشاره کرد که ناحیه ای که مو از آن برداشت می شود می تواند متفاوت باشد یا شکل برداشت مو تفاوت هایی داشته باشد، یعنی به طور مثال موها به صورت تکی برداشت شود یا یک نوار از موهای سر یا ناحیه دیگر جدا شود.
همچنین می توان به این نکته نیز اشاره کرد که معمولا روش های جدید مبتنی بر آنالیز و آزمایشاتی است که قبل از انجام عمل از فرد گرفته می شود تا با بهترین تحلیل توسط متخصص امر جراحی زیبایی، مستعدترین موها جهت پیوند در ناحیه صورت شناسایی شوند. از جمله روش های کاشت ریش و سبیل می توان به روش های FUT، FUE، SUT، SUE اشاره نمود.
به گفته عمده کارشناسان از بین تمامی روش های کاشت ریش و سبیل بهترین روش استفاده از تکنیک های SUT و FUE می باشد که در حال حاضر به صورت انحصاری در ایران در برخی کلینیک های زیبایی انجام می شود.
کاشت ریش با تکنیک های SUT و FUE بدون جراحی بوده و درد و خونریزی ندارد همچنین پس از انجام کاشت ریش و سبیل با تکنیک فوق دیگر شاهد عوارض جانبی نبوده و دوران نقاهتی را تجربه نخواهید کرد
ریش و سبیل یکی از رکن های زیبایی آقایان می باشد به نوعی که ۹۹% آقایان علاقه دارند که ریش و سبیل پر پشتی داشته باشند زیرا باعث بالا رفتن اعتماد به نفس شان می شود