کاشت مژه مانند کلیه عمل های جراحی مخاطرات خاص خود را دارد هر چند این مخاطرات بسیار گسترده نیست اما توجه به آنها به بهتر شدن عمل کاشت مژه کمک بسیاری می کند. خطرات کاشت مژه در حالت کاشت دائم با حالت کاشت موقت متفاوت است. در کاشت دائم مژه عملا یک فرآیند جراحی اجرا می شود.
حساسیت این عمل تقریبا زیاد است چون در محل چشم در حال انجام است در اکثر روش های کاشت مژه از بیهوشی یا بی حسی موضعی استفاده می شود که عوارض مخربی دارد و این مساله از نخستین خطرات این عمل می باشد. از دیگر خطرات می توان به احتمال بروز عفونت پس از عمل اشاره کرد . بعد از کاشت مژه پلک ها و چشم دچار التهاب می شوند این التهاب می تواند نشانه عفونت باشد و باید آن را جدی گرفت .
در مورد کاشت موقت مژه که بیشتر به نام اکستنشن مژه معروف است مهمترین خطر درباره استفاده از چسب های صنعتی جهت اتصال مژه به پلک می باشد که باید در استفاده از آن دقت ویژه ای داشت.
این چسب ها نباید حاوی موادی باشند که سوزش چشم را به دنبال دارد. مخاطرات فیزیکی که منشا خطای انسانی دارد و در حین هر عملی هم می تواند بروز کند نیز در این عمل وجود دارد. به علت حساسیت محل جراحی و احتمال بروز اشتباه فردی باشد دقت ویژه ای در انتخاب پزشک و مرکز زیبایی داشت. دقت و ظرافت عمل در حین کاشت مژه بسیار مهم است زیرا در صورت عدم وجود این دو فاکتور احتمال بروز خطرات افزایش می یابد.
کاشت مژه یک عمل زیبایی در ابعاد کوچک است . عمل های زیبایی به مانند هر عمل دیگری نیازمند تجربه و تخصص است . این تجربه و تخصص زمانی اهمیت بیشتری پیدا می کند که بدانیم عمل در ناحیه ای از بدن انسان انجام می شود که حساسیت بسیار بالایی دارد و دقت فوق العاده ای را می طلبد .
این مهم لزوم مراجعه به پزشک جهت انجام عمل را تایید می کند . امروزه عمل های زیبایی و روش انجام آن ها توسعه بسیاری یافته است . همراه شدن با این روند نیازمند یک پیش زمینه علمی در زمینه جراحی های زیبایی می باشد که باید گفت تنها در صورت داشتن تخصص در همین زمینه نمی توان با این جریان همراه شد . یعنی یک فرد باید در حوزه ی زیبایی تخصص داشته باشد ، تا به طبع آن بتواند روش های نوین این علم را فرا بگیرد و به کار ببندد که استفاده از روش های جدید با توجه به نیاز مراجعین جزو مهمترین مسائل پیرامون عمل های زیبایی می باشد . کاشت مژه دائم یا موقت فرآیندی دارد که با تجربه نیز قابل یادگیری است.
البته دقت عمل و ظرافت در کار نیز بسیار مهم است که این مورد هم با تمرین و تکرار در شرایط آموزش قابل دستیابی است هر چند این آموزش ها در کلینیک های زیبایی نیز وجود دارد اما بدون شک بهترین آموزش ها را افرادی دریافت می کنند که از طریق مراکز معتبر آموزشی یا دانشگاه ها اقدام به یادگیری امر می کنند که پزشکان و تکنسین ها از جمله این افراد هستند.
در مورد کاشت مژه باید افزود در این فرآیند تنها نحوه انجام این عمل و امکانات و تجهیزاتت حین عمل از اهمیت برخوردار نیستند بلکه مشاوره های پیش از عمل و کنترل های پس از عمل نیز مهم است. کسی که عمل جراحی زیبایی در زمینه کاشت مژه انجام می دهد باید بتواند با بررسی وضعیت جسمی ، روحی و روانی بیمار بهترین بهترین روش انجام عمل را انجام دهد و قبل از عمل جهت ایجاد انواع آمادگی ها در فرد مشورت لازم را به او بدهد .
پس از عمل یا کاشت موقت مژه نیز با توجه به مخاطرات پس از کار این فرآیند ها فرد باید بتواند راهه های مقابله با مخاطرات را به صورت صحیح در مورد افراد مختلف به کار ببندد یعنی اگر فرد پس از عمل دچار التهاب و کبودی پلک شود اپراتور باید بتواند تشخیص دهد منشا این التهاب کدام است و بهترین راه درمان آن چه روشی می باشد این امر تنها توسط فردی قابل انجام است که تخصص کاشت مژه دائمی یا موقت را داشته باشد.
امروزه پیشرفت علم به انسان کمک کرده است تا هر ناممکنی را ممکن سازد و ابعاد گسترده تری از مسائل پی ببرد در حوزه بهداشت و درمان، دانش و فناوری کمک شایانی در یافتن راه های جدید درمان بیماری ها یا جبران اثرات آنها به بشریت کرده است. یکی از عمل هایی که در سالیان اخیر ابداع گردیده است، عمل های زیبایی است. این عمل ها دو کارایی برای افراد دارد.
نخست جبران نقصان احتمالی در یکی از اجزا بوده و دوم افزایش زیبایی ظاهری در فرد. عمل کاشت مژه نیز به همین ترتیب است. افراد یا به جهت جبران ریزش مژه های خود به پزشک زیبایی مراجعه می کنند یا جهت افزایش زیبایی، چرا که مژه ها تاثیر خاصی در زیبایی افراد دارد. این عم به دو روش کاشت موقت و دائم انجام می شود.
کاشت مژه طبیعی در مقایسه با چسباندن مژه مصنوعی حالت ظاهری طبیعی تری دارد اما روند انجام آن پیچیده تر و سخت تر می باشد و نیاز به عمل جراحی دارد. کلیت انجام عمل کاشت مژه طبیعی قابل رشد تقریبا شبیه هم می باشد یعنی ابتدا موهای سر جهت پیوند برداشت شده و فولیکول های مو جد می شود و جهت پیوند در محل ابروها بادقت و ظرافت قرار می گیرد.
حال تفاوت روش های کاشت مژه دائم در نحوه برداشت فولیکول های مو و یا در محل پیوند ابروها می باشد. در روش نخست که روش عمومی کاشت مژه می باشد، موهای قسمتی از پوست سر به صورت یک نوار از پشت سر یا گوش جدا می شود و پس از برداشت فولیکولها، موها در محل رشد مژه با استفاده از دستگاه مخصوص قرار داده می شوند و عمل پیوند انجام می شود.
در این حالت باید مژه ها در تعداد زیاد کاشته و دقت کافی در کاشت آنها اعمال شود. در این روش رشد مژه ها زودتر انجام می شود اما این نمی تواند دلیل رشد بهتر مژه ها هم باشد و ممکن است از مژه های کاشت شده درصدی باز هم ریزش کنند.
در روش دیگر موها به صورت تکی از سر برداشته می شوند و سپس فولیکول ها مو جدا می شوند. از طرف دیگر در پلک بالایی نزدیک به محل رشد مژه ها یک شکاف ظریف ایجاد می شود و فولیکول ها برداشته شده در آن شکاف قرار می گیرد و سپس با بخیه موضعی محل پوشانده می شود . در این حالت رشد مژه ها کندتر می باشد اما کیفیت رشد و تراکم آن ها خیلی بهتر می باشد و به ندرت مژه های کاشته شده دچار ریزش می شوند.
اخیرا در برخی کشورهای جهان کاشت مژه با لیزر هم ابداع شده اما به دلیل عوارض ناشی از آن برای چشم، همچنان دانشمندان حوزه ی زیبایی به دنبال بهبود این روش و کاهش اثرات مخرب آن می باشند و اکثر پزشکان و متخصصین کاشت مژه این حرفه را از آن این روش می دانند.
در کنار کاشت دائم ، کاشت موقت هم به روش های مختلفی انجام می شود. در برخی رو ش ها مژه ها به صورت تکی لابه لای مژه های خود فرد قرار می گیرد و در برخی دیگر از روش مژه به صورت دسته ای روی پلک ها و در محل مژه ها چسبانده می شود
در روش های پیشرفته تر با استفاده لیزر شیارهایی در مژه ها ایجاد می شود که چسب مژه را تثبیت می کند و ماندگاری مژه کاشت شده را افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید:
بهترین مرکز کاشت ابرو
بهترین دکتر کاشت ابرو
امروزه به علت سادگی عملیات کاشت مژه بالاخص زمانی که فرد می خواهد از خدمات کاشت موقت یا اکستنشن استفاده کند، مراکز کاشت مژه بسیار گسترش یافته است به طوری که در آرایشگاه ها و سالن های زیبایی هم این کار انجام می شود. کاشت مژه به عنوان یک حرفه، تخصص ویژه خود را می طلبد.
هر چند ممکن است افراد به علت هزینه های امر رو به مراکز کم اعتبار و بعضا نامعتبر رو بیاورند. اما باید توجه داشت این اقدام عواقب مشخصی دارد که از جمله آن عمر کوتاه مژه کاشته شده می باشد. در مورد کاشت دائم مژه به علت پیچیدگی بیشتر و نیاز به تجهیزات تخصصی و به روز حتما باید فرد به مراکز معتبر که از مراجع ذیصلاح مجوزهای لازم را دریافت نموده اند مراجعه نماید.
زیرا تنها در این مراکز پزشکان، مشاوران و متخصصان گرد هم آمده اند. البته در مورد کلینیک ها نیز فرد باید تحقیقات لازم را به عمل بیاورد و حتی المقدور رزومه کاری پزشکان فعال مرکز را بررسی نموده و با مشورت و آگاهی مرکز مورد نظر را برای کاشت دائم یا اکستنشن مژه انتخاب نماید. از دیگر موارد مهم در انتخاب مرکز کاشت مژه ارائه خدمات مناسب پس از انجام عمل می باشد که هم شامل خدمات درمانی احتمالی می باشد، هم شامل مشاوره با بیمار می باشد تا فرد دوران نقاهت را به سلامت طی نماید و تا حد ممکن از مشکلات جانبی کار مانند ورم چشم ها یا عفونت در آن ناحیه جلوگیری شود.
در صورت دقت در انتخاب درست کلینیک زیبایی، فرد می تواند از بابت استفاده از مواد و ابزار معتبر و مرغوب نیز آسوده خاطر باشد. در مورد انتخاب مرکز کاشت مژه یک نکته شاخص دیگر هم وجود دارد که فرد نباید اسیر تبلیغات شبکه ها و رسانه ها شود و باید سعی کند خودش تحقیقات لازم را انجام دهد و در این راه از تجربیات موفق دیگران هم استفاده نماید.
یکی از مراکز فعال در زمینه جراحی های زیبایی و کاشت مژه ، مرکز کاشت مژه طب هیر می باشد که با داشتن مدارک و مجوزهای لازم از سازمان ها و مراجع ذیصلاح و نیز با بهره بردن از بهترین پزشک های کاشت مژه سالیان متمادی است که به مشتریان خدمات ارائه می دهد . این مرکز با سابقه ی چندین سال تجربه در حوزه زیبایی همچنان به جهت برآوردن حداکثر نیاز های مشتریان به دنبال توسعه فرآیند ها و خدمات می باشد و در زمینه کاشت مژه موقت و دائم نیز به دنبال استفاده از روش های نوینی می باشد که مشکلات احتمالی پس از این عمل ها به حداقل برساند.