امروزه پیشرفت علم به انسان کمک کرده است تا هر ناممکنی را ممکن سازد و ابعاد گسترده تری از مسائل پی ببرد در حوزه بهداشت و درمان، دانش و فناوری کمک شایانی در یافتن راه های جدید درمان بیماری ها یا جبران اثرات آنها به بشریت کرده است.
یکی از عمل هایی که در سالیان اخیر ابداع گردیده است، عمل های زیبایی است. این عمل ها دو کارایی برای افراد دارد. نخست جبران نقصان احتمالی در یکی از اجزا بوده و دوم افزایش زیبایی ظاهری در فرد. عمل کاشت مژه نیز به همین ترتیب است.
افراد یا به جهت جبران ریزش مژه های خود به پزشک زیبایی مراجعه می کنند یا جهت افزایش زیبایی، چرا که مژه ها تاثیر خاصی در زیبایی افراد دارد. این عم به دو روش کاشت موقت و دائم انجام می شود.
کاشت مژه طبیعی در مقایسه با چسباندن مژه مصنوعی حالت ظاهری طبیعی تری دارد اما روند انجام آن پیچیده تر و سخت تر می باشد و نیاز به عمل جراحی دارد. کلیت انجام عمل کاشت مژه طبیعی قابل رشد تقریبا شبیه هم می باشد یعنی ابتدا موهای سر جهت پیوند برداشت شده و فولیکول های مو جد می شود و جهت پیوند در محل ابروها بادقت و ظرافت قرار می گیرد.
حال تفاوت روش های کاشت مژه دائم در نحوه برداشت فولیکول های مو و یا در محل پیوند ابروها می باشد. در روش نخست که روش عمومی کاشت مژه می باشد، موهای قسمتی از پوست سر به صورت یک نوار از پشت سر یا گوش جدا می شود و پس از برداشت فولیکولها، موها در محل رشد مژه با استفاده از دستگاه مخصوص قرار داده می شوند و عمل پیوند انجام می شود.
در این حالت باید مژه ها در تعداد زیاد کاشته و دقت کافی در کاشت آنها اعمال شود. در این روش رشد مژه ها زودتر انجام می شود اما این نمی تواند دلیل رشد بهتر مژه ها هم باشد و ممکن است ازمژه های کاشت شده درصدی باز هم ریزش کنند.
در روش دیگر موها به صورت تکی از سر برداشته می شوند و سپس فولیکول ها مو جدا می شوند. از طرف دیگر در پلک بالایی نزدیک به محل رشد مژه ها یک شکاف ظریف یجاد می شود و فولیکول ها برداشنه شده در آن شکاف قرار می گیرد و سپس با بخیه ی موضعی محل پوشانده می شود . در این حالت رشد مژه ها کندتر می باشد اما کیفیت رشد و تراکم آن ها خیلی بهتر می باشد و به ندرت مژه های کاشته شده دچار ریزش می شوند.
اخیرا در برخی کشورهای جهان کاشت مژه با لیزر هم ابداع شده اما به دلیل عوارض ناشی از آن برای چشم، همچنان دانشمندان حوزه ی زیبایی به دنبال بهبود این روش و کاهش اثرات مخرب آن می باشند و اکثر پزشکان و متخصصین کاشت مژه این حرفه را از آن این روش می دانند.
در کنار کاشت دائم ، کاشت موقت هم به روش های مختلفی انجام می شود. در برخی رو ش ها مژه ها به صورت تکی لابه لای مژه های خود فرد قرار می گیرد و در برخی دیگر از روش مژه به صورت دسته ای روی پلک ها و در محل مژه ها چسبانده می شود
در روش های پیشرفته تر با استفاده لیزر شیارهایی در مژه ها ایجاد می شود که چسب مژه را تثبیت می کند و ماندگاری مژه کاشت شده را افزایش می دهد.
بیشتر بخوانید: کاشت ابرو
منظور از کاشت عروسکی مژه، کاشت و جایگزینی مژه های مصنوعی در محل پلک ها می باشد که ظاهری متفاوت به فرد می دهد که به علت شباهت مژه ها به عروسک های ساخته شده این لقب را گرفته اند.
مژه های مصنوعی می توانند از جنس ابریشم، فیبر، موی سمور و … باشد که بستگی به جنس مژه حالت آن نیز به حالت طبیعی نزدیکتر است و به طبع بیشتر مورد اقبال و توجه عموم خواهد بود. در واقع اولین مواد و وسایل مورد نیاز که فرد باید در انتخاب آن دقت نماید و تحقیقات کافی در مورد آن انجام دهد، خود مژه مصنوعی می باشد. اما اصلی ترین و حساس ترین وسیله مورد نیاز در کاشت مژه عروسکی، چسب مژه جهت چسباندن مژه ها می باشد.
در حقیقت جنس چسب، نوع آن و برند، میزان ماندگاری و دوام اکستنشن را تضمین می کند. سایر وسیله ها جهت فرم دادن یا بهتر کردن ظاهر مژه کاشته شده است که می توان به دستگاه فرکن و ریمل دائمی اشاره نمود. اما به طور معمول تهیه و بررسی این ابزار بر عهده مرکزی است که جهت کاشت مژه دائمی به آن مراجعه می شود و فرد باید با دقت در انتخاب کلینیک های معتبر که مجوزهای لازم را دارند، در مورد ابزار، وسایل و مواد مورد استفاده در کاشت مژه طبیعی اطمینان حاصل نماید.
کاشت مژه علی رغم آنکه خیلی روش پیچیده ای ندارد اما به مراقبت ها و دقت و مراعات زیادی پس از انجام نیاز دارد، زیرا عمل در محل حساسی از بدن یعنی چشم ها انجام می شود. در کاشت مژه دائم باید دانست بروز مسائلی همچون تورم و خارش پلک ها و چشم امری علیحده است.
در کاشت مژه عروسکی نیز باید توجه داشت مراقبت پس از عمل میزان دوام و عمر اکستنشن را تعیین می کند و فرد باید مواردی را مورد توجه قرار دهد. نخست آنکه از شستشوی صورت حداقل تا ۲۴ ساعت پس از کاشت مژه توسط دکتر، جدا خودداری شود.
پس از ۲۴ ساعت نیز باید در حین شستشوی صورت و چشم ها و علی الخصوص هنگام استحمام دقت زیادی شود. به طور کلی باید دانست که رسیدن آب به مژه کلا مسئله حساسی می باشد. از آنجایی که در اکستنشن از چسب مژه استفاده می شود و این چسب ممکن است باعث بروز حساسیت در افراد شود و باید از چسب هایی که فاقد هرگونه مواد حساسیت زا می باشد، استفاده شود.
در کاشت مژه عروسکی نیز احتمال بروز خارش و سوزش نیز وجود دارد که این خارش و سوزش ممکن است فرد را وسوسه کند تا به مژه ها دست بزند و آنها را بخاراند یا جابه جا نماید که این امر اشتباه ترین عمل ممکن است که قطعا عمر مژه کاشته شده را کاهش می دهد به طوری که اگر فرد به این خارش بیش از حد توجه نشان دهد ممکن است اکستنشن مژه حتی ۲ هفته هم دوام نداشته باشد.
کاشت مژه مصنوعی روشی است که علاوه بر جبران ظاهر نامناسب مژه های کم پشت، زیبایی ظاهری بهتری هم به فرد می دهد. افرادی که به دنبال این عمل می روند با توجه به هزینه هایی که متحمل می شوند خواهان تغییری هستند که حالت طبیعی داشته باشد و شکل مصنوعی و تصنعی به چهره آنها ندهد به طوری که اثر عمل پیوند پنهان باشد.
در اکستنشن های دائم و موقت می توان گفت یکی از مهمترین ملاک ها برای افراد همین مسئله است. مژه عروسکی تا حد زیادی ظاهری طبیعی دارد و این از تفاوات های عمده این روش کاشت مژه با سایر روش ها می باشد. البته این امر به دقت و ظرافت عمل متخصص زیبایی هم بستگی دارد. در کاشت مژه عروسکی می بایست هر چند وقت یکبار جهت انجام عملیات ترمیم به کلینیک زیبایی مراجعه نمود.
مژه عروسکی در مدت ماندگاری خود نیاز به رسیدگی و توجه زیادی ندارد اما باید مراقبت های لازم جهت دوام آن صورت پذیرد. در حقیقت در حین کاشت این مژه ها بوسیله دستگاه، مژه ها فر دائئم می شوند و پس از آن جهت زیبایی و طبیعی بودن ظاهر از ریمل نیمه دائمی هم استفاده می شود و مژه ها دیگر نیاز به آراستن روزانه ندارند. این روش بهترین راه کاشت مژه برای افرادی است که می خواهند موقتا مژه های پرتراکم و زیباتری داشته باشند و یا نسبت به بیهوشی، بی حسی یا درد در حین کاشت مژه دائم حساسیت دارند.