کاشت مژه یکی از روش های نوین جبران نقصان کم پشتی مژه ها یا ریزش مژه می باشد. در حال حاضر این نوع پیوند تمایلات بسیاری را نسبت به خود جذب نموده است چراکه مژه ها تاثیر خاصی در زیبایی و جذابیت چهره ی افراد دارد به طوریکه تعدادتی از افرادی که کاشت مژه انجام می دهند صرفا به دنبال افزایش جذابیت و زیبایی هستند .
عمل کاشت مژه به دو روش کلی انجام می شود . نخست کاشت دائم مژه می باشد که مشتمل بر یک عمل جراحی ساده شبیه به آنچه در کاشت مو انجام می شود می باشد حالت دیگر کاشت موقت، مصنوعی یا اکستنشن مژه می باشد که در آن مژه های مصنوعی از جنس ابریشم ، فیبر، موی سمور و … با استفاده از چسب های مخصوص ضد حساسیت به پلک ها چسبانده می شوند .
مژه ها هم می توانند به صورت تکی و هم می توانند به صورت دسته ای بر روی پلک قرار گیرند پس از عملیات قرار دادن مژه و جسب زدن آن به پلک این چسب به کمک برخی مواد مانند یشم یا با استفاده از تکنولوژی های نوین مانند لیزر و اشعه های غیر مضر خشک می شود به گونه ای که مژه به راحتی از پلک جدا نشود البته نباید تا چند ساعت به مژه دست زد و نیز تا ۲۴ ساعت نباید آن را شست و شو داد. پس از این مژه ها به وسیله دستگاه اندکی فر داده می شوند و در نهایت جهت داشتن ظاهری طبیعی و بهتر از ریمل های نیمه دائمی استفاده می شود تا جلوه ی مژه ی کاشته شده بیشتر باشد.
همانطور که از این توضیحات مشخص است می توان گفت مهم ترین عنصر در کاشت مژه چسب آن می باشد و هرچقدر از چسب مرغوب تری استفاده شود مژه ها دوام بیشتری خواهند داشت
چسب مژه باید خصوصیات ویژه ای داشته باشد و به مانند سایر چسب ها نیست. نخستین ویژگی ای که بهترین ویژگی چسب نیز می باشد آن است که چون چسب ممکن است با چشم تماس داشته باشد باید کاملا ضد حساسیت باشد و نیز حتی الامکان خود چسب یا بخارات آن باعث سوزش چشم ها نشود.
این مساله مستوجب آن است که چسب فرمولاسیون خاصی داشته باشد و باید از برند معتبری تهیه شود به طور مثال چسب نباید حاوی فرمالدئید باشد البته این ماده به طور طبیعی به علت حمل و نقل چسب هایی که از خارج از کشور وارد می شوند و مئتی در مسیر می باشند به وجود می آید . لذا باید در استفاده از چسب های مژه خارجی و وارداتی دقت بسیاری توسط متخصص زیبایی اعمال شود.
چسب های مژه انواع مختلفی دارند هر یک از این انواع ویژگی های مختص به خود را دارند. در حال حاضر چسب های مژه نیز به علت پر طرفدار تر شدن این نوع پیوند به شدت رقابتی شده است و کیفیت چسب ها بالاتر رفته است و مشکلات و عوارض استفاده از آن ها به طور قابل توجهی کاهش یافته است.
البته اپراتوری که عمل کاشت مژه ی مصنوعی را انجام می دهد نیز باید بسیاردقیق باشد تا از ورود چسب به داخل چشم جلوگیری شود.
احتمالا بزرگترین نگرانی در مورد گسترش استفاده از کاشت مژه موقت یا اکستنشن مژه، وجود چسب در فرآیند می باشد. این چسب ها می توانند عوارض خطرناکی داشته باشند و استفاده از آنها مهارت خاص خود را می طلبد در حالی که استفاده از چسب کاشت مژه را بسیار راحت می کند. به دلیل عوارض استفاده از چسبها ، شرکت ها و برندهای معتبر روی مواد شیمیایی تشکیل دهنده چسب ها استفاده می کنند تا هم قدرت چسبندگی آن بیشتر شود هم عوارض چسب کمتر شود و مواد مضر در آن کمتر استفاده شود . البته برند های مختلف جهت ایجاد قدرت انتخاب برای مشتری چسب ها را انواع مختلف تولید می کنند این تانواع چسب هم در فرمولاسیون متفاوت می باشند هم در قیمت چسب .
در دنیای حرفه ای اما ، چسب فقط خشک نمی شود بلکه به جزئی از مژه تبدیل می شود و در مجاورت هوای طبیعی رطوبت خود را از دست نمی دهد.
از انواع چسب مژه های معروف می توان به مدل مکس ۲ اشاره کرد که ویسکوزیته پایین دارد و روان و مناسب برای افرادی که درکار کااشت مژه حرفا ای می باشند . ماندگاری این چسب بسیار بالا بوده و دوام چندین هفته ای دارد . همچنین سرعت خشک شوندگی چسب هم نسبتا بالا می باشد . این نوع چسب مژه ها را به هم نمی چسباند و با رایحه ای ملایم وزن اندک همانند ریمل های گسترش دهنده ی ریمل عمل می کنند.
نوع دیگر چسب مژه سانکو می باشد. چسبندگی این چسب بالا بوده و از ویژگی های منحصر به فرد آن می توان گفت که در برابر حرارت یا آب خود را به سرعت ول نمی کند. همچنین با ماندگاری بسیار بالا برای چند هفته چسبندگی خود را حفظ می کند. می توان گفت این چسب ها از معروف ترین انواع چسب می باشد و در بین متخصصین زیبایی طرفداران زیبایی دارد و جزو پرفروش ترین چسب نیز می باشد.
چسب ماده ای صنعتی می باشد که مواد اصلی تشکیل دهنده ی آن خانواده ی الکل می باشند . در فرآیند کاشت مصنوعی چسب یکی از اصلی ترین مواد می باشد که اساس ماندگاری یک اکستنشن خوب به نوع چسب و میزان استفاده شده از آن دارد.
یکی از تفاوت های چسب ها در مدت زمان خشک شدن آن ها می باشد. این مساله یکی از نکات ظریفی است که باید در حین استفاده از چسب مورد توجه قرار بگیرد چرا که در حین کار با چسب و در زمان اتصال مژه ها به پلک میزان نگه داشت چسب اهمیت ویژه ای دارد تا اکستنشن عمر مفید خود را داشته باشد . از لازمه های این مرحله آن است که کاشت اپراتور مژه می بایست مهارت بالایی داشته باشد و علاوه بر آن با صبر و حوصله کار را انجام دهد.
مساله ی دیگر که به مواد تشکیل دهنده چسب بستگی دارد سوزش آور بودن بخارات آن می باشد و متخصص زیبایی باید مراقب باشد چسب به هیچ وجه وارد چشم نشود و مدت خشک شدن آن را به کمک ابزاری همچون یشم ، لیزر و … کاهش دهد تا بخارات چسب نیز وارد چشم نشود و فرد از هرگونه آسیب مصون بماند.
در این مرحله مهارت پزشک یا متخصص حرف اول را می زند و متخصصین این حوزه باید مدار حرفا ای کافی را داشته باشند و خود را مقید به شرکت در دوره های آموزشی تکمیلی بدانند تا دانش خود را همواره به روز نمایند و روش های جدیدی را فرا بگیرند.
چسبی که جهت کاشت مژه تهیه می شود باید کاملا ضد حساسیت باشد . یکی از مسائلی که معمولا افراد پس از عمل کاشت مژه موقت با آن درگیر می شوند عوارض ناشی از حساسیت به چسب مژه می باشد که معمولا با التهاب پلک و چشم ها توامان است. امروزه برندهای معتبر در زمینه زیبایی با استفاده از علم و دانش روز توجه ویژه ای به ساخت محصولاتی دارند که از مواد حساسیت زا و یا موادی که برای بدن و پوست مضر می باشد ، در فرمولاسیون آن استفاده نشود .
اما با این وجود در حال حاضر اولا باید کلینیک های زیبایی متعهد به استفاده از بهترن مواد دوستدار پوست باشند و همچنین متخصص نیز باید به بیمار مشورت و توصیه های لازم را جهت جلوگیری از عوارض حساسیت ارائه نماید و نیز راه های مقابله با حساسیت در صورت بروز آن علائم آن را به فرد آموزش دهد تا به سرعت با انجام اقدامات لازم از پیشرفت علائم جلوگیری به عمل آید.
علاوه بر اینکه متخصص در حین استفاده از چسب باید به بیمار زیر دست خود توجه ویژه ای کند باید با رعایت اصول و قواعد کار ، مراقب سلامتی خود نیز باشد ، چون در صورت تماس چسب با پوست ممکن است مشکلاتی برای پزشک نیز بوجود آید.
امروزه به علت سادگی عملیات کاشت مژه بالاخص زمانی که فرد می خواهد از خدمات کاشت موقت یا اکستنشن استفاده کند، مراکز کاشت مژه بسیار گسترش یافته است به طوری که در آرایشگاه ها و سالن های زیبایی هم این کار انجام می شود. کاشت مژه به عنوان یک حرفه، تخصص ویژه خود را می طلبد. هر چند ممکن است افراد به علت هزینه های امر رو به مراکز کم اعتبار و بعضا نامعتبر رو بیاورند.
اما باید توجه داشت این اقدام عواقب مشخصی دارد که از جمله آن عمر کوتاه مژه کاشته شده می باشد. در مورد کاشت دائم مژه به علت پیچیدگی بیشتر و نیاز به تجهیزات تخصصی و به روز حتما باید فرد به مراکز معتبر که از مراجع ذیصلاح مجوزهای لازم را دریافت نموده اند مراجعه نماید. زیرا تنها در این مراکز پزشکان، مشاوران و متخصصان گرد هم آمده اند.
البته در مورد کلینیک ها نیز فرد باید تحقیقات لازم را به عمل بیاورد و حتی المقدور رزومه کاری پزشکان فعال مرکز را بررسی نموده و با مشورت و آگاهی مرکز مورد نظر را برای کاشت دائم یا اکستنشن مژه انتخاب نماید. از دیگر موارد مهم در انتخاب مرکز کاشت مژه ارائه خدمات مناسب پس از انجام عمل می باشد که هم شامل خدمات درمانی احتمالی می باشد، هم شامل مشاوره با بیمار می باشد تا فرد دوران نقاهت را به سلامت طی نماید و تا حد ممکن از مشکلات جانبی کار مانند ورم چشم ها یا عفونت در آن ناحیه جلوگیری شود.
در صورت دقت در انتخاب درست کلینیک زیبایی، فرد می تواند از بابت استفاده از مواد و ابزار معتبر و مرغوب نیز آسوده خاطر باشد. در مورد انتخاب مرکز کاشت مژه یک نکته شاخص دیگر هم وجود دارد که فرد نباید اسیر تبلیغات شبکه ها و رسانه ها شود و باید سعی کند خودش تحقیقات لازم را انجام دهد و در این راه از تجربیات موفق دیگران هم استفاده نماید.