امروزه پیشرفت علم به انسان کمک کرده است تا هر ناممکنی را ممکن سازد و ابعاد گسترده تری از مسائل پی ببرد در حوزه بهداشت و درمان، دانش و فناوری کمک شایانی در یافتن راه های جدید درمان بیماری ها یا جبران اثرات آنها به بشریت کرده است. یکی از عمل هایی که در سالیان اخیر ابداع گردیده است، عمل های زیبایی است. این عمل ها دو کارایی برای افراد دارد.
نخست جبران نقصان احتمالی در یکی از اجزا بوده و دوم افزایش زیبایی ظاهری در فرد. عمل کاشت مژه نیز به همین ترتیب است. افراد یا به جهت جبران ریزش مژه های خود به پزشک زیبایی مراجعه می کنند یا جهت افزایش زیبایی، چرا که مژه ها تاثیر خاصی در زیبایی افراد دارد. این عم به دو روش کاشت موقت و دائم انجام می شود.
کاشت مژه طبیعی در مقایسه با چسباندن مژه مصنوعی حالت ظاهری طبیعی تری دارد اما روند انجام آن پیچیده تر و سخت تر می باشد و نیاز به عمل جراحی دارد. کلیت انجام عمل کاشت مژه طبیعی قابل رشد تقریبا شبیه هم می باشد یعنی ابتدا موهای سر جهت پیوند برداشت شده و فولیکول های مو جد می شود و جهت پیوند در محل ابروها بادقت و ظرافت قرار می گیرد.
حال تفاوت روش های کاشت مژه دائم در نحوه برداشت فولیکول های مو و یا در محل پیوند ابروها می باشد. در روش نخست که روش عمومی کاشت مژه می باشد، موهای قسمتی از پوست سر به صورت یک نوار از پشت سر یا گوش جدا می شود و پس از برداشت فولیکولها، موها در محل رشد مژه با استفاده از دستگاه مخصوص قرار داده می شوند و عمل پیوند انجام می شود.
در این حالت باید مژه ها در تعداد زیاد کاشته و دقت کافی در کاشت آنها اعمال شود. در این روش رشد مژه ها زودتر انجام می شود اما این نمی تواند دلیل رشد بهتر مژه ها هم باشد و ممکن است ازمژه های کاشت شده درصدی باز هم ریزش کنند.
در روش دیگر موها به صورت تکی از سر برداشته می شوند و سپس فولیکول ها مو جدا می شوند. از طرف دیگر در پلک بالایی نزدیک به محل رشد مژه ها یک شکاف ظریف یجاد می شود و فولیکول ها برداشنه شده در آن شکاف قرار می گیرد و سپس با بخیه ی موضعی محل پوشانده می شود . در این حالت رشد مژه ها کندتر می باشد اما کیفیت رشد و تراکم آن ها خیلی بهتر می باشد و به ندرت مژه های کاشته شده دچار ریزش می شوند.
اخیرا در برخی کشورهای جهان کاشت مژه با لیزر هم ابداع شده اما به دلیل عوارض ناشی از آن برای چشم، همچنان دانشمندان حوزه ی زیبایی به دنبال بهبود این روش و کاهش اثرات مخرب آن می باشند و اکثر پزشکان و متخصصین کاشت مژه این حرفه را از آن این روش می دانند.
کاشت مژه دائم توسط دکتر انجام می شود و در حقیقت نیاز به جراحی دارد. این ترفند که هم می توان نقصان ریزش مژه را جبران کند و هم زیبایی ظاهری فرد را افزایش دهد مخاطرات خاص خود را دارد. این مخاطرات هم در حین عمل می باشد و هم پس از عمل ممکن است بروز کند. در صورت اینکه فرد پس از عمل جراحی نسبت به مسائل بهداشتی و مراقبتی کم توجه یا بی توجه باشد این عوارض باز هم احتمال بروز بیشتری می یابد.
در حین کاشت مژه دائم در صورت عدم استفده از وسایل استریل یا نداشتن دقت کافی توسط پزشک اولین عارضه بروز عفونت در چشم می شود. مهارت چشم پزشک بسیار مهم است. چون در واقع یک عمل جراحی در ابعاد کوچک در حال انجام است و خطای فردی می تواند تاثیر گذار باشد.
اما در صورت بروز عفونت تشخیص و درمان سریع برای جلوگیری از شیوع عفونت ضروری است. از دیگر عوارض بالقوه کاشت مژه طبیعی ایجاد تورم و کبودی یا خون مردگی در محل پلک هاست که می توان گفت تقریبا اجتناب ناپذیر است و در تمامی روش ها این تورم در پلک ها ایجاد می شود.
از دیگر عوارض اجتناب ناپذیر کاشت مژه دائم خارش پلک ها می باشد این خارش هم می تواند به صورت طبیعی باشد و هم می تواند از نشانه های ایجاد عفونت در چشم باشد که در هر صورت اولا باید از خاراندن پلک ها و چشم خودداری شود هم باید آن را بسیار جدی گرفت.
در برخی موارد در حین انجام عمل کاشت مژه ممکن است فرد اندکی درد احساس می کند چرا که در برخی روش ها از بی حسی موضعی در حین انجام عمل استفاده می شود . نکته ی حائز اهمیت آن است که هر چقدر فرد در انتخاب مرکز زیبایی معتبر ، پزشک و متخصص حرفه ای زیبایی و کاشت مژه دقت بیشتری نماید و پس از انجام عمل با رعایت بهداشت فردی و اصول مراقبتی پس از پیوند را به نحو احسن رعایت نماید هم احتمال بروز عوارض بالقوه کاشت مژه کاهش می یابد هم در صورت بروز می توان با آن بهتر مواجه شد تا از آسیب های ناشی از این عوارض در امان باشد
بیشتر بخوانید : کاشت دائمی ابرو
عمل های زیبایی با توجه به حساسیت هایی که خصوصا در زمینه بهداشتی دارد باید تحقیقات و بررسی هایی لازم قبل از انجام عمل صورت پذیرد. این تحقیقات باید در مورد کلینیک ها یا سالن های معتبر کاشت مژه، مجوزهای ایشان از مراکز ذیصلاح، مدارک حرفه ای پزشکان و متخصصان مرکز، روش های مورد استفاده و متداول جهت کاشت مژه به طور دقیق انجام شود. جهت انتخاب روش می بایست از تجربیات دیگران استفاده کرد و نیز از مشورت با پزشکان بهره برد.
در مورد روش های اکستنشن موقت در حال حاضر مژه های مصنوعی، ابریشمی، فیبری و موی سمور موجود می باشد. هر فرد باید بداند آیا در روش مورد استفاده از بیهوشی و بی حسی استفاده می شود و اثرات و عوارض این موارد را باید بداند.
نکته دیگر در مورد مدت زمان عمل می باشد که با توجه به روش مورد استفاده بین یک تا سه ساعت به طول می انجامد. دیگر مسئله ای که ذهن افراد را مشغول می کند آن است که اگر چسب وارد چشم شود چه اتفاقی می افتد و چه اقدامی باید صورت پذیرد.
از آنجایی که موقع گذاشتن اکستنشن مژه چشم ها بسته است. احتمال ورود چسب به چشم کم است. اما برای پرهیز از هر گونه سوزش، اولین کاری که می توان انجام داد این است که از کیفیت چسب و بی خطر بودن آن اطمینان حاصل کرد. از جمله مواد موجود در چسب ها که باعث سوزش چشم می شود فرمالدئید است که باید دقت شود چسب حاوی این ماده نباشد. البته در مورد چسب های وارداتی که مدت زمانی در مسیر حمل می شوند امکان به وجود آمدن این ماده در چسب به وجود می آید.
مورد دیگر آن است که فرد باید تفاوت حساسیت و عفونت را بداند چرا که در برخی موارد عفونت چشم هم باعث سوزش و خارش چشم می شود.
سوال دیگری که برای افراد پیش می آید آن است که چه زمانی مژه ها نیاز به عملیات ترمیمی پیدا می کنند؟ به طور علمی می توان گفت عمر اکستنشن معادل یک دوره کامل رشد مژه یعنی ۸ تا ۱۰ هفته می باشد. از آنجایی که میزان رشد مژه در افراد مختلف متفاوت است، توصیه اکثر متخصصان آن است که هر چهار هفته اکستنشن مژه کنترل شود.
از دیگر نکات حائز اهمیت آن است که پس از اتمام و انجام عملیات کاشت دائم مژه و علی الخصوص اکستنشن موقت، فرد می بایست تا ۲۴ ساعت از استحمام و شستن صورت خودداری کند. در اکستنشن موقت رسیدن آب به چسب ها باعث شل شدن مژه های کاشت شده می شود.
پس از کاشت دائم مژه و رشد آنها استفاده از ریمل عیبی ندارد اما تا زمان رشد کامل مژه ها بهتر است از فرم دادن مژه و زدن ریمل خودداری شود.
از دیگر نکات مهمی که فرد باید بداند آن است که ممکن است این عمل با درد همراه باشد و فرد باید در مورد اصول انجام کار اطلاعات کافی را از طریق تحقیق بدست آورد.
همانگونه که وصف آن رفت هزینه های کاشت مژه در حالت اکستنشن نسبت به کاشت دائم مژه پایین تر است
علت این امر آن است که کاشت دائم به تخصص ، دقت و ظرافت بیشتری نیاز دارد و نیز از تجهیزات پیشرفته تری باید استفاده شود
البته هزینه در مراکز مختلف ، متفاوت است که نسبت به اعتبار آن مجموعه می باشد. در کاشت موقت مژه عمده هزینه ها مربوط به مواد و لوازم مورد استفاده می باشد ولی در کاشت دائم مژه عمده هزینه مربوط هزینه خدمات و تخصص پزشک می باشد.
هزینه اکستنشن مژه قیمت های متفاوتی در مراکز و کلینیک ها دارد و از ۲۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان متغیر بوده و کاشت دائم مژه از یک میلیون و پانصد هزار تومان تا سه میلیون و پانصد هزار تومان متفاوت می باشد.