یکی از اقسام عمل های زیبایی کاشت ریش و سبیل می باشد. مشابه سایر انواع خدمات ترمیم مو، پیوند مو به صورت از ناحیه سر بیمار گرفته میشود. مویی که در ناحیه سر رشد می کند، همواره دارای ساختار مشابه و فرآیند رشد عادی مشابه موهای ریش و سبیل است و به این ترتیب متخصصان میتوانند از این مو برای کاشت ریش و سبیل طبیعی نیز استفاده کنند.
هنگامی که بیمار به ظاهر مورد نظر خود با کاشت مو رسید، این نتایج میتواند دائمی باشد اما مشابه سایر موهای طبیعی بدن، نیازمند مراقبت هم هست. به منظور اطمینان از ایجاد ظاهر کاملاً طبیعی پس از کاشت موی صورت، پیوند های مو به صورت تکی و دو تایی بر روی صورت انجام میشود و نتیجه این ترمیم مشابه حالت عادی رشد موهای ریش و سبیل است.
متخصصان همچنین به دقت محل کاشت پیوندها را کنترل میکنند تا به این ترتیب زاویه مناسب برای کاشت مو به منظور شبیه سازی ظاهری طبیعی برای موهای صورت ایجاد شود. به این منظور پیوندهای مورد نیاز به صورت میکروسکوپی گرفته و کاشته می شوند و به این ترتیب ریسک باقی ماندن جراحت بر روی پوست پس از کاشت ریش و سبیل به حداقل میرسد.
کاشت ریش و سبیل همانند کاشت ابرو، مژه و مو روش های گوناگونی دارد. برخی از این روش ها متفاوت تر و جدیدتر می باشند که با توجه به رشد و پیشرفت علم و دستیابی به روش های جدید به سمتی رفته اند که یا نحوه عمل راحت تر شود و یا اثرات مخرب احتمالی حین عمل مانند استفاده از داروهای بیهوشی کمتر شود و یا پس از انجام عمل ، مراقبت ها و عوارض کمتری ایجاد شود.
تفاوت روش ها معمولا به صورت کلی و بنیادی نیست و نحوه کلی عملکرد در کاشت ریش و سبیل مشابه است. همانطور که ذکر شد معمولا فولیکول های مو از ناحیه ای از بدن برداشت شده و به روی صورت با یک روش و قاعده و نظم معین پیوند داده می شود تا موهای صورت حالت طبیعی خود را داشته باشند.
از جمله تفاوت هایی که در عمل های جراحی و کاشت ریش وجود دارد می توان به این اشاره کرد که ناحیه ای که مو از آن برداشت می شود می تواند متفاوت باشد یا شکل برداشت مو تفاوت هایی داشته باشد، یعنی به طور مثال موها به صورت تکی برداشت شود یا یک نوار از موهای سر یا ناحیه دیگر جدا شود. همچنین می توان به این نکته نیز اشاره کرد که معمولا روش های جدید مبتنی بر آنالیز و آزمایشاتی است که قبل از انجام عمل از فرد گرفته می شود تا با بهترین تحلیل توسط متخصص امر جراحی زیبایی، مستعدترین موها جهت پیوند در ناحیه صورت شتاسایی شوند. از جمله روش های کاشت ریش و سبیل می توان به روش های FUT، FUE، SUT، SUE اشاره نمود.
به گفته عمده کارشناسان از بین تمامی روش های کاشت ریش و سبیل بهترین روش استفاده از تکنیک های SUT و FUE می باشد که در حال حاضر به صورت انحصاری در ایران در برخی کلینیک های زیبایی انجام می شود.
کاشت ریش با تکنیک های SUT و FUE بدون جراحی بوده و درد و خونریزی ندارد همچنین پس از انجام کاشت ریش و سبیل با تکنیک فوق دیگر شاهد عوارض جانبی نبوده و دوران نقاهتی را تجربه نخواهید کرد
ریش و سبیل یکی از رکن های زیبایی آقایان می باشد به نوعی که ۹۹% آقایان علاقه دارند که ریش و سبیل پر پشتی داشته باشند زیرا باعث بالا رفتن اعتماد به نفس شان می شود.
طبعا هر عمل جراحی عوارضی را به همراه دارد. کاشت ریش و سبیل هم از این قاعده مستثنی نیست و بعد از انجام عمل جراحی ممکن است برخی علائم ظهور و بروز پیدا کند که باید آنها را جدی گرفت و در صورت مشاهده با پزشک معالج خود مشورت نمود.
البته تمامی عوارضی که در این قسمت ذکر می شود ممکن است در یک فرد بروز نکند و یا حتی این احتمال وجود دارد در برخی افراد علائم و عوارضی مشاهده نشود اما به طور معمول پس از کاشت ریش و سبیل التهاب در نواحی پیوند شده تقریبا اجتناب ناپذیر است. مطمئنا آنچه به فرد کمک می کند تا کمتر دچار عوارض پس از عمل جراحی شود رعایت اصول بهداشتی و مراقبتی پس از عمل می باشد که در رأس آنها رعایت بهداشت فردی قرار دارد. فرد می بایست با پزشک خود حداقل تا یک ماه در ارتباط باشد و مورد ویزیت قرار گیرد.
همچنین در صورت تجویز داروی خاصی از طرف متخصص فرد باید آنها به طور مرتب مصرف نماید و اگر پزشک جهت شستشوی صورت، صابون خاصی پیشنهاد می شود، فرد حتما از آن استفاده کند. از جمله موارد قابل توجه آن است که در هیچ کجای بدن مویی وجود ندارد که کاملا شبیه موی ریش و سبیل باشد بنابراین موهای کاشتهشده با موهای فعلی ریش و سبیل تا حدی مطابقت ندارند و معمولا موهای کاشته شده از لحاظ مشخصات ظاهری (مثل رنگ، ضخامت و…) تا حدی با موهای قبلی ریش و سبیل تفاوت خواهند داشت البته باید در انتخاب محل دهنده مو برای کاشت ریش و سبیل دقت کرد تا این مشکل تا حد امکان کمتر شود.
از آنجا که با لوازمی که در حال حاضر برای کاشت ریش و سبیل (که البته بسیار ظریف و میکروسکوپیک هستند)، استفاده میشوند، نمیتوان تراکمی شبیه ریش و سبیل طبیعی ایجاد کرد، فاصله موهای کاشته شده بیشتر از موهای طبیعی ریش و سبیل خواهدبود. البته میتوان در جلسههای دوم و سوم کاشت ریش و سبیل، این فاصلهها را کم کرد ولی به هر حال تراکم آن هیچوقت شبیه ریش و سبیل طبیعی نخواهد شد.
با توجه به چرببودن طبیعی پوست صورت در ناحیه، امکان بروز جوشهای چرکی پس از کاشت ریش و سبیل بیشتر از کاشت موی سر است بنابراین گاهی باید بیمار برای مدتی پس از کاشت ریش و سبیل آنتیبیوتیک مصرف کند. البته این مشکل رشد موهای کاشتهشده را مختل نخواهد کرد.
به طور کلی بعضی از عوارض جانبی معمول بعد از جراحی کاشت ریش عبارتند از: خارش و سوزش، تورم در اطراف نواحی درمان شده، درد در ناحیه صورت و پوست سر، قرمزی صورت و پوست سر، سفت شدن صورت و پوست سر
بیشتر بخوانید:
همانطور که گفته شد مهمترین اقدامی که باعث تأثیرگذاری عمل کاشت مو می شود رعایت اصول مراقبتی پس از عمل جراحی می باشد. پزشک متخصص جراحی، پس از انجام عمل این اصول را به فرد باید متذکر شود و هشدارهای لازم را در صورت عدم رعایت این اصول به فرد مورد عمل ابلاغ نماید. در رأس مراقبت های پس از عمل جراحی رعایت بهداشت فردی و اصول شستشوی صورت پس از عمل اهمیت دارد.
فرد باید حداقل تا ۲۴ ساعت پس از انجام عمل از شستشوی صورت خودداری نماید تا بدن و صورت به حالت طبیعی متابولیسم خود بازگردد. جهت شستشوی روزانه و استحمام نیز حتی الامکان باید از صابون و شامپوی مخصوص که پزشک توصیه می نماید، استفاده کند.
روند مراقبت های پس از عمل باید حداقل تا یک ماه ادامه داشته باشد و پس از آن نیز به پزشک مراجعه شود و پس از مشورت با وی در صورت تأیید او روند طبیعی از سر گرفته شود. در بحث مراقبت های پس از عمل جراحی کاشت ریش و سبیل از برخی معافیت ها باید اجتناب نمود. این فعالیت ها به صورت تیتروار عبارتست از:
باید دقت داشت حدود دو تا سه هفته پس از جراحی پیوند ریش، موهای پیوند شده میریزند. این وضعیت طبیعی و موقت است. همین از دست دادن ناگهانی مو در جراحی کاشت موی معمول اتفاق میافتد. سرانجام مو دوباره رشد میکند و ریش شما را پر مینماید.
پس از کاشت ریش و سبیل طبیعی، بیمار می تواند موهای صورت خود را اصلاح کرده و ظاهر موهای صورت را با توجه به نظر خود تنظیم نماید. برای ایجاد یک ظاهر طبیعی، موهای ریش و سبیل به صورت منفرد و گاهی اوقات دو تایی کاشته میشوند. در این زمان باید مراقبت کافی در ارتباط با کاشت موهای صورت در ارتباط با محل دقیق پیوندها و زاویه آنها به عمل آید. هنگامی که موها در محل کاشته شد، نتایج حاصل از آن برای بیمار دائمی خواهد بود.
یکی از موارد مهم که مورد توجه آقایان نیز می باشد آن است که نحوه اصلاح صورت باید به چه ترتیبی باشد. به طور معمول از بیماران خواسته می شود که بین ده روز تا دو هفته پس از کاشت ریش و سبیل از اصلاح کردن موهای صورت خود خودداری کنند.
البته این زمان که توسط جراح تعیین می شود با توجه به شرایط هر بیمار متفاوت است. بعضی از بیماران میتوانند یک هفته پس از کاشت ریش و سبیل با آرامی و احتیاط موی صورت خود را کوتاه کنند و ریش و سبیلی که کاشته شده تا حداقل ده روز مانند ته ریش باقی میماند.
پس از عمل شما نباید به مدت ۵ روز ناحیه ریش و سبیل را به آب بزنید. همچنین بعد از ۱ روز می توانید به سرکار خود بروید. اما آثار عمل باقی خواهد ماند که البته زیاد نیست. همچنین پس از ۳ ماه موها برای همیشه رشد می کنند.
نتایج حاصل از پیوند مو به صورت و کاشت ریش و سبیل دائمی و همیشگی هستند. مویی که جدیدا پیوند زده شده مانند موی معمولی رشد خواهد کرد این حالت برای همیشه ادامه خواد داشت. موی پیوند زده شده طبیعتا خصوصیات قبلی خود را حفظ خواهد کرد و ریزش نخواهد داشت و از الگوی ریزش مو یا کم پشت بودن موها در ناحیهای که کاشته شده پیروی نمیکند و ثابت باقی خواهد ماند.
افرادی که در ناحیه ریش و سبیل پیوند مو انجام می دهند در مقایسه با کسانی که پیوند موی سر انجام داده اند ، به طور واضح و آشکارتری رشد موی خود را مشاهده میکنند. معمولا دو ماه پس از کاشت مو شما رشد چشمگیری را در موهای پیوند زده شده خواهید دید. در صورتی که میخواهید بگذارید ریش و سبیل شما خیلی بلند شود باید بین ۴ تا ۶ ماه وقت بگذارید.